съвет

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

съвет

Мнение от r01dS » 21 Ное 2007, 1:34

много моля за някаква насока по следния проблем:имам 325 тдс.докато бе топло абсолютно никакав проблем с паленето и топла и студена.сега като се застуди започна да пали трудно сякаш пали цилиндрите един по един или поне аз така си мисля.проблема ми е 4е и стартера нешто се ебава и трябва пурво не него да оправя.а ми дажат свещи много изгодно,но един вика това е от тях,друг от дюза,трети от самия стартер.лошото е че майстора на стартера ще го види чак другата седмица,а дотагажа ще изтаржа свещите евентуално ако ми трябват.и тъй като за 1-ви път карам дизелово бмв сам доста ненаясно за какво точно иде реч(не че за бенза сам мнооо вещ :)))ако някоъ може да ме посаветва ще сам му благодарен и ако мога също бих помогнал.благодаря за разбирането да изчетете сичко това:)

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 21 Ное 2007, 2:21

Като пускаш такава тема, я пускай на мястото й, а и има доста такива затова ползвай търсачката ;)
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 22 Ное 2007, 2:10

по колко време ти върти преди да запали .. виж като ти запали отзад дали излиза голям облак сив дим .. ако е така си за свещи заминали са ти и се мъчи .. ко да ти кажа и моита изведнъж зе да пали трудно като стана студено .. а то от 4 3 изгорели ... е тфа е БМВ и на 1 пали .. ебали си мамта веййй :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 22 Ное 2007, 2:38

Аз също смятам, че са подгряващите свещи колега. Това е най-честата причина да прави така при смяна на сезона. И нали чакаш да подгрее и тогава въртиш със стартера, че доста хора които се качват на дизелова кола за пръв път забравят тази важна подробност. Успех !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 22 Ное 2007, 3:19

При мен също пали с мноо зор.. А като запали първите 10-тина сек. оборотите са нестабилни.
Самото запалване ми отнема около 5 сек., докато преди (по топло) си палеше от половин оборот :confused: Свещи ли кво ли да сменям?
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Ное 2007, 11:50

И при двамата са свещи според мен.
Един съвет ,много внимавайте от къде си купувате свещи!!!
да не ги купувате два пъти :idea:
Колегата r01dS,стартера какво те притеснява?
Какви са му симптомите?
Имайте в предвид,че ако Акумулатора ви е сдухан и няма силен стартов то паленето е доста трудно :idea:
На дизела му трябва силен стартов ток за да завърти рязко и да възпламени,обърнете внимание на това.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 22 Ное 2007, 14:45

Така е като не си подготвяте колите предварително :roll: Ако не си сменял подгряващите свещи направо ги сменяй и шестте. Замери си акумулатора - както каза колегата трябва ти силен стартов ток ;) И след това вече мини към стартера :)
Свещи :arrow: БЕРУ или БОШ (ама внимавай с тях :D )
Акумулатор :arrow: поне 80А ... да не кажа че за голямата печка е хубаво да е 100А :roll:
Успех и пиши колко изгорели свещи си имал, щото БМВ ще запали и с 1 работеща, ама и 5 да са здрави пак се усеща при паленето 8)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от r01dS » 24 Ное 2007, 1:58

момчета напълноавилно определихте диагнозата :)от 6 4 изгорели,едната от другите две греела наположина каза баш специалиста дето я прай.старте ВЛД кво да ти кажа просто бепше препечен или изпечн както искаш така му кажи.бендикса просто за никаж не стааше и момчето каза 4е още малко му трябвало и да го фърля :)сега смени втулките и бендикса и пали яката.свещитите са БЕРУ зех ги с някво намаление за 16 лв. броя.сега сам ок като се изключи че върти 3-4 сек. като е топла преди да запали ама като чета тука то май няма някой да не се оплаква от това:( ще видя как ще е занапред.благодаря на всички отзовали се на проблема ми.поздрави

Назад към E36