малко въпроси за М-ково окачване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
малко въпроси за М-ково окачване
Колеги, според VIN-кода моя ИС е излезнал от завода с м-окачване. Дотук добре, обаче ми е заминал заден ляв амортисъор и оттук започват въпросите:
- как може да съм сигурен че това окачване е все още на колата, в смисъл има ли някакво означение на пружините или амортесиъорите, да знам какво да търся
- пружините на м-окачването по-къси ли са от нормалните и могат ли на тях да се сложат обикновени аморт. (колата на изглежда по-ниска от нормалното)
-това M-SPORT SUSPENSSION вклюва ли плътни тампони на предните носачи, щото при мен са обикновени
Някакви идеи?
- как може да съм сигурен че това окачване е все още на колата, в смисъл има ли някакво означение на пружините или амортесиъорите, да знам какво да търся
- пружините на м-окачването по-къси ли са от нормалните и могат ли на тях да се сложат обикновени аморт. (колата на изглежда по-ниска от нормалното)
-това M-SPORT SUSPENSSION вклюва ли плътни тампони на предните носачи, щото при мен са обикновени
Някакви идеи?
re
Пружините със сигурност са по-къси с 15 мм! Задните амортисйори май са еднакви на всичко обаче!
ПП: Не сменяй само единя, а двата задни на веднъж!
ПП: Не сменяй само единя, а двата задни на веднъж!
///M Club Member
Re: re
Абе аз мислех да слагам по-къси пружини(30/15) и спортни амортесиъори, ама ако тия са по-къси с 15мм както казваш, незнам кво да направя 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: ре
SkyWalker написа:Карай и си свиркайПо-добро от ///М окачването тръгва от 2000 евра нагоре
Не подвеждайте човека - целия ретро фит кит ///М окачване за Е36 е 500 и нещо евро, може да се поръча от всяко представителство на БМВ, най-изгодно е от Че Гевара

Never mistake motion for action...
Leon написа:SkyWalker написа:Карай и си свиркайПо-добро от ///М окачването тръгва от 2000 евра нагоре
Не подвеждайте човека - целия ретро фит кит ///М окачване за Е36 е 500 и нещо евро, може да се поръча от всяко представителство на БМВ, най-изгодно е от Че Гевара
Май ще заложа на оригинала, ей тва е М-аморт. в Дарукар:
Справка за част
Номенклатурен номер : 33522227488
Описание : Shock absor
Ед.цена (с ДДС) : 205.44 BGL
Макферсоните са си цифра:
Справка за част
Номенклатурен номер : 31311090715
Описание : FEDERBEIN VORNE LINKS
Ед.цена (с ДДС) : 480.48 BGL
ПС:Как да се свържа с Че Гевара

Leon написа:SkyWalker написа:Карай и си свиркайПо-добро от ///М окачването тръгва от 2000 евра нагоре
Аз имах предвид регулиращи се по височина и твърдост амортисйори на KW или Koni

///M Club Member
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да, разбрах, извини ме за леко острия тон. Но такива амортисьори и окачване имат смисъл ако човек ходи да кара на писта или е почитател на екстремното шофиране. Колегата не е споменал нищо такова и се интересува от ///М окачване, което предлага оптимална комбинация от стабилност и комфорт. Освен това комплекта пружини, амортисьори и стабилизираща щанга е на цената на обикновените афтърмаркет компоненти и закупуването му определено си струва.
Never mistake motion for action...
re
Leon написа:Да, разбрах, извини ме за леко острия тон. Но такива амортисьори и окачване имат смисъл ако човек ходи да кара на писта или е почитател на екстремното шофиране. Колегата не е споменал нищо такова и се интересува от ///М окачване, което предлага оптимална комбинация от стабилност и комфорт. Освен това комплекта пружини, амортисьори и стабилизираща щанга е на цената на обикновените афтърмаркет компоненти и закупуването му определено си струва.
Да, точно така е! Аз сериозно се замислям за покупка на такъв ретрофит, защото с 10% отстъпка става 1000 лв. колкото е един комплект амортисйори на Сакс

///M Club Member
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Добре де, но не казахте как точно се познава дали още съм със същите амортисьори и т.н. Вчера и аз бях приядно изненадан

704 M SPORT SUSPENSION
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4