Кое да избера 318tds или 325tds (Е36)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Кое да избера 318tds или 325tds (Е36)

Мнение от c3k@7@ » 13 Ное 2007, 20:49

Не мога да избера между 318 и 325tds незнам кой е по добар,знам че 318 е по икономиче и то доста,но това не ми помага.Дайте някакъв съвет!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 13 Ное 2007, 21:02

По-икономичен,но не много.И по-муден.Аз бих избрал 325цата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5, ама друг път!

Мнение от BMW318i-Матин » 13 Ное 2007, 21:34

2.5 си е 2.5 ;)
То пък дизел... хвурляй ези тура ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 13 Ное 2007, 22:09

318tds е наистина е по-икономичен, но и по слаб... 325-тицата ще ти хареса повече. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 13 Ное 2007, 22:23

Зимай голямото :!: От много глава не боли :mhihi: Само джоба може да те сърби :mhihi:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 13 Ное 2007, 22:42

Лесно е така да се каже взимай, аз ако трябваше да избирам щях да искам да ми направите сравнение - плюсове и минуси, едната срещу другата? Понеже не съм с дизел немога да дам мнение, но помогнете на човека с някакво сравнение. Лично моето мнение, което няма да е много компетентно в случея е това, че според мен големия двигател ще е и с повече екстри. Говоря за колата като цяло, най-малкото ще е с 4 диска, до колкото се сещам като съм виждал малкия е с барабан отзад както и другите модели бензиновите с малките двигатели, но въпрос на избор. Разликата в разхода невярвам да е драстична имай в предвид, че и по-мощния двигател по принцип по-бавно се изхабява понеже му идва по-леко купето в сравнение с малкия. Така че за 1 или 2 литра разлика не вярвам да е повече ще имаш комфорт при изпреварване, по-рядко ще сменяш скорости и т.н. и т.н.

Нека и колегите с дизелаците да кажат повече по въпроса :)
Леко и безаварийно шофиране на всички!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 13 Ное 2007, 22:51

Лесно е така да се каже взимай, аз ако трябваше да избирам щях да искам да ми направите сравнение - плюсове и минуси, едната срещу другата? Понеже не съм с дизел немога да дам мнение, но помогнете на човека с някакво сравнение. Лично моето мнение, което няма да е много компетентно в случея е това, че според мен големия двигател ще е и с повече екстри. Говоря за колата като цяло, най-малкото ще е с 4 диска, до колкото се сещам като съм виждал малкия е с барабан отзад както и другите модели бензиновите с малките двигатели, но въпрос на избор. Разликата в разхода невярвам да е драстична имай в предвид, че и по-мощния двигател по принцип по-бавно се изхабява понеже му идва по-леко купето в сравнение с малкия. Така че за 1 или 2 литра разлика не вярвам да е повече ще имаш комфорт при изпреварване, по-рядко ще сменяш скорости и т.н. и т.н.

Нека и колегите с дизелаците да кажат повече по въпроса :)
Леко и безаварийно шофиране на всички!!!

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 13 Ное 2007, 22:52

Ако си вземе комби, и то ще е с дискове отзад.
Не си уточнил къде ще караш повече, в градския трафик или извън него. Из задръстванията "малкият" дизел ще ди дава по-нисък разход, а извънградско разликата (при нормално каране) ще е минимална, но пък за сметка на нея ще имаш повече мощност при изпреварване. Аз съм с 318тдс и съм доволен от вървежа.
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 14 Ное 2007, 0:20

Вземи по-читавото бих казал аз...разлика от 1-2/100 едва ли ще те удари в джоба щом си решил да се качваш на бмв ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от SkyWalker » 14 Ное 2007, 0:32

Разликата в обема е 0.8 л.; разликата в мощността е 53 к.с.! За това плащаш цената на две подгряващи свещи повече като консуматив и 1-1.5 л/100 км. За мен това е сделка ;)
///M Club Member

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 14 Ное 2007, 0:33

Взимай читавото
Аз съм доволен от мойта 318тдс,като и боднах чип се порави и вървежа,пук и с шпер диф. ако си намериш ще те радва доста.
Зависи какъв тип шофер си.Ако си падаш по екстремното каране по добре 325 ако си по спокоен по добре да вземеш 318.
А съм фен на екстремното каране ама пак си взех 318,ама с шпер.
И си права доста изпълнения.
Общо взето колято и да вземеш няма да сбъркаш! ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 14 Ное 2007, 1:38

Здравей,
Все пак всичко опира каква кола ще вземеш.
Минусите на големия дизел (може да се каже плюсове за малкия)
Като консумативи на всеики 10.000(или когато сменяш) маслото ще ти излезе повече с 2~3 лт, филтъра по голям(може и да греша) ако имаш проблеми с двигателя като цяло ще имаш по скъпа подръжка. Данъци и други неща ще ти са по скъпи. За други разлики не се сещам, а горе споменатите според мен не са неща които са болка за умиране. Не мога да кажа как се справя с горивото малкия дизел но според каталозите не е голяма разлика, даже ако искаш да се поизкефиш мисля че ще надхвърли горивото на по големия брат. Колегата е споменал за чип на 318'ката, нещата с тунинга при големия брат са още по деликатни и с малко пари може да се постигнат доста добри резултати.
Моя съвет е първо гледаш коя е читавата както казаха колегите.
После сядаш и се замилсяш какъв шофьор си, да ли крака ти потежева често или си караш кротко и спокойно. Лично аз от тези два модела пак бих избраз големия брат.
Поздрави и успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 14 Ное 2007, 2:39

взимай, по- читавото , а иначе 13 срещу 8 / 100 е интересен казус за избора , но голямата моторетка върви много , не че малката не върви колкото 318и :mhihi: :mhihi: :mhihi:

зе*бете вие , че големата моторетка харчи под 6 нафта на дълго .....

поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 15 Ное 2007, 2:01

земи по убафото .. но ако ше земеш големия дизел и ако сипваш на бензиностанция по добре си земи бензинка нема никфа разлика в разхода ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 15 Ное 2007, 2:05

Ако и 2те са читави - глас за 325тдс, карах такова 2 седмици, много приятно впечатлен останах, от разход и вървеж ;)

Следваща

Назад към E36