Pioneer Problem

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Pioneer Problem

Мнение от margit0 » 21 Ное 2007, 14:02

Имам си проблемчеее...купих скоро 318и.Оказа се че на алтернатора му се бяха изтъркали четките и трябваше да ги сменя(35кинта) защото се усети как BOSCH(7чаh) акумулатора просто не позволяваше да запаля сутрин...После и Пионеер CD ДЕХ-p40mp купих,после и 10-ка 2-канална туба с говорител пионеер + усилвател 5300Г пионеер 760в + Аудисон Connection кабели.Закарах този комплект на Авител(софийска фирма за Cар Аудио) да ми свържат цялата история-ок нямаше проблем,обаче...на следващата сутрин след 2 мин слушане на музика на изгасен двигател BOSCH-а пък ми каза НЕ на запалването.Та искам да попитам dругаде ли е проблема при мене освен при алтернатора(щото е само 60а и ми казаха че ако не е по-мощен има вероятност амперите които не се използват за фарове и т.н. да не са достатъчни за тубата и усилватела и че те започват направо от акумулатора да дърпат).И ако няма да има проблем със закупуването на Кондензатор-какъв трябва да е той...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 21 Ное 2007, 15:11

лично мое мнение че е слаб алтернатора за такава конфигурация. а кондензатора те пази само от ударните токови дръпкания, не и от консумацията. примерно на 320-ките с климатик е 140а вместо 60а алтернатора ако не греша - за сравнение.

и особнео избягвай по-силна музика на спряна кола, зимата пък съвсем.. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от margit0 » 21 Ное 2007, 22:13

добре а се пак,горе долу какъв алтернатор да сложа и колко ще ми излезе?Като вземем за пример че стъпалото има 2 бушона по 30а съответно дърпа около 40-50а...

Назад към E36