Колеги вие сте! Датчик-температура

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Колеги вие сте! Датчик-температура

Мнение от BEN » 09 Ное 2007, 0:24

Колеги пускам тази тема с надеждата най накрая да се даде ясен отговор на проблема с температурния датчик.Прегледах търсачката и има най малко 7 или 8 теми по този въпрос,но поне аз не видях някой да е писал как точно се е справил с проблема!Идеята ми е да пишат хора който са минали през това и да кажат как са отстранили повредата!
Сега искам да споделя и за проблема който имам-след като запаля колата и достигне работна температура(стрелката застава точно в средата)се започва едно препускане от синята зона пак до средата и така постоянно.Ходих на диагностика казаха,че датчика е здрав-таблото също :roll:
Става въпрос за Е36 325тдс,макар че видях и теми на колеги с бензинови мотори със този проблем :!:
Вие сте :mhihi: :roll:

Аватар
Кара: E34

Re: Колеги вие сте! Датчик-температура

Мнение от ivan. » 09 Ное 2007, 1:01

BEN написа:Колеги пускам тази тема с надеждата най накрая да се даде ясен отговор на проблема с температурния датчик.Прегледах търсачката и има най малко 7 или 8 теми по този въпрос,но поне аз не видях някой да е писал как точно се е справил с проблема!Идеята ми е да пишат хора който са минали през това и да кажат как са отстранили повредата!
Сега искам да споделя и за проблема който имам-след като запаля колата и достигне работна температура(стрелката застава точно в средата)се започва едно препускане от синята зона пак до средата и така постоянно.Ходих на диагностика казаха,че датчика е здрав-таблото също :roll:
Става въпрос за Е36 325тдс,макар че видях и теми на колеги с бензинови мотори със този проблем :!:
това препускане при изка4ване и спускане ли се полу4ава :?:Минава ли средата? Въздух с с-мата,водна помпа или термостата.маи си за термостат

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BEN » 09 Ное 2007, 1:15

ivan. написа:
BEN написа:Сега искам да споделя и за проблема който имам-след като запаля колата и достигне работна температура(стрелката застава точно в средата)се започва едно препускане от синята зона пак до средата и така постоянно.
това препускане при изка4ване и спускане ли се полу4ава :?:Минава ли средата? Въздух с с-мата,водна помпа или термостата.маи си за термостат

Не съм писал,че колата загрява! Чети по добре колега. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 09 Ное 2007, 3:54

Аз смених датчика и ми се оправи. :D Преди тва са го облепвали с изолирбанд ама явно си трябва смяна ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 09 Ное 2007, 10:17

Имах същия проблем. В моя случай освен, че температурата постоянно се менеше, но и много бавно загряваше. Като извадих термостата се оказа, че е блокирал в отворено положение. Това е нормално, когато автомобила е над 10 години и термостата никога не е сменян.

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 09 Ное 2007, 10:40

И аз имах същия проблем и след смяната на термостата се оправи ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 09 Ное 2007, 16:34

Колега,ето ти най-накрая ясен отговор на "проблема с температурния датчик" :arrow: смени си термостата :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 83 /2.0d /2006
Мечтае да кара: M 3
Детайли за колата: Тайна

Мнение от svetoslavned » 09 Ное 2007, 19:55

Бих те посъветвал същото това е от ТЕРМОСТАТА.Когато остарее започва да се получава точно твоя проблем и колкото по бързо го смениш толкова по добре.Иначе само нерви и пари. 8) Успех.
свн

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 09 Ное 2007, 23:20

BEN написа:Сега искам да споделя и за проблема който имам-след като запаля колата и достигне работна температура(стрелката застава точно в средата)се започва едно препускане от синята зона пак до средата и така постоянно.Ходих на диагностика казаха,че датчика е здрав-таблото също :roll:

Колега моля поясни подчертаното, за какво време говорим, секунди, минути...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BEN » 10 Ное 2007, 16:52

Le Transporteur написа:
BEN написа:Сега искам да споделя и за проблема който имам-след като запаля колата и достигне работна температура(стрелката застава точно в средата)се започва едно препускане от синята зона пак до средата и така постоянно.Ходих на диагностика казаха,че датчика е здрав-таблото също :roll:

Колега моля поясни подчертаното, за какво време говорим, секунди, минути...

Различно е,случвало се е както седи по средата стрелката пада в синьото и не марда с часове от там,и в определен момент си застава пак нормално.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 10 Ное 2007, 18:04

BEN написа:...Различно е,случвало се е както седи по средата стрелката пада в синьото и не марда с часове от там,и в определен момент си застава пак нормално.

Май ти е прецакан прибора за температурата на километража или има прекъснат (или почти) кабел от температутния датчик

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 10 Ное 2007, 23:01

Като стана дума за термостат май и моя е за смяна, но за да не пускам отделна тема, някой има ли идея дали ще мога сам да си го сменя и къде точно се намира 318i с ремъка...! Благодаря ви предварително! :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 11 Ное 2007, 0:41

tsb_bg написа:
BEN написа:...Различно е,случвало се е както седи по средата стрелката пада в синьото и не марда с часове от там,и в определен момент си застава пак нормално.

Май ти е прецакан прибора за температурата на километража или има прекъснат (или почти) кабел от температутния датчик

:yes: Това имах впредвид.От термостат да играе стрелката като секундомер.. :!: :?:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

hi

Мнение от BEN » 11 Ное 2007, 19:07

Мисля утре 1 да сменя датчика, и ако пак не се оправи чак тогава ще отварям таблото.Просто исках да вида колегите с такъв проблем как са се справили.Повечето постове който прочетох бяха за смяна на термостат,според мен ако е термостата щеше или за загрява или изобщо да не загрява.А температурата си се качва до средата нормално-проблема е след това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 11 Ное 2007, 23:09

Добре де като вземе да ти играе стрелката усещаш ли разлика в динамиката на колата. Когато е студена знаеш как се държи, когато е нормално загряла е пушка. Ако има разлика значи наистена прибора ти отчита правилно и колата си играе с температурата, което ще рече термостат да речем. Ако колата си се държи нормално като за загряла кола, а и друго виж разхода дали има разлики от преди и ако всичко е наред с него и с динамиката, значи прибора ти е отишъл. До колкото съм чувал таблото се сваля и се презапоява на ново, което не винаги помага, но пък цяло ново табло....

Може и да не съм прав много много, но си мисля, че не съм и далече от истината :)

Следваща

Назад към E36