Въпрос за ел. стъкла?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Въпрос за ел. стъкла?
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Има схема как се връзват,може да потърсиш лъчо за съвет или монтаж той ми навърза инсталацията на мойте на комбито.
А тия дето си ги взел от компакт ли са?
Мойте на компакта са по различни,буксата им е със 6 кабелчета и копчетата са с двойната функция.
А тя дето ги сложих на комбито ,само левия е с такава букса десния джам е с букса с два кабела и няма двойно действие на копчето.
А тия дето си ги взел от компакт ли са?
Мойте на компакта са по различни,буксата им е със 6 кабелчета и копчетата са с двойната функция.
А тя дето ги сложих на комбито ,само левия е с такава букса десния джам е с букса с два кабела и няма двойно действие на копчето.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Мога да ти кажа само, че тея 2та кабела лилавото и черното (по-дебелите), на които мислиш да подадеш 12 волта - не са за тая работа - те се свързват към бутона
Другите трябва да имат връзка с комфорт модула чрез който стъклата се вдигат когато включиш алармата, спират да се вдигат при натиск (ако има предмет върху тях)...и т.н. а също бутоните имат 2ра функция като го натиснеш по-силно и стъклото се вдига само!! Така, че ако не си наясно не го прави сам!! Мой приятел отвори машинката и вътре имаше чип. Наложи се да се игнорира (шунтира) електрониката и да минава директно на машинката защото нямаше комфорт модула и така се използват само тея 2та кабела, но няма и екстрите, за които ти споменах 

- ditko1
- старши ентусиаст
-
и аз мисля, че нямам конфорт модул, немога ли да вържа машинката кам 12волта и другите неща към бутона иначе много сложно става?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ditko1 написа:и аз мисля, че нямам конфорт модул, немога ли да вържа машинката кам 12волта и другите неща към бутона иначе много сложно става?
Може,не е задължително да има комфорт.
Става ма си има точна схема как се прави трябва ти и голямото реле дето е за джамовете под волана.
Абе пиши едно съибщение на Lacho_ не вярвам да откаже помощ.
До колкото си спомням той ми спомена,че я има качена и тук във форума схемата за връзване.

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Ако тези машинки са свалени от компакт, който е бил с комфорт модул ще трябва да се пипа в електрониката на машинката за да се направят наи-обикновени (след като не е свален и модула)!!!Демек да се свързват само с 2та кабела, а останалите 3 да не играят роля!!! Ако ги свържеш без да пипнеш в електрониката няма да мъцнат!!! Досега сме слагали 2 пъти ел стъкла на Е36 седан. В единия случай машинките бяха от най-простите и 2те бяха с по 2та кабела - блага работа. Вторият път едната машинка беше обикновена с 2 кабела и без памет за автоматично отваряне затваряне, докато шофьорската беше + 4или5 по-тънки кабелчета! Тази машинка я носихме на приятел-жичкаджия, който я направи обикновена след като прекъсна действието на намиращия се вътре чип и направи така,че токовете да минават директно (трябва да го питам какво всъщност направи) С това мога да ти помогна... иначе бутона има отдолу няколко крачета на тях се връзва и +са и минуса и кабелите!!!
8 мнения
• Страница 1 от 1