Колеги вие сте! Датчик-температура
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колеги вие сте! Датчик-температура
Колеги пускам тази тема с надеждата най накрая да се даде ясен отговор на проблема с температурния датчик.Прегледах търсачката и има най малко 7 или 8 теми по този въпрос,но поне аз не видях някой да е писал как точно се е справил с проблема!Идеята ми е да пишат хора който са минали през това и да кажат как са отстранили повредата!
Сега искам да споделя и за проблема който имам-след като запаля колата и достигне работна температура(стрелката застава точно в средата)се започва едно препускане от синята зона пак до средата и така постоянно.Ходих на диагностика казаха,че датчика е здрав-таблото също
Става въпрос за Е36 325тдс,макар че видях и теми на колеги с бензинови мотори със този проблем
Вие сте

Сега искам да споделя и за проблема който имам-след като запаля колата и достигне работна температура(стрелката застава точно в средата)се започва едно препускане от синята зона пак до средата и така постоянно.Ходих на диагностика казаха,че датчика е здрав-таблото също

Става въпрос за Е36 325тдс,макар че видях и теми на колеги с бензинови мотори със този проблем

Вие сте

Re: Колеги вие сте! Датчик-температура
това препускане при изка4ване и спускане ли се полу4аваBEN написа:Колеги пускам тази тема с надеждата най накрая да се даде ясен отговор на проблема с температурния датчик.Прегледах търсачката и има най малко 7 или 8 теми по този въпрос,но поне аз не видях някой да е писал как точно се е справил с проблема!Идеята ми е да пишат хора който са минали през това и да кажат как са отстранили повредата!
Сега искам да споделя и за проблема който имам-след като запаля колата и достигне работна температура(стрелката застава точно в средата)се започва едно препускане от синята зона пак до средата и така постоянно.Ходих на диагностика казаха,че датчика е здрав-таблото също![]()
Става въпрос за Е36 325тдс,макар че видях и теми на колеги с бензинови мотори със този проблем![]()
Вие сте![]()

ivan. написа:това препускане при изка4ване и спускане ли се полу4аваBEN написа:Сега искам да споделя и за проблема който имам-след като запаля колата и достигне работна температура(стрелката застава точно в средата)се започва едно препускане от синята зона пак до средата и така постоянно.Минава ли средата? Въздух с с-мата,водна помпа или термостата.маи си за термостат
Не съм писал,че колата загрява! Чети по добре колега.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Имах същия проблем. В моя случай освен, че температурата постоянно се менеше, но и много бавно загряваше. Като извадих термостата се оказа, че е блокирал в отворено положение. Това е нормално, когато автомобила е над 10 години и термостата никога не е сменян.
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
И аз имах същия проблем и след смяната на термостата се оправи 

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Колега,ето ти най-накрая ясен отговор на "проблема с температурния датчик"
смени си термостата 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
Бих те посъветвал същото това е от ТЕРМОСТАТА.Когато остарее започва да се получава точно твоя проблем и колкото по бързо го смениш толкова по добре.Иначе само нерви и пари.
Успех.

свн
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
BEN написа:Сега искам да споделя и за проблема който имам-след като запаля колата и достигне работна температура(стрелката застава точно в средата)се започва едно препускане от синята зона пак до средата и така постоянно.Ходих на диагностика казаха,че датчика е здрав-таблото също![]()
Става въпрос за Е36 325тдс,макар че видях и теми на колеги с бензинови мотори със този проблем![]()
Вие сте![]()
Колега моля поясни подчертаното, за какво време говорим, секунди, минути...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Le Transporteur написа:BEN написа:Сега искам да споделя и за проблема който имам-след като запаля колата и достигне работна температура(стрелката застава точно в средата)се започва едно препускане от синята зона пак до средата и така постоянно.Ходих на диагностика казаха,че датчика е здрав-таблото също![]()
Вие сте![]()
Колега моля поясни подчертаното, за какво време говорим, секунди, минути...
Различно е,случвало се е както седи по средата стрелката пада в синьото и не марда с часове от там,и в определен момент си застава пак нормално.
BEN написа:...Различно е,случвало се е както седи по средата стрелката пада в синьото и не марда с часове от там,и в определен момент си застава пак нормално.
Май ти е прецакан прибора за температурата на километража или има прекъснат (или почти) кабел от температутния датчик
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Като стана дума за термостат май и моя е за смяна, но за да не пускам отделна тема, някой има ли идея дали ще мога сам да си го сменя и къде точно се намира 318i с ремъка...! Благодаря ви предварително! 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
tsb_bg написа:BEN написа:...Различно е,случвало се е както седи по средата стрелката пада в синьото и не марда с часове от там,и в определен момент си застава пак нормално.
Май ти е прецакан прибора за температурата на километража или има прекъснат (или почти) кабел от температутния датчик

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
hi
Мисля утре 1 да сменя датчика, и ако пак не се оправи чак тогава ще отварям таблото.Просто исках да вида колегите с такъв проблем как са се справили.Повечето постове който прочетох бяха за смяна на термостат,според мен ако е термостата щеше или за загрява или изобщо да не загрява.А температурата си се качва до средата нормално-проблема е след това.
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Добре де като вземе да ти играе стрелката усещаш ли разлика в динамиката на колата. Когато е студена знаеш как се държи, когато е нормално загряла е пушка. Ако има разлика значи наистена прибора ти отчита правилно и колата си играе с температурата, което ще рече термостат да речем. Ако колата си се държи нормално като за загряла кола, а и друго виж разхода дали има разлики от преди и ако всичко е наред с него и с динамиката, значи прибора ти е отишъл. До колкото съм чувал таблото се сваля и се презапоява на ново, което не винаги помага, но пък цяло ново табло....
Може и да не съм прав много много, но си мисля, че не съм и далече от истината
Може и да не съм прав много много, но си мисля, че не съм и далече от истината

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2