ПРЕГРЯХ Я ЗА ВТОРИ ПЪТ-НЕМА ТАКЪВ КАРЪК БАТЕ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
ПРЕГРЯХ Я ЗА ВТОРИ ПЪТ-НЕМА ТАКЪВ КАРЪК БАТЕ
Както Ви писах преди я бях прегрявал заради шибаната перка,въртеше когато си иска
,та вчера бях тръгнал към ЦУМ и то FULL С КОЛИ 18:00 беше някаде и тамън пресичам ул.Опалченска и нещо си ръчкам по CD то и гледам стрелката в червеното
,аварийки и тва е ,зад мене 100 коли ,бахти шибаната ситуация,препотих се 5 пъти,не заради колите а заради баварчето ми,днес я карах колата ,ама как мога да разбера дали съм издухал гарнитура,то усеща ли се при каране....дали съм направил по голяма беля
,ако съм направил нещо ще се усети ли при каране,а за перката какво ще кажете
забравих да кажа че като беше загряла развих малко тази пишка дето е за обезвъздушаване до отвора за казанчето на антифриза и излезна бая въздух, дали не е било от това 

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Сигурно е било от въздуха. Само от перката в това студено време да я докараш до червеното, бая ръчка требва да си и дал 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Митко Ганчев написа:Сигурно е било от въздуха. Само от перката в това студено време да я докараш до червеното, бая ръчка требва да си и дал
А и както зимата е пуснато и парното...
При мене при нормално каране перка въобще няма зимата, само като пързаляхме я чух ма то заради прекъсвача.
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Е да, принципно ако я загасиш навреме обикновено отърваваш кожата
Колега, поглеждай я извесно време дали няма да смеси течностите друго май няма какво да правиш;)

a
колега напротив като я загрееш не се гаси зареди въздухът, трябва да поработи малко с включено парно
Няма начин да няма начин
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
При мен се включва перката на климатика,когато я ръчкам...само 1 път се е включвала след зверски донъти на бояна... 

Митко Ганчев написа:Е да, принципно ако я загасиш навреме обикновено отърваваш кожатаКолега, поглеждай я извесно време дали няма да смеси течностите друго май няма какво да правиш;)
не съм много в час,кои течности по точно

P.S. eййййййй добре че е тоя форум ,иначе щях да гледам кат теле в железница

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Еми ако си направил пробив в гарнитурата на главата, или ако се е деформирала главата от прегряването, до което не вярвам да се е стигнало, може да почне да ти смесва маслото с антифриза. Познава се по белия пушек от ауспуха и по слузестите бели образования по капачката за маслото и щеката;) поглеждай от време на време. И пипни маркучите на охлаждането дали не ги надува (да не са много твърди).

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Митко Ганчев написа:Еми ако си направил пробив в гарнитурата на главата, или ако се е деформирала главата от прегряването, до което не вярвам да се е стигнало, може да почне да ти смесва маслото с антифриза. Познава се по белия пушек от ауспуха и по слузестите бели образования по капачката за маслото и щеката;) поглеждай от време на време. И пипни маркучите на охлаждането дали не ги надува (да не са много твърди).
в тва студено време ще си излиза бял пушек, коет си е кат пари, не като изгаряне на антифриз
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Е ако почне да гори и от антифриза, все ще забележи промяната нали;)
И вземи да си я обезвъздушиш като хората и да смениш тая перка, че после знаеш кви ядове ще береш
И вземи да си я обезвъздушиш като хората и да смениш тая перка, че после знаеш кви ядове ще береш

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
иди при някой дет знае кво да гледа,за да се успокоиш
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Стига с това иди на майстор. А това с капачката и щеката не е гаранция, че смесва. Особенно зимата прави кондензи и от време на време става капачката бяла отдоло. Ако вземе да ти се губи антифриз, а си сигурен че не капи от някаде и под колата няма текло грам, тогава е лошо. Иначе не бери грижи... те тез коли да не мислиш, че не са предвидени до някаква степен за такива ситуаций. Спокойно, карай си колата и следи антифриза 1-2 седмици дали намаля...
Иначе обезвъздуши и от доло при термостата ако въобще имаш там пропка, не знам как е при м43, ако не си го направил вече де и от горе на другата вратка, понеже се получава "въздишна възглавница" и перката да работи пак не помога. А инче перката ако ти прави бели сменяй я, защото някой топал ден ще си отвориш беля. Ама се чудя как изведнаж ти е загряла нещо си правил? Сменал си антифриз или е паднало много нивото му и не си доливал далго време, какво е станало ако ще е от въздух в охладителната система?
Иначе обезвъздуши и от доло при термостата ако въобще имаш там пропка, не знам как е при м43, ако не си го направил вече де и от горе на другата вратка, понеже се получава "въздишна възглавница" и перката да работи пак не помога. А инче перката ако ти прави бели сменяй я, защото някой топал ден ще си отвориш беля. Ама се чудя как изведнаж ти е загряла нещо си правил? Сменал си антифриз или е паднало много нивото му и не си доливал далго време, какво е станало ако ще е от въздух в охладителната система?
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3