Зареждах си акомулатора и след това...? Помогнете...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Зареждах си акомулатора и след това...? Помогнете...

Мнение от batkoto » 28 Ное 2007, 22:46

Акомулатора ми е БМВ (поне лепенките по него са такива) и има едно стъкалце, в което се гледа и ако е зелено си е нормално зареден акомулатора, ако стане черно трябва да се презареди, а ако стане жълто е за смяна. От време на време си хвърлям по едно око на колата: масло, антифриз и т.н. и снощи погледнах, че ми показва черно на акомулатора. Та реших да го презаредя. Сложих си го на зарядното... до тук нищо необичайно. Ставам днес слагам го сутрената и паля, всичко точно първите 20 секунди и се почна: оборотите взеха да играят яко почти до угасване 1000 - 500, 500 - 1000 и така доста време. По някое време се оправят. От доста време се каня да го почистя това моторче за оборотите, но все не се наканвам. Но не е там работата. Не ми правеше такова нещо, а много рядко до преди да си заредя акомулатора си ми мардаха оборотите и то с 50-100 надоло-нагоре... Моля, ви дайте съвет? Казаха ми, че може някакви грешки да са се натрупали за това, че го е нямало акомулатора...

Другото, което ми прави впечатление, че колата се "изпъва" повече. Човек като си я кара доста и си и свиква и си я познава доста добре и днес ми се струва, че върви повече. Ама айде това да го отдадем на бензина(може да е била качествена пратката на бензиностанцията).

Дано да ми помогнете...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 28 Ное 2007, 22:52

Рестартирал ти се е компа.
А върви повече,щото компа е "забравил" настройките за сместа и в момента
сигурно е по-богата.Ма не се безпокой,след 50-тина км. компа ще се адаптира
и всичко ще си е по старому ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i Touring 95'
Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring

Мнение от Momcho » 29 Ное 2007, 1:36

Колега,според мен недей да търсиш причина за оборотите от акумулатора.Преди два дни имах същия проблем-зареждах го около 10 часа и след това дори не можа да завърти мотора че да запали.Закачих втори акумулатор и запалих без проблем и нямах никакви проблеми с мотора.А до колкото знам и както казва колегата по-горе като махнеш акумулатора рестартираш компа и изчистваш грешките,така че най-вероятно моторчето ти се нуждае от обслужване.
Просто за информация-вчера си купих нов акумулатор-Варта 70 амперчаса и сега нямам проблеми.
Успех :!:
Изображение
89' E30 316i; 91' E36 320i; 95' E34 520i Touring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 29 Ное 2007, 11:28

За почистването на моторчето разбрах, че трябва и от от доста време, но изведнъж станаха толкова сериозни колебанията и доста често в оборотите. Иначе тия дни ще го почистя с Божия помощ...
Благодаря за подкрепата! Супер сте... :D

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 29 Ное 2007, 14:07

Причината се дължи точно на загуба на адапционните стойности, тъй като те се съхраняват
в енергозависима памет.
Изображение
Driver's Racing Team

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 29 Ное 2007, 23:41

Май колата си дойде в нормата, но честно казано вече не знам и аз... поне оборотите се оправиха ако може да се кажи оправиха. Държи ги на 700 групо, стабилизираха се, но ниски. Ще го почистя това моторче утре сигурно и ще му мисля за нататака. Сега като говорите за тези данни, колата какво ще направи дали ще си направи нови данни след тия 50-тина километра, които вече и минах, или ще си възвърне старите... това ме интересува? Да ходя ли на диагностика да гледат за грешки за центровки и т.н. ей много ме е яд значи, какво ми трябваше да го барам този акомулатор, пак се почна с дребните историй, не минава седмица без да съм в бокса и то да не ви говоря за какви дреболий става дума ама ме дразнии, какво да се прави :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i Touring 95'
Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring

Мнение от Momcho » 30 Ное 2007, 2:57

Приятел,според мен няма смисъл да ходиш на диагностика за чистене на грешки поради простата причина, че в момента нямаш натрупани такива.Доколкото за адаптацията на компа не се притеснявай,всичко ще бъде наред ;) Само си почисти моторчето и пиши какъв е резултата ;)
Изображение
89' E30 316i; 91' E36 320i; 95' E34 520i Touring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 30 Ное 2007, 23:17

Мерси за успокоението... Ами днес неможай да го почистя понеже не остана време. Утре ще се пробвам и ще пиша след това. Иначе май разхода ми се е вдигнал малко, явно още не се е оправила или просто аз си внушавам. Като оправя моторчето ще пиша. Благодаря за съветите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320 купе , 94

Мнение от Батька Махно » 23 Май 2008, 23:36

Баткоо,кво стана?За половин година ли се чисти това моторче,че и аз се канех........
Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бангия
Мечтае да кара: много кончета под капака

Мнение от slep » 24 Май 2008, 2:18

Вчера и аз чистих гршките от компа и при мен така върви повече и малко повече разход за оборотите е ясно Мерси и от мен за информацията Евала
Не всичко което лети се яде

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dqvola666 » 24 Май 2008, 8:08

Momcho написа:...А до колкото знам и както казва колегата по-горе като махнеш акумулатора рестартираш компа и изчистваш грешките..

То ако така се чистеха грешки хората нямаше да дават пари да им ги закачат на компове и т.н. секи щеше да си маха акумулатора и айдееее кеф минава гратис :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бангия
Мечтае да кара: много кончета под капака

Мнение от slep » 24 Май 2008, 8:12

Аз закачах на компа а не откачах акумулатора
Не всичко което лети се яде

Назад към E36