Проблеми със стартера

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблеми със стартера

Мнение от Bumer86 » 30 Ное 2007, 21:10

Здравейте, стартера започна все по често да прави следните проблеми: Въртя аз да паля и нищо, ни вест ни кост, просто никаква реакция няма, иначе лампичките не изгасват. Друг път пък въртя и се чува ел моторчето да върти и нещо да щрака през няколко секунди, но не пали. А доста често си пали и от раз. Кажете къде да търся проблема а и къде точно е самия стартер. 316ка, купе, 96'. Благодаря за отговорите!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 30 Ное 2007, 21:37

Колега виж първото реле на първия ред

Изображение

Виж и бушон No 18 (15А)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 30 Ное 2007, 21:49

Наскоро имах проблеми със стартера. Тая част на колата ми е доста мътна (навряли са я на доста неприятно място), така че не се смейте на обясненията ми. Значи въртя си аз ключа и от време на време не завърта, просто нищо не се чува и нищо не става. Други пъти пали. Накрая почна много често да неще. Поогледах се и видях под колекторите едно метално лъскаво цилиндърче, което влиза в едно по-плоско черно, металното висеше, беше се извадило от черното. Като го размърдам малко и даваше контакт. Отидох в един сервиз, оня вика "трябва да свалиме стартера че е счупен и да го ремонтираме". Напъхах на ръка цилиндърчето и видях, че от другата страна се подава резба на винт, а отделно един друг виси целия и мърда насам натам. Завинтих му една гайка на тоя дето не мърдаше и сега е стегнато и си пали без проблем. Другия си виси ама... нали работи :mhihi:
We love you Ronnie!

Назад към E36