AIRBAG проблеми!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
AIRBAG проблеми!?
Днеска ходих на диагностика,понеже лампичката на таблото за ейрбега не ми гасне,та тка и не отркиха от какво е...вие да имате некви предположения?
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
а ти направи ли си труда да погледнеш дали буксата в пасажерската седалка е закачена?
вдигни седалката нагоре и ще видиш...ако е закачена и след диагностиката не е изгаснала,заминал датчик за бег в седалката...нов-100 и малко лева,втора ръка почти няма,единственото решение връзва се директно към буксата,"прескачайки" датчика
вдигни седалката нагоре и ще видиш...ако е закачена и след диагностиката не е изгаснала,заминал датчик за бег в седалката...нов-100 и малко лева,втора ръка почти няма,единственото решение връзва се директно към буксата,"прескачайки" датчика

- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Да не отварям нова тема-
значи при мен ми беше светнала лампата за Аирбега и ходих във Варна Карс да ми изчистят грешката срещу 40лв и само седмица по-късно лампата пак ми светва
Дали датчика е за смяна или е нещо друго
значи при мен ми беше светнала лампата за Аирбега и ходих във Варна Карс да ми изчистят грешката срещу 40лв и само седмица по-късно лампата пак ми светва

Дали датчика е за смяна или е нещо друго

- batkoto
- младши ентусиаст
-
При мен (с 1 айрбег съм) ми беше серазкачила буксата на блока за айрбег-а. Моят се намира под жабката, сваля се кората под жабката и самата жабка и може да се провери буксата. При мене като отидох на диагностиката неможеше да се върже ECU-то към колата. Даваше, че са заключени датчиците за известно време. Някаква блокировка се беше включила и немоше да се свърже към колата. Намериха блока на айрбег-а, буксата се беше размардала и я извадиха и закачиха на ново. После компа се върза и ми изчистиха грешките. Всичко се оправи след това. Не бързай да сменяш датчик, но да го проверят. Иначе ако компа неможе да се свърже с колата да гледат край блока какво става. Успех.
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
batkoto написа:При мен (с 1 айрбег съм) ми беше серазкачила буксата на блока за айрбег-а. Моят се намира под жабката, сваля се кората под жабката и самата жабка и може да се провери буксата. При мене като отидох на диагностиката неможеше да се върже ECU-то към колата. Даваше, че са заключени датчиците за известно време. Някаква блокировка се беше включила и немоше да се свърже към колата. Намериха блока на айрбег-а, буксата се беше размардала и я извадиха и закачиха на ново. После компа се върза и ми изчистиха грешките. Всичко се оправи след това. Не бързай да сменяш датчик, но да го проверят. Иначе ако компа неможе да се свърже с колата да гледат край блока какво става. Успех.
Аз имам 4-ри.Дали и при мен има само един датчик-под пасажерската седалка?Или за всеки има отделен?

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Аз до колкото знам има само датчик за присъствие. Демек дали седи някой или не
става дума за в седалките, но за всеки случай не се джаскайте по тях.
Безаварийно...

Безаварийно...
- inseCT
- младши ентусиаст
-
Мерси колеги...ама от днеска нешо почна да ми скарца яко волана като варта...и мисля да го сваля да да не би да е не6о от там...щото гледах буксата под пасажерската седалка...както е написал марто...и вси4ко е окей...та мислия да свалям волана да видия защо скарца...можеби да има не6то об6то с айрбега! 

а
на прав път си................имах същия проблем ,лентивия кабел.Може да се рециклира и се броят навивките ,за да не се скапе ..при завиване.
- inseCT
- младши ентусиаст
-
Re: а
krasi_bmw написа:на прав път си................имах същия проблем ,лентивия кабел.Може да се рециклира и се броят навивките ,за да не се скапе ..при завиване.
Да имаш представа лесно ли се сваля волана...имали шанс да обаркам нещо при свалянето понеже има ейрбег...че ако е тка да ходя на маистор по добре?!
з
Работи ли ти клаксона
ако не работи 100% си за кабел....... ами по-добре иди на майстор ако нямаш практика,иначе нее сложно,ако сее скъсал кабела може да се залепи с поялник и да се изолира ,но при монтажа се навива до края ,също и волана пак до края в същата посока и тогава се зацепва за да се избегне късането на кабела.Като го разглобиш ще разбереш за кво ти говоря.

- inseCT
- младши ентусиаст
-
Ми отнсно клаксона...не ми работи секи пат...когато си пойска!Мерси много за съвета...утре ше ходия на майстор понеже ше махам катализатора...и таман ше го види майстора! 

- inseCT
- младши ентусиаст
-
Клаксона се опрай,скарцането засега изчезна
Ама лампичката на ейрбега все още свети...явно е от озни датчик който е под пасажерската седалка...ше треа да се види тия дни...както и да е мерси още един път на всички...поне опраих нещо!

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2