КУПИХ СИ БМВ-316i искам помощ !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
КУПИХ СИ БМВ-316i искам помощ !!!
Здравейте. Взех си преди 2 дена БМВ 316и 94 год. , ходих да му сменят маслото и ми казаха да му сипа масло на Кастрол 10 W 40 полусинтетика + маслен филтър съм сменил ( САМО ТОВА ЛИ СЕ СМЕНЯ ??? ). Бмв-то мисла че е с двигател М43Б16, но ако някой може да каже къде мога да го видя дали е точно такъв. И искам да попитам на какво трябва да го кача за да ми покаже дали по мотора всичко си му е наред. ( стент или нещо друго)
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

За да си видиш двигателя, въведи последните 7 цифри от VIN кода на колата тук: http://www.realoem.com/bmw/select.do
За другите ти грижи, е трябвало да мислиш преди да я купиш, но все пак ако ти се дават 60-70лв. за диагностика:
ДаруКар карта: http://darucar.bg/map.php , телефони: Автосервиз BMW тел. 02 9601623 (обади се да си запазиш час и така ходи)
Успех с колата и Добре дошъл
За другите ти грижи, е трябвало да мислиш преди да я купиш, но все пак ако ти се дават 60-70лв. за диагностика:
ДаруКар карта: http://darucar.bg/map.php , телефони: Автосервиз BMW тел. 02 9601623 (обади се да си запазиш час и така ходи)
Успех с колата и Добре дошъл

Последна промяна AHTuBuPyC на 06 Окт 2007, 15:01, променена общо 1 път
bmw
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Честито!
Трябва да отидеш на диагностика. Добре е да си го направил при покупката но минало вече, дано няма изненади.
Имаш и още някой филтър за смяна, провери маслото в скоростите, накладки, ремъци, ролки...
Трябва да отидеш на диагностика. Добре е да си го направил при покупката но минало вече, дано няма изненади.
Имаш и още някой филтър за смяна, провери маслото в скоростите, накладки, ремъци, ролки...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- jorryy
- младши ентусиаст
-
за това разбрах, но искам да попитам, като отвориш капачката на двигателя дето е маслото трябва ли да хвърля масло нагоре или нетрябва да излиза нищо. Като я отвъртя суздава вакум и я дурпа надоле, но иначе хвърля. Помогнете !!!
НОРМАЛНО ЛИ Е
НОРМАЛНО ЛИ Е
- jorryy
- младши ентусиаст
-
защото сум отварял на рено меган купе и то не хвърля, ама си зависи от колата. Тожа е бмв а другото е рено . Много сум бос по тея коли помагайте !!!!

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
- jorryy
- младши ентусиаст
-
ми да след като смених маслото и първия път като отворих то така направи но се чудя дали трябва да хвърля масло през дупката, защото моето хвърля и незная дали е нормално това
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Е дано да е така ама аз все пак ще си отида в Дару кар да си му направат една диагностика да сум си сигурен и ако има нещо да се оправя на време
- jasamon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E-38 E-36
Колега не рискувай с Дару кар отиди при Никола в Люлин съвет от мен бях в Дару Кар ама бъкел си не разбират гледат компютъра като голем камик и хвърлят шарен боб за да разберат какво става по колата .Отиди си при момчето и да спиш спокойно после
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Искам да ви попитам още нещо. Нормално ли е като запаля колата студена да започне веднага да върти перката отпреде. аз мисля че трябва да загрее на определен градус и чак тогава да започне да върти към 90 градуса.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2