Зареждах си акомулатора и след това...? Помогнете...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Зареждах си акомулатора и след това...? Помогнете...
Акомулатора ми е БМВ (поне лепенките по него са такива) и има едно стъкалце, в което се гледа и ако е зелено си е нормално зареден акомулатора, ако стане черно трябва да се презареди, а ако стане жълто е за смяна. От време на време си хвърлям по едно око на колата: масло, антифриз и т.н. и снощи погледнах, че ми показва черно на акомулатора. Та реших да го презаредя. Сложих си го на зарядното... до тук нищо необичайно. Ставам днес слагам го сутрената и паля, всичко точно първите 20 секунди и се почна: оборотите взеха да играят яко почти до угасване 1000 - 500, 500 - 1000 и така доста време. По някое време се оправят. От доста време се каня да го почистя това моторче за оборотите, но все не се наканвам. Но не е там работата. Не ми правеше такова нещо, а много рядко до преди да си заредя акомулатора си ми мардаха оборотите и то с 50-100 надоло-нагоре... Моля, ви дайте съвет? Казаха ми, че може някакви грешки да са се натрупали за това, че го е нямало акомулатора...
Другото, което ми прави впечатление, че колата се "изпъва" повече. Човек като си я кара доста и си и свиква и си я познава доста добре и днес ми се струва, че върви повече. Ама айде това да го отдадем на бензина(може да е била качествена пратката на бензиностанцията).
Дано да ми помогнете...
Другото, което ми прави впечатление, че колата се "изпъва" повече. Човек като си я кара доста и си и свиква и си я познава доста добре и днес ми се струва, че върви повече. Ама айде това да го отдадем на бензина(може да е била качествена пратката на бензиностанцията).
Дано да ми помогнете...
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Рестартирал ти се е компа.
А върви повече,щото компа е "забравил" настройките за сместа и в момента
сигурно е по-богата.Ма не се безпокой,след 50-тина км. компа ще се адаптира
и всичко ще си е по старому
А върви повече,щото компа е "забравил" настройките за сместа и в момента
сигурно е по-богата.Ма не се безпокой,след 50-тина км. компа ще се адаптира
и всичко ще си е по старому

- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
Колега,според мен недей да търсиш причина за оборотите от акумулатора.Преди два дни имах същия проблем-зареждах го около 10 часа и след това дори не можа да завърти мотора че да запали.Закачих втори акумулатор и запалих без проблем и нямах никакви проблеми с мотора.А до колкото знам и както казва колегата по-горе като махнеш акумулатора рестартираш компа и изчистваш грешките,така че най-вероятно моторчето ти се нуждае от обслужване.
Просто за информация-вчера си купих нов акумулатор-Варта 70 амперчаса и сега нямам проблеми.
Успех
Просто за информация-вчера си купих нов акумулатор-Варта 70 амперчаса и сега нямам проблеми.
Успех

- batkoto
- младши ентусиаст
-
За почистването на моторчето разбрах, че трябва и от от доста време, но изведнъж станаха толкова сериозни колебанията и доста често в оборотите. Иначе тия дни ще го почистя с Божия помощ...
Благодаря за подкрепата! Супер сте...
Благодаря за подкрепата! Супер сте...

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Май колата си дойде в нормата, но честно казано вече не знам и аз... поне оборотите се оправиха ако може да се кажи оправиха. Държи ги на 700 групо, стабилизираха се, но ниски. Ще го почистя това моторче утре сигурно и ще му мисля за нататака. Сега като говорите за тези данни, колата какво ще направи дали ще си направи нови данни след тия 50-тина километра, които вече и минах, или ще си възвърне старите... това ме интересува? Да ходя ли на диагностика да гледат за грешки за центровки и т.н. ей много ме е яд значи, какво ми трябваше да го барам този акомулатор, пак се почна с дребните историй, не минава седмица без да съм в бокса и то да не ви говоря за какви дреболий става дума ама ме дразнии, какво да се прави 

- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
Приятел,според мен няма смисъл да ходиш на диагностика за чистене на грешки поради простата причина, че в момента нямаш натрупани такива.Доколкото за адаптацията на компа не се притеснявай,всичко ще бъде наред
Само си почисти моторчето и пиши какъв е резултата 

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Мерси за успокоението... Ами днес неможай да го почистя понеже не остана време. Утре ще се пробвам и ще пиша след това. Иначе май разхода ми се е вдигнал малко, явно още не се е оправила или просто аз си внушавам. Като оправя моторчето ще пиша. Благодаря за съветите.
- Батька Махно
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320 купе , 94
Баткоо,кво стана?За половин година ли се чисти това моторче,че и аз се канех........
Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!
- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Вчера и аз чистих гршките от компа и при мен така върви повече и малко повече разход за оборотите е ясно Мерси и от мен за информацията Евала
Не всичко което лети се яде
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
Momcho написа:...А до колкото знам и както казва колегата по-горе като махнеш акумулатора рестартираш компа и изчистваш грешките..
То ако така се чистеха грешки хората нямаше да дават пари да им ги закачат на компове и т.н. секи щеше да си маха акумулатора и айдееее кеф минава гратис

- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
12 мнения
• Страница 1 от 1