на дизела - бензин му сипаха
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
на дизела - бензин му сипаха
...предварително се извинявам ако някой вече е питал за този проблем, но не намерих такава тема...
...накратко-на една бензиностанция стана недоразумение и ми наляха 18 литра 95-безоловен...след 2 км.усетих заглъхване...погледнах касовия бон и разбрах за причината...
...върнах се обратно и долях 28 литра нафта/от по-скъпата/...
...двигателя се съвзе...но се притеснявам за ГНП-то
мисля да излея малко двиг.масло в резервоара...
помагайте със съвети
...накратко-на една бензиностанция стана недоразумение и ми наляха 18 литра 95-безоловен...след 2 км.усетих заглъхване...погледнах касовия бон и разбрах за причината...
...върнах се обратно и долях 28 литра нафта/от по-скъпата/...
...двигателя се съвзе...но се притеснявам за ГНП-то
мисля да излея малко двиг.масло в резервоара...
помагайте със съвети

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
...
Някаде из темите имаше проблем като твоя неможах да я намер и аз. Май най добре да се източи всичко и промивка на системата, че да няма по лоши последици. Аз от както прочетох преди 1-2 месеца темата за объркано гориво всеки път сам си зареждам да ми е мирна главата. При дизелите незнам но ако на бензинка сипеш дизел знам че не е на добре. Обраното незнам дали може да се компенсира с доливане на дизел и масло, но според мен най добре промивка на горивната система.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Здрасти,попринцип не е болка за умиране,но иди да долееш още нафта допълния до горе!
резервоара ти е 65 литра и 18л. бензин е по малко от една трета.
Може да го изразходващ ,но е опасно за разпръсквачите,защото бензина е по твърд и не може да се разпръсква на мъгла както нафтата. Ако го правиш редовно тоя номер ще разсипеш разпръсквачите,на ГНП няма какво да му стане.За твое лично спокойствие можеш да му сипеш литър двутактово масло.
Поне няма да ти замръзне нафтата със сигорност
И я карай лекичко докато не го изгориш тоя резервоар,може да и долееш няколко пъти да го разреди още повече и така.
резервоара ти е 65 литра и 18л. бензин е по малко от една трета.
Може да го изразходващ ,но е опасно за разпръсквачите,защото бензина е по твърд и не може да се разпръсква на мъгла както нафтата. Ако го правиш редовно тоя номер ще разсипеш разпръсквачите,на ГНП няма какво да му стане.За твое лично спокойствие можеш да му сипеш литър двутактово масло.
Поне няма да ти замръзне нафтата със сигорност

И я карай лекичко докато не го изгориш тоя резервоар,може да и долееш няколко пъти да го разреди още повече и така.

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
определено отиди и го източи до последната капка! и аз имах същия проблем... сипаха ми 1О литра бензин в дизела... казах си.. кво пък толкова
налях още 4О кила нафта... карах цяла вечер за да изхвърла бензина.. светна лампата отидох сипах още 2О литра и си легнах... и след 1 седмица влезнах със 6ОО лв ремонт на двигател
ще изгориш със горивото което си сипал но поне знаеш че няма да има последици...

ще изгориш със горивото което си сипал но поне знаеш че няма да има последици...
Ogi написа:определено отиди и го източи до последната капка! и аз имах същия проблем... сипаха ми 1О литра бензин в дизела... казах си.. кво пък толкованалях още 4О кила нафта... карах цяла вечер за да изхвърла бензина.. светна лампата отидох сипах още 2О литра и си легнах... и след 1 седмица влезнах със 6ОО лв ремонт на двигател
![]()
какво се прееба за 600 лева ?
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
А тия чешити от бензиностанцията трябва да поемат всички разходи по щети ако има такива (в т.ч. горивото, което е било в резервоара преди гафа, филтър ако се налага подмяна, работата по източване на с-мата и др. такива)...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
Източвай го и не си прави експерименти
Основната разлика е, че бензина го пали искра от свещите, а нафтата - налягането от по-високата компресия.
Без искра бензина не изгаря, и от там промива цилиндрите, сгъстява се като "течност" а не като горивна смес и тн със всички последици от това.
Не съм много запознат с дизелите, но не съм убеден, че и на ГНП-то и на дюзите им е много добре от тази ситуация
Основната разлика е, че бензина го пали искра от свещите, а нафтата - налягането от по-високата компресия.
Без искра бензина не изгаря, и от там промива цилиндрите, сгъстява се като "течност" а не като горивна смес и тн със всички последици от това.
Не съм много запознат с дизелите, но не съм убеден, че и на ГНП-то и на дюзите им е много добре от тази ситуация
- rumentanka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: 143 к.с. 2009г.
колега според мене сипи около 1 литър двутактово масло и си караи без да се притесняваш, зимата на минусови температути за да не ти замръзне нафтата се слага по малко бензин( не 18 л. ) а към 4-5 литра на пълен резервоар.
- vld
- Старши ентусиаст
-
По горе съм написъл какво му е проблемното на бензина в дизеловите двигатели,а именно ,че не се разпрашава от дюзите защото е много "твърд" с прости думи единствено дюзите се преебават от редовно каране на дизел с бензин. Допустимо е да се игори от мотора до 50/50 % Демек той е доста далече от това съотношение.
Доста хора с по стари дизели зимата сипват по малко бензин за да не има мръзне "хубавата" нафта дето я продават по бензиностанциите ни.
Виж ако беше комън-рел с тия големи налягания можеше да пагубно,но на тоя прост дизел нищо няма да му стане.
Оги а ти на каква кола си сипал грешно гориво?
Щото в профила ти пише че караш бензинова и ако на нея си сипал дизел ще ми е интересно какво си ремонтирал после освен чистене на дюзи и смяна на филтри
Доста хора с по стари дизели зимата сипват по малко бензин за да не има мръзне "хубавата" нафта дето я продават по бензиностанциите ни.
Виж ако беше комън-рел с тия големи налягания можеше да пагубно,но на тоя прост дизел нищо няма да му стане.
Щото в профила ти пише че караш бензинова и ако на нея си сипал дизел ще ми е интересно какво си ремонтирал после освен чистене на дюзи и смяна на филтри

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
vld написа:По горе съм написъл какво му е проблемното на бензина в дизеловите двигатели,а именно ,че не се разпрашава от дюзите защото е много "твърд" с прости думи единствено дюзите се преебават от редовно каране на дизел с бензин. Допустимо е да се игори от мотора до 50/50 % Демек той е доста далече от това съотношение.
Фиат Браво 1.9ТД
да ти кажа чесно не помня кво сменявах... но имаше гарнитура имаше и масло... мисля че и клапани но не съм сигурен... просто не разбирам чак толкова и може би това е причината да не си спомням кво беше още

- vld
- Старши ентусиаст
-
Ogi написа:vld написа:По горе съм написъл какво му е проблемното на бензина в дизеловите двигатели,а именно ,че не се разпрашава от дюзите защото е много "твърд" с прости думи единствено дюзите се преебават от редовно каране на дизел с бензин. Допустимо е да се игори от мотора до 50/50 % Демек той е доста далече от това съотношение.
Фиат Браво 1.9ТД
да ти кажа чесно не помня кво сменявах... но имаше гарнитура имаше и масло... мисля че и клапани но не съм сигурен... просто не разбирам чак толкова и може би това е причината да не си спомням кво беше ощено тези 1О литра бензин ми излязоха на 6ОО лв.
A в резервоара имаше ли още нафта или са били само тезо 10 л. бензин + 2-3л. нафта?
Какво беше съотношението?

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2