КАК ДА ПОЧИСТЯ РАДИАТОРА НАПАРНОТО!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bavareca13
- Потребител
-
КАК ДА ПОЧИСТЯ РАДИАТОРА НАПАРНОТО!!!
Свалих си радиатора на парното,кажете как да го изчистя основно.Мисля че e много задръствн.БЛАГОДАРЯ!!!
- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
Re: КАК ДА ПОЧИСТЯ РАДИАТОРА НАПАРНОТО!!!
bavareca13 написа:Свалих си радиатора на парното,кажете как да го изчистя основно.Мисля че e много задръствн.БЛАГОДАРЯ!!!
С голямо количество вряла вода и промиване,промиване,промиване, промиване,промиване,промиване и късмет!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Освен това което ще ти препоръчат, препарати и прочие,радиатора иска силна струя вода, един маркуч би свършил работа.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
- bavareca13
- Потребител
-
радиатора на парното на всяка кола седи на възможно най шибаното място,за това ако имаш възможност и ти е за смяна иди в някой сервиз.в пловдив вземат 70лв.иначе стои под таблото по средата.SuPeR_FLY написа:Къде стои тоя радиатор и лесно ли се сваля
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
а
emiche написа:Разреди малко оцет с вода 1 към 1 и го накисни за около 2 часа,но не повече и пак промивки

Re: а
krasi_bmw написа:emiche написа:Разреди малко оцет с вода 1 към 1 и го накисни за около 2 часа,но не повече и пак промивки
разбий хубаво .Пробвал съм и действа..
Или цялата система,

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
mirogooo написа:krasi_bmw написа:emiche написа:Разреди малко оцет с вода 1 към 1 и го накисни за около 2 часа,но не повече и пак промивки
Или цялата система,Този опит го направих на 1-на 3-ка голф,набутах 2л оцет после едни рейсинги 1 час почивка и промиване.
За сега няма странични аномалий
И какво източи...
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
mirogooo написа:krasi_bmw написа:emiche написа:Разреди малко оцет с вода 1 към 1 и го накисни за около 2 часа,но не повече и пак промивки
Или цялата система,Този опит го направих на 1-на 3-ка голф,набутах 2л оцет после едни рейсинги 1 час почивка и промиване.
За сега няма странични аномалий
На ладата карах така 1 седмица и източих гъста боза,но с баварията не ми се рискуваше и само промих радиаторчето,и всичко е ок. Специално за отлаганията на охладителната с-ма на колата оцета е най-добър,но трябва да се внимава,защото все пак си е киселина,макар и доста слаба.
А може и да не може да се оправи - на бащата на пасата така се беше задънил,че нямаше как и го сменихме - 100 кинта с работата и радиаторчето "Валео",но при наши хора, а що се отнася до работат,тя наистина е доста,вижте....Това е на пасатора
http://img215.imageshack.us/my.php?imag ... 652qs3.jpg
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Колега беше разкачил на Голф маркучите, които влизат в купето към парното, вкара маркуч с вода и отвътре такива чудесии изкочиха... 

- bavareca13
- Потребител
-
слагах му какви ли не работи и оцет и т.н.може и да е отпушен вече,но ме притеснява,че като го налея с вряла вода не е горещ на всякъде еднакво,отдолната страна е малко по хладен.как да разбера нали съм го отпушил?
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2