съвет
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
съвет
много моля за някаква насока по следния проблем:имам 325 тдс.докато бе топло абсолютно никакав проблем с паленето и топла и студена.сега като се застуди започна да пали трудно сякаш пали цилиндрите един по един или поне аз така си мисля.проблема ми е 4е и стартера нешто се ебава и трябва пурво не него да оправя.а ми дажат свещи много изгодно,но един вика това е от тях,друг от дюза,трети от самия стартер.лошото е че майстора на стартера ще го види чак другата седмица,а дотагажа ще изтаржа свещите евентуално ако ми трябват.и тъй като за 1-ви път карам дизелово бмв сам доста ненаясно за какво точно иде реч(не че за бенза сам мнооо вещ
))ако някоъ може да ме посаветва ще сам му благодарен и ако мога също бих помогнал.благодаря за разбирането да изчетете сичко това:)

- Illusion
- Бургаското явление
-
Като пускаш такава тема, я пускай на мястото й, а и има доста такива затова ползвай търсачката 

Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
по колко време ти върти преди да запали .. виж като ти запали отзад дали излиза голям облак сив дим .. ако е така си за свещи заминали са ти и се мъчи .. ко да ти кажа и моита изведнъж зе да пали трудно като стана студено .. а то от 4 3 изгорели ... е тфа е БМВ и на 1 пали .. ебали си мамта веййй 

- agent smit
- младши ентусиаст
-
Аз също смятам, че са подгряващите свещи колега. Това е най-честата причина да прави така при смяна на сезона. И нали чакаш да подгрее и тогава въртиш със стартера, че доста хора които се качват на дизелова кола за пръв път забравят тази важна подробност. Успех !
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
При мен също пали с мноо зор.. А като запали първите 10-тина сек. оборотите са нестабилни.
Самото запалване ми отнема около 5 сек., докато преди (по топло) си палеше от половин оборот
Свещи ли кво ли да сменям?
Самото запалване ми отнема около 5 сек., докато преди (по топло) си палеше от половин оборот

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
И при двамата са свещи според мен.
Един съвет ,много внимавайте от къде си купувате свещи!!!
да не ги купувате два пъти
Колегата r01dS,стартера какво те притеснява?
Какви са му симптомите?
Имайте в предвид,че ако Акумулатора ви е сдухан и няма силен стартов то паленето е доста трудно
На дизела му трябва силен стартов ток за да завърти рязко и да възпламени,обърнете внимание на това.
Един съвет ,много внимавайте от къде си купувате свещи!!!
да не ги купувате два пъти

Колегата r01dS,стартера какво те притеснява?
Какви са му симптомите?
Имайте в предвид,че ако Акумулатора ви е сдухан и няма силен стартов то паленето е доста трудно

На дизела му трябва силен стартов ток за да завърти рязко и да възпламени,обърнете внимание на това.

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Така е като не си подготвяте колите предварително
Ако не си сменял подгряващите свещи направо ги сменяй и шестте. Замери си акумулатора - както каза колегата трябва ти силен стартов ток
И след това вече мини към стартера
Свещи
БЕРУ или БОШ (ама внимавай с тях
)
Акумулатор
поне 80А ... да не кажа че за голямата печка е хубаво да е 100А
Успех и пиши колко изгорели свещи си имал, щото БМВ ще запали и с 1 работеща, ама и 5 да са здрави пак се усеща при паленето

Свещи

Акумулатор

Успех и пиши колко изгорели свещи си имал, щото БМВ ще запали и с 1 работеща, ама и 5 да са здрави пак се усеща при паленето

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

момчета напълноавилно определихте диагнозата
от 6 4 изгорели,едната от другите две греела наположина каза баш специалиста дето я прай.старте ВЛД кво да ти кажа просто бепше препечен или изпечн както искаш така му кажи.бендикса просто за никаж не стааше и момчето каза 4е още малко му трябвало и да го фърля
сега смени втулките и бендикса и пали яката.свещитите са БЕРУ зех ги с някво намаление за 16 лв. броя.сега сам ок като се изключи че върти 3-4 сек. като е топла преди да запали ама като чета тука то май няма някой да не се оплаква от това:( ще видя как ще е занапред.благодаря на всички отзовали се на проблема ми.поздрави

8 мнения
• Страница 1 от 1