на дизела - бензин му сипаха

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

за маслото или не?

Анкетата свършва на 15 Ное 2007, 14:43

сипи
6
22%
източи горивото
21
78%

Общо гласове : 27
Потребител
Аватар

на дизела - бензин му сипаха

Мнение от goldy » 12 Ное 2007, 14:43

...предварително се извинявам ако някой вече е питал за този проблем, но не намерих такава тема...
...накратко-на една бензиностанция стана недоразумение и ми наляха 18 литра 95-безоловен...след 2 км.усетих заглъхване...погледнах касовия бон и разбрах за причината...
...върнах се обратно и долях 28 литра нафта/от по-скъпата/...
...двигателя се съвзе...но се притеснявам за ГНП-то
мисля да излея малко двиг.масло в резервоара...
помагайте със съвети :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

...

Мнение от shengi » 12 Ное 2007, 15:12

Някаде из темите имаше проблем като твоя неможах да я намер и аз. Май най добре да се източи всичко и промивка на системата, че да няма по лоши последици. Аз от както прочетох преди 1-2 месеца темата за объркано гориво всеки път сам си зареждам да ми е мирна главата. При дизелите незнам но ако на бензинка сипеш дизел знам че не е на добре. Обраното незнам дали може да се компенсира с доливане на дизел и масло, но според мен най добре промивка на горивната система.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Ное 2007, 15:30

Здрасти,попринцип не е болка за умиране,но иди да долееш още нафта допълния до горе!
резервоара ти е 65 литра и 18л. бензин е по малко от една трета.
Може да го изразходващ ,но е опасно за разпръсквачите,защото бензина е по твърд и не може да се разпръсква на мъгла както нафтата. Ако го правиш редовно тоя номер ще разсипеш разпръсквачите,на ГНП няма какво да му стане.За твое лично спокойствие можеш да му сипеш литър двутактово масло.
Поне няма да ти замръзне нафтата със сигорност :mhihi:
И я карай лекичко докато не го изгориш тоя резервоар,може да и долееш няколко пъти да го разреди още повече и така.
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 12 Ное 2007, 16:38

определено отиди и го източи до последната капка! и аз имах същия проблем... сипаха ми 1О литра бензин в дизела... казах си.. кво пък толкова :) налях още 4О кила нафта... карах цяла вечер за да изхвърла бензина.. светна лампата отидох сипах още 2О литра и си легнах... и след 1 седмица влезнах със 6ОО лв ремонт на двигател :)
ще изгориш със горивото което си сипал но поне знаеш че няма да има последици...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 12 Ное 2007, 16:43

Ogi написа:определено отиди и го източи до последната капка! и аз имах същия проблем... сипаха ми 1О литра бензин в дизела... казах си.. кво пък толкова :) налях още 4О кила нафта... карах цяла вечер за да изхвърла бензина.. светна лампата отидох сипах още 2О литра и си легнах... и след 1 седмица влезнах със 6ОО лв ремонт на двигател :)
ще изгориш със горивото което си сипал но поне знаеш че няма да има последици...

какво се прееба за 600 лева ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 12 Ное 2007, 17:00

А тия чешити от бензиностанцията трябва да поемат всички разходи по щети ако има такива (в т.ч. горивото, което е било в резервоара преди гафа, филтър ако се налага подмяна, работата по източване на с-мата и др. такива)...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 12 Ное 2007, 17:09

Източвай го и не си прави експерименти

Основната разлика е, че бензина го пали искра от свещите, а нафтата - налягането от по-високата компресия.

Без искра бензина не изгаря, и от там промива цилиндрите, сгъстява се като "течност" а не като горивна смес и тн със всички последици от това.

Не съм много запознат с дизелите, но не съм убеден, че и на ГНП-то и на дюзите им е много добре от тази ситуация

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: 143 к.с. 2009г.

Мнение от rumentanka » 12 Ное 2007, 18:05

колега според мене сипи около 1 литър двутактово масло и си караи без да се притесняваш, зимата на минусови температути за да не ти замръзне нафтата се слага по малко бензин( не 18 л. ) а към 4-5 литра на пълен резервоар.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 13 Ное 2007, 0:01

По горе съм написъл какво му е проблемното на бензина в дизеловите двигатели,а именно ,че не се разпрашава от дюзите защото е много "твърд" с прости думи единствено дюзите се преебават от редовно каране на дизел с бензин. Допустимо е да се игори от мотора до 50/50 % Демек той е доста далече от това съотношение.
Доста хора с по стари дизели зимата сипват по малко бензин за да не има мръзне "хубавата" нафта дето я продават по бензиностанциите ни.
Виж ако беше комън-рел с тия големи налягания можеше да пагубно,но на тоя прост дизел нищо няма да му стане.

Оги а ти на каква кола си сипал грешно гориво?
Щото в профила ти пише че караш бензинова и ако на нея си сипал дизел ще ми е интересно какво си ремонтирал после освен чистене на дюзи и смяна на филтри :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlix » 13 Ное 2007, 9:27

Доливай до горе с нафта и карай. Като минеш 100-на км пак долей ... и така още 1-2 пъти и нищо няма да и направиш.

Както казаха някои по-долу - на старите дизели не е никъв проблем, на един резервоар да слагаш по малко бензин против замръзване и още какво ли не 8)

Потребител
Аватар

Мнение от goldy » 13 Ное 2007, 12:21

Приказвах и с други хора по този проблем и препоръчаха да сипя масло.
-"2литра са достатъчни", казаха те.
За сега карам само служебната...
Благодаря на всички колеги за ценните съвети!!!
Отваряйте си очите, защото това са излишни ядове!!! Да не дава Господ!!!
УСПЕХ НА ВСИЧКИ...

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 13 Ное 2007, 12:32

vld написа:По горе съм написъл какво му е проблемното на бензина в дизеловите двигатели,а именно ,че не се разпрашава от дюзите защото е много "твърд" с прости думи единствено дюзите се преебават от редовно каране на дизел с бензин. Допустимо е да се игори от мотора до 50/50 % Демек той е доста далече от това съотношение.
Доста хора с по стари дизели зимата сипват по малко бензин за да не има мръзне "хубавата" нафта дето я продават по бензиностанциите ни.
Виж ако беше комън-рел с тия големи налягания можеше да пагубно,но на тоя прост дизел нищо няма да му стане.

Щото в профила ти пише че караш бензинова и ако на нея си сипал дизел ще ми е интересно какво си ремонтирал после освен чистене на дюзи и смяна на филтри :roll:

Фиат Браво 1.9ТД
да ти кажа чесно не помня кво сменявах... но имаше гарнитура имаше и масло... мисля че и клапани но не съм сигурен... просто не разбирам чак толкова и може би това е причината да не си спомням кво беше още :) но тези 1О литра бензин ми излязоха на 6ОО лв.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 13 Ное 2007, 13:11

Ogi написа:
vld написа:По горе съм написъл какво му е проблемното на бензина в дизеловите двигатели,а именно ,че не се разпрашава от дюзите защото е много "твърд" с прости думи единствено дюзите се преебават от редовно каране на дизел с бензин. Допустимо е да се игори от мотора до 50/50 % Демек той е доста далече от това съотношение.

Фиат Браво 1.9ТД
да ти кажа чесно не помня кво сменявах... но имаше гарнитура имаше и масло... мисля че и клапани но не съм сигурен... просто не разбирам чак толкова и може би това е причината да не си спомням кво беше още :) но тези 1О литра бензин ми излязоха на 6ОО лв.

A в резервоара имаше ли още нафта или са били само тезо 10 л. бензин + 2-3л. нафта?
Какво беше съотношението?
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 13 Ное 2007, 13:20

Колега изто4и го този бензин,много е,след това и горивния филтер,запази си изто4ената смес(бензин-дизел)и си доливаи от нея при всяко по-голяма зареждане,така ще си я изгориш с време

Потребител
Аватар

Мнение от leo^^ » 13 Ное 2007, 16:03

И на мен започнаха да ми сипват бензин но успяха да сипят само 3-4 литра.Останалото до 20 лева ми го допълниха с дизел като си мислеха, че няма да забележа. Но аз забелязах, а жена ми в колата беше забелязала. След разправии източихме сместа от резервоара и ми наляха наново дизел за тяхна сметка.

Следваща

Назад към E36