ИЗПОТЯВАНЕ НА СТЪКЛАТА

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

ИЗПОТЯВАНЕ НА СТЪКЛАТА

Мнение от FRANTIC-BMW » 12 Ное 2007, 14:51

А може ли някой да ми каже , на какво се дължи изпотяването на стъклаата(разбира се само когато е студено на вън) на бмв 318 тдс 97 г с климатроник Пускам да духа на най-силното на 32 градуса и вътре става баня , но стъклата се сцепват да сеизпотяват.Натискам "СНЕЖИНКАТА" на дисплея на климатроника или с други думи включвам климатроника , настройвам на 32 градуса или примерно 30 ,29 и всичко сде оправя . Започват да съхнат стъклата.
така ли ще трябва да карам с постоянно включен климатроник цяла зима, при положение че духа топло и без да съм натиснал звездичката
ИМА САМО 3-И БУКВИ, В СВЕТА НА АВТОМОБИЛИТЕ - "BMW"

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Ное 2007, 15:29

С включен климатроник се оправят щото климата изсушава въздуха и от там ;) Иначе принципно не трябва да оставяш копчето за "рециркулация" включено и филтъра за купето трябва да е сравнително нов или поне да не е запушен :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 12 Ное 2007, 15:32

старши ентусиаст
Аватар

Re: ИЗПОТЯВАНЕ НА СТЪКЛАТА

Мнение от D3BEP » 12 Ное 2007, 15:40

FRANTIC-BMW написа:А може ли някой да ми каже , на какво се дължи изпотяването на стъклаата(разбира се само когато е студено на вън) на бмв 318 тдс 97 г с климатроник Пускам да духа на най-силното на 32 градуса и вътре става баня , но стъклата се сцепват да сеизпотяват.Натискам "СНЕЖИНКАТА" на дисплея на климатроника или с други думи включвам климатроника , настройвам на 32 градуса или примерно 30 ,29 и всичко сде оправя . Започват да съхнат стъклата.
така ли ще трябва да карам с постоянно включен климатроник цяла зима, при положение че духа топло и без да съм натиснал звездичката

Не натискай "снежинката", щото тя охлажда, а натисни бутона за предно и този за задно стъкло. Стандартно са първия и последния в "колонката" на снежинката.
Въртящите бутони под духалките на таблото също го играят. Завърти ги навсякъде на червено.
Виж също така по невнимание да не си завъртял някоя от тях на 0, т.е. да няма дебит. Тогава, естествено няма да духа.
Позволявам си да ти кажа тея работи, защото предполагам че грешиш някъде в настройките. Снежинката не се натиска. Без снежинка, с предно и задно всички, вкл.страничните стъкла ми се изясняват за под минута, а е било да влеза в колата и да са не конденз, а направо бели.
Поздрави!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 12 Ное 2007, 16:12

Не си прав.... особено за колите с климатроник можеш да си караш на "снежинка" и зимата - ше ти духа топло в колата, а и джамовете няма да се потят... но принципно и без климата трябва да е така, ако се потят въпреки това значи вероятно филтъра на купето е запушен или пък си пуснал "рециркулация"... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 12 Ное 2007, 16:29

FRANTIC-BMW написа:А може ли някой да ми каже , на какво се дължи изпотяването на стъклаата

Най-вероятно на това, че правиш неприлични неща в колата с някоя дедойка :mhihi:

П.П
Можеби има връзка изпотяването с филтъра на климатика...
Смениго и кажи как е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 12 Ное 2007, 16:57

Има готини спрейчета за по3-4 лева.Пръскаш и немаш ядове.Само да ти кажа ,че трябва да го пръскаш с противогаз. :mhihi:
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 12 Ное 2007, 17:05

GVT написа:Има готини спрейчета за по3-4 лева.Пръскаш и немаш ядове.Само да ти кажа ,че трябва да го пръскаш с противогаз. :mhihi:

:ranting: да не си посмял! все едно си изсипал бутилка олио на прозореца си... лъщи свети блести... и недай си боже някой отсреща да ти свети с фарове :evil:

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 12 Ное 2007, 17:07

ако са мръсни стъклата се запотяват много повече и трудно изсъхват после
Трабва да са много добре почистени стъклата и няма да имаш проблеми ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 12 Ное 2007, 17:09

Ogi написа:
GVT написа:Има готини спрейчета за по3-4 лева.Пръскаш и немаш ядове.Само да ти кажа ,че трябва да го пръскаш с противогаз. :mhihi:

:ranting: да не си посмял! все едно си изсипал бутилка олио на прозореца си... лъщи свети блести... и недай си боже някой отсреща да ти свети с фарове :evil:

Що,аз немам такива проблеми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 12 Ное 2007, 17:14

_BoBI_ написа:
FRANTIC-BMW написа:А може ли някой да ми каже , на какво се дължи изпотяването на стъклаата

Най-вероятно на това, че правиш неприлични неща в колата с някоя дедойка :mhihi:

П.П
Можеби има връзка изпотяването с филтъра на климатика...
Смениго и кажи как е.

стъклата са студени- влагата във въздуха кондензира и готов ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 12 Ное 2007, 17:16

Zaho написа:ако са мръсни стъклата се запотяват много повече и трудно изсъхват после
Трабва да са много добре почистени стъклата и няма да имаш проблеми ;)

Има истина тук, защото и аз съм забелязал, че дори и от цигарите като се омажат почват да се запотяват

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Мнение от tin » 12 Ное 2007, 17:19

Ogi написа:

мда и аз го пробвах има ефект само че в определени случаи само , абе повечето време дразни май
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Ное 2007, 17:20

Mollov написа:Не си прав.... особено за колите с климатроник можеш да си караш на "снежинка" и зимата - ше ти духа топло в колата, а и джамовете няма да се потят... но принципно и без климата трябва да е така, ако се потят въпреки това значи вероятно филтъра на купето е запушен или пък си пуснал "рециркулация"... :)

Абсолютно съм прав.
И ти си прав.
То може.
И топли.
Само че ако забелязваш, през централната конзола почва да подухва по - хладничко.
И не се знае къде и какво се включва тогава. Всъщност, може и да остане с нея, само че моята идея е да направи точно каквото трябва и тогава да види резултата, надявам се ще се съгласиш ,че "снежинката" с нищо не му помага.

Само че на мен основната ми идея е да си включи "разпотяване на джамовете". И да си провери за затворени "клапи" и неправилни настройки. Защото явно 1. климата му работи и 2. Натиска не каквото трябва
Сам ще се съгласиш, че тази снежинка, която цитира колегата всъщност не означава включен климатроник и определено не разтопява джамовете.
Не мисля, че това е от филтъра, но както и да е. Вероятността е 1:10 000 филтъра да е запушен, и то така, че климата само да не разтопява стъклата ,а да топли. Как ще стане от филтъра? Даже да не намаля вероятността. Без да говорим ,че не знам дали сте го сменяли, ама този филтър е така заврян, че даже под вода да е колата може сух да остане и хич няма да е лесно там където е да се затлачи. Само цвета си може да смени.
Последна промяна D3BEP на 12 Ное 2007, 17:23, променена общо 1 път

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 12 Ное 2007, 17:27

Идеята на климата не е да "разпотява" джамовете, но всъщност го прави чрез изсушаването на въздуха.... проблема е, че ако я спреш ще се изпотят доста бързо...

А през централната може и да почне да духа, ма ако я затвориш напълно няма да има ядове, а като навъртиш "врътката" на топло и от там почти спира да духа - не само топло, ми и студено... а отпред си бълва жега и няма да има ядове :) Но определено карането на клима щото ти се потят джамовете не си е работа...

Следваща

Назад към E36