вентилатор,таралеж...или?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

вентилатор,таралеж...или?

Мнение от blackrider » 18 Ное 2007, 13:14

Знам,че има доста теми за вентилаторите и климатрониците -повечето съм ги изчел,но......
Искам да съм сигурен поне 90% че проблема е от.......? :roll:
Накратко колата е с дигитален климатроник,при увеличаване скалата и силата на духане -тя не се променя? духа адски слабо? току що разглобих кората и видях смотания "таралеж" ,но нямам еврейска звезда /сега ще ходя да си купя такава/ .
Въпроса е дали е точно от ТАРАЛЕЖА / 76 лв. от КАМОР АУТО / да го купувам утре или ще е някъде другаде проблема?
Не ми се иска да си сменям части и да се оказва ,че проблема не е от тях /както стана с кондензатора!/
Та Моля някой със същия проблем да ме насочи по-точно как е решил проблема!
Благодаря :help:
Кондензатора и филтъра на купето са сменени!

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 18 Ное 2007, 13:34

Аз имам същия проблем парното ми не работи и не духа от никъде колкото и да увеличавам :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бос през тръни
Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i

Re: вентилатор,таралеж...или?

Мнение от pit55 » 18 Ное 2007, 16:41

blackrider написа:Знам,че има доста теми за вентилаторите и климатрониците -повечето съм ги изчел,но......
Искам да съм сигурен поне 90% че проблема е от.......? :roll:
Накратко колата е с дигитален климатроник,при увеличаване скалата и силата на духане -тя не се променя? духа адски слабо? току що разглобих кората и видях смотания "таралеж" ,но нямам еврейска звезда /сега ще ходя да си купя такава/ .
Въпроса е дали е точно от ТАРАЛЕЖА / 76 лв. от КАМОР АУТО / да го купувам утре или ще е някъде другаде проблема?
Не ми се иска да си сменям части и да се оказва ,че проблема не е от тях /както стана с кондензатора!/
Та Моля някой със същия проблем да ме насочи по-точно как е решил проблема!
Благодаря :help:
Кондензатора и филтъра на купето са сменени!

Колега щом вече знаеш каде зимува таралежа :mhihi: вземи и откачи буксата дето влиза в него, подай на краче 1 и 5 (имат си номера гледай внимателно) + и - от някъде и виж дали вентилатора се върти с максимални обороти. Тук има два варианта а) върти се и всичко си е ок - тогава явно таралежа е изгорял б) вентилатора се развърта и бушона през който минава захранването изгаря което значи че имаш накъсо съединен ротор на вентилатора или веригата до него! Ако изтеглиш вариянт б) ела пак на форума да ти пиша кво да правиш нататък :D

За източник на ток може да ползваш и самата букса - с две 5см парчета изолиран проводник дебел 2кв.см шунтираш между 2-5 и 1-4 , ако шунтираш 2-4 ще окъсиш веригата така че него прави !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 01 Дек 2007, 11:39

Тука някои колеги са споменали за ремонтиране та въпросното крайно стъпало. Дали някой може да сподели?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 325i E30

Мнение от wanks » 02 Дек 2007, 1:01

ТАРАЛЕЖА / 76 лв. от КАМОР АУТО /

Само да вметна, че май си в грешка защото и аз имам същия проблем... и за тъй наречения "Таралеж" - "КРАЙНО СТЪПАЛО ВЕНТИЛАТОР " в Дару Кар излиза:

Справка за част

Номенклатурен номер : 64116929540
Описание : КРАЙНО СТЪПАЛО ВЕНТИЛАТОР
Ед.цена (с ДДС) : 212.88 BGL
Има наличност

Което означава, че в Камор го подаряват!!! :roll:
Поздрави!!!
Likes!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 02 Дек 2007, 13:18

Да наистина, няма такава цена. От Bosch също го предлагат но и неговата цена е 203 лв. Освен това го няма в наличност. Аз все пак отново да си питам: Някой да го е ремонтирал това?
Изображение

Назад към E36