Капацитет на акумулатора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Капацитет на акумулатора
колата ми дойде с 55Аh батерия
по книжка за 320и .. дават 65Аh (страница 138 от ръководството)
да очаквам ли проблеми ?
сега си пали от четвърт
да очаквам ли проблеми ?
сега си пали от четвърт
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
карай....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
55 Ah е малко за 320 (6 цилиндъра)
Освен капацитета, акумулатора се характеризира и с "пусков ток" т.е. максималната енергия способен да отдаде за кратко време (при палене) и този параметър като правило е по-малък за акумулатори с по-нисък капацитет.
Не е опасно (за колата) да го караш така, но ще се скапе по-бързо и може да те остави някъде.
Не е спешно но те съветвам да го смениш при първа възможност
Освен капацитета, акумулатора се характеризира и с "пусков ток" т.е. максималната енергия способен да отдаде за кратко време (при палене) и този параметър като правило е по-малък за акумулатори с по-нисък капацитет.
Не е опасно (за колата) да го караш така, но ще се скапе по-бързо и може да те остави някъде.
Не е спешно но те съветвам да го смениш при първа възможност
Яро написа:Не се кахъри.И аз съм с една пуч@ въшка, като за мотопедПросто по-бързо ще си отиде, това е.Най-лошото е, че някоя студена сутрин вместо с кола ще отидеш с автобус на работа.
мерси за отговорите
ще го наблюдавам .. при първите признаци на умиране .. го сменям
иначе съм си оставил вярното Опелче за ходене на работа и за backup

много е относително дали ще се скапе 55ah по бързо от 65ah,не си мислете че е много голяма разликата като капацитет,на ден ми минават през рацете между 30-40 акумулатора
зависи каква марка ще вземеш,ако сравним 55ah ACDelco и 65ah на СТАРТ-Добрич кой мислите ще изкара повече
веднага отговарям приблизително българската пръчка 2 год а ACDelco то около 5 

- bate raiko
- кандидат ентусиаст
-
Веднъж попаднах на много професионално поднесено мнение във форума на Ауди по въпроса с амперчасовете на акумулаторите. Подробности не помня, но "червената нишка" беше следната - не е добре както с по-малък, така и с по-голям ампераж от предписаните от производителя. По-ниския е ясен, интересното беше, че по-високия не можел да се зарежда правилно/достатъчно/ от алтернатора и ефектът също не бил добър за живота му. Също така човека обясняваше, че също така е изключително важно обслужването на уреда и даваше пример с български акумулатор от соц. време, който му служил вярно в продължение на десетина години, но обслужван "леге артис", както се казва. Ще поразгледам и ако успея да открия темата, ще я пусна като линк. Поздрави!!!
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
По-малкия има опасност да изкипи (от презареждане) , но се съмнявам за 55ah , виж ако беше 44ah вероятността е голяма. Гледай маркучето за преливника да е закачено че да не играе антикора 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Колата от Италия ли е?!
Мойта я купих със подобен ампераж, дали не беше даже 50 Ач. Миналата година точно по това време ме остави в Търново, със заминала клетка.
Мойта я купих със подобен ампераж, дали не беше даже 50 Ач. Миналата година точно по това време ме остави в Търново, със заминала клетка.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Le Transporteur написа:Колата от Италия ли е?!
от Германия е
но е стояла около година в едно хала на авто къща
и .. вероятно сега са и сложили нещо .. квото има .. така си обеснявам слабия акумулатор
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Ivo III написа:Le Transporteur написа:Колата от Италия ли е?!
от Германия е
но е стояла около година в едно хала на авто къща
и .. вероятно сега са и сложили нещо .. квото има .. така си обеснявам слабия акумулатор
Така правят, минимални инвестиции, максимални печалби.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Капацитет на акумулатора
Ivo III написа:колата ми дойде с 55Аh батерия
да очаквам ли проблеми ?
сега си пали от четвърт
Смени акумулатора. Дори и да е напълно изправен, е необходима подмяна, защото стартера на 320 i черпи много повече ток, отколкото на двигател М40, или М42 и както знаеш това е най големият консуматор.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2