Вадене на блокчетата с бушоните?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Вадене на блокчетата с бушоните?

Мнение от Митко Ганчев » 16 Ное 2007, 16:08

Значи създава ми главоболия кутията с бушоните. Пускам инсталация за халогени и се опитах да я разглобя, щото ми остават няколко жици отдолу под бушоните и релетата. Като развия 4-те болтчета в ъглите, се повдига цялата горна част, ама не достатъчно. Има много жици отдолу и я държат. Забелязах че бушоните са сложени по 10 в едни пластмасови блокчета, дето ужким се вадят. Проблема е че или аз съм с много вързаани ръце, или си имат някакъв чалъм. Бърках бърках, ама не можах да ги откача. Някой правил ли е упражнението? Лъчо, ако четеш чакам отговор;) Благодаря предварително за съветите.

И друго, в буксата за ключа на фаровете за да се поставят допълнителни клеми, се завърта една ждажда в средата. Това със специален инструмент ли се прави или с по-гъвкави пръсти???
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 16 Ное 2007, 18:02

Нааправени са на легло и в единия край имат малко "зъбче" с една малка отверка подпъхваш и буташ леко до колкото си спомням излизат нагоре :idea:
За ключа за фаровете не знам как се отваря,ма кабела дето отива там можеш да го вържеш и от вън към тоя дето пуска габаритите.
Той нали е за това да определя кога да можеш да си пуснеш халогените :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 16 Ное 2007, 18:11

Да...другия вариянт е да го подмина тоя кабел дето е през ключа и да не зависят от него халогените...дреме ми на фара дали ше се пускат при спряни габарити... :mhihi:
Кофтито е че навънка много студено и ше ми се е*е мамата на пръстчетата докато го направя тва :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 16 Ное 2007, 18:18

Значи вадиш бушоните от клетката която искаш да извадиш, след това от долната страна има една щипка която трябва да я отщракнеш и след това буташ отгоре от страната на щипката с някакъв тъп инструмент за да не нараниш леглата на бушоните и трябва да излезне, обаче после слагането е по-голямата мъка ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 16 Ное 2007, 18:35

Мерси, ще пробвам тия дни и ще пиша ако се получи;)
Изображение

Назад към E36