проблем с парно, губи вода,
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
проблем с парно, губи вода,
Привет на всички, един проблем който надявам се на някой да му е по-познат:
Колата ми губи вода (318), примерно пълня казанчето за антифриза, и след 2-3 дни пада винаги до едно ниво. Температурата на двигателя не се променя. Проблемът е, че парното не духа топло, в тоя студ, или духа но когато е в по- високи обороти двигателя. Доливането оправя нещата но е досадно през ден два. Някой дали е имал подобен проблем. Радиатора не тече на пръв поглед, нито гумените съединения. Дали е възможно радиатора за парното(ако има такъв) да се е самопробил и да тече оттам? Моля дайте координати на "майстор" по тази част, ако някой има.
Колата ми губи вода (318), примерно пълня казанчето за антифриза, и след 2-3 дни пада винаги до едно ниво. Температурата на двигателя не се променя. Проблемът е, че парното не духа топло, в тоя студ, или духа но когато е в по- високи обороти двигателя. Доливането оправя нещата но е досадно през ден два. Някой дали е имал подобен проблем. Радиатора не тече на пръв поглед, нито гумените съединения. Дали е възможно радиатора за парното(ако има такъв) да се е самопробил и да тече оттам? Моля дайте координати на "майстор" по тази част, ако някой има.
Последна промяна perko на 16 Ное 2007, 13:34, променена общо 1 път
- Stur6ela
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 Touring / 318d / 2008
- Мечтае да кара: M3
- Stur6ela
- кандидат ентусиаст
-
Казва се Румен.Много е добър,кажи му,4е си взел номера му от форума на БМВ!Тази марка не му е тайна!!!
БМВ-Ти си ми като майка:)))))))))))
БМВ-Ти си ми като майка:)))))))))))
- Stur6ela
- кандидат ентусиаст
-
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
.
А има ли как да се диагностицира дали е от водна помпа, или ще разбера само ако я сменя? И още, къде отива тази вода, саморегулира ли се нивото по някакъв начин, на мен също ми пада до под- делението, което е на резервоарчето за доливане.
Re: .
Ако помпата ти е оригиналната, тя е с пластмасова турбинка и много често тя се отлепва от вала или по-лошото чупи се и дори да няма теч от корпуса или лагера тя върти бавно или въобще спира да върти охладителната течност.
И в двата случая колата почва повече или по-малко да загрява (във втория направо си прегрява) а ти не казваш за такива работи
Докато не свалиш помпата не можеш да кажеш нищо
Колкото до това защо и къде отива тази вода от мярката до първото деление за мен е тайна
И в двата случая колата почва повече или по-малко да загрява (във втория направо си прегрява) а ти не казваш за такива работи

Докато не свалиш помпата не можеш да кажеш нищо
Колкото до това защо и къде отива тази вода от мярката до първото деление за мен е тайна

- Stur6ela
- кандидат ентусиаст
-
Нормално е да ти пада под чертата на резервоарчето!Ако доливаш по 1.5л значи е от водната помпа.Обади се на Румен и реши проблема!!!
БМВ-ти си ми като майка!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
БМВ-ти си ми като майка!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
преди го имах са6тият проблем и се оказа че съвсем леко тъеше от радиатора на място където нито се виждаше нито правеше някаде мокро ,затова първо огледаи добре преди да сменяш помпа .свали корите под радиатора моята от там тъеше
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Може да има някакво запу6ване по радиатора на парното,6том казва6 4е при по високи обороти духа топло
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
леко да използвам темата вчера източих всичката вода от пробката отдоло на радиатора и като тръгнах да наливам антифриз събра 5 литра и малко отгоре и си почна да прелива от пробката за обезвъздушаване
а би трябвало да събере поне още 4 литра по мой изчисления за М52Б20 става въпрос

41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3