проблем с тоците
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
проблем с тоците
от няколко дена се появи, като минавам през локва намаля силата на тока, отслабват фарове, табло, музиката се изключва, това е за момент, след 10 сек всичко си е на место
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
a
само предложения ,ако имаш възможност иди на техник ,да не гадаеме.Вземи пробай -включи всички консуматори и с вода намокри ремъка и ще разбереш дали е от него..
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
ходих при един, замери всичко работи добре, зарежда си добре каза че не би триябвало да има проблем. каза че ако масата от купето къкм двигателя е окислена може от там да е. зачистих го и сега чакам резултати
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Колеги и при мен е същото - локва и тоците заглъхват, после прискърцване на ремъка и сичко се оправя до след малко и т.н. С нов акумулатор, половин годишен ремък и преди яките дъждове нямах никви ядове......Най-интересното, е че като паднат тоците ремъка върти алтернатора нормално и незнайно защо като изцвили се оправя 

Re: а
krasi_bmw написа:Мисля че треа да си сложиме кори отдолу и нема да се ядосваме а........
Ето как изглежда алуминиев щит, който пази и картера от удар и двигателя от локвите
http://bmwfans.info/original/E36/Cou/31 ... l-51_2218/
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
tsb_bg написа:krasi_bmw написа:Мисля че треа да си сложиме кори отдолу и нема да се ядосваме а........
Ето как изглежда алуминиев щит, който пази и картера от удар и двигателя от локвите
http://bmwfans.info/original/E36/Cou/31 ... l-51_2218/
тази кора всичко ли пази
Rudisan написа:... тази кора всичко ли пази
Сложих щита допълнително на 318iS и съм много доволен, вода и пръски няма грам в двигателния отсек (преди като минех през "нормална" българска локва, и перката завъртеше водата я качваше чак по капака)
А и като гледам как се е надрал от гърбиците и дупките си представям какво щеше да му е на картера ако го нямаше
Аз лично като го купувах поръчах и комплекта от фиксиращите втулки и болтове, но при мен специално се оказа, че отпред си имаше и само отзад трябваха допълнително.
Виж и тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=69575
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
имаш ли снимка как изглежда долу, видях тема как да си направя сам но искам да вида и оргинален как стои долуtsb_bg написа:Rudisan написа:... тази кора всичко ли пази
Сложих щита допълнително на 318iS и съм много доволен, вода и пръски няма грам в двигателния отсек (преди като минех през "нормална" българска локва, и перката завъртеше водата я качваше чак по капака)
А и като гледам как се е надрал от гърбиците и дупките си представям какво щеше да му е на картера ако го нямаше
Аз лично като го купувах поръчах и комплекта от фиксиращите втулки и болтове, но при мен специално се оказа, че отпред си имаше и само отзад трябваха допълнително.
Виж и тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=69575
Rudisan написа:... имаш ли снимка как изглежда долу, видях тема как да си направя сам но искам да вида и оргинален как стои долу
Нямам а и нямам канал където да го снимам.
Правения от колегата съм го виждал и като знам и оригиналния мога да кажа, че доста добре се е справил въпреки че формата на оригиналния е малко по-различна и има отвор за източване на маслото без да се сваля щита (на правения не си спомням има ли, но не е проблем и допълнително да се направи.
Правения 100% защитава двигателя от водата, но не знам до колко е ефективен (здрав) за защита на картера.
Оригиналния е от 2-3 mm. дуралуминий и е много здрав. Пасва си идеално (все пак си е за тази кола) и единствено ако не са монтирани фабрично втулките за болтовете с които се закрепва трябва да си ги купиш допълнително или да пригаздаш нещо (но не бяха скъпи - комплекта беше 7-8 лв.)
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Някаква цена на кората? Какво покритие прави, под радиатора пластмасовата тава махната ли е или след нея започва кората, в задно положение докъде е. Благодаря.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2