Neshto za dizelowite modeli na BMW?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Neshto za dizelowite modeli na BMW?
Zdrawejte.
Ot izwestno wreme w glawata mi se zarodi fix ideqta i az da se sdobiq s BMW. I poneve e 'fix' neshte da me napusne
((. Widqlo se e che i Mango bawarec sha kara. Porowih se iz internet za tech info za razlichnite modeli na BMW i konkretno se sprqh na tezi modeli: 318iS(E36), 325tds(E36) i 525tds(E34). Ot prochetenoto tuka razbrah che 320i e na pochitanie tuka (syshto si zasluvawa wnimanie). Nikyde obache ne spomenawate za dizelowite dwigateli. Wqrno che sa malko 'skopeni' sprqmo benzinowite, no iskam da procheta malko poweche info 'za' i 'protiw' tqh. Dali sa po-skypi ili po-ewtini za poddryvka? Po-chesto li se skapwat ot benzinowite, etc.
Syshto taka wie k'wo bihte mi preporychali ot izbroenite po-gore modeli (wkluchitelno i 320i)? Ne iskam da se systezawam s nikoj - iskam da se wozq komfortno, da ne dawam milo i drago za goriwo kogato si karam spoko, no ako mi se nalovi da moga da se 'izstrelqm'
)).
Blagodarq predwaritelno,
Wesel
Ot izwestno wreme w glawata mi se zarodi fix ideqta i az da se sdobiq s BMW. I poneve e 'fix' neshte da me napusne

Syshto taka wie k'wo bihte mi preporychali ot izbroenite po-gore modeli (wkluchitelno i 320i)? Ne iskam da se systezawam s nikoj - iskam da se wozq komfortno, da ne dawam milo i drago za goriwo kogato si karam spoko, no ako mi se nalovi da moga da se 'izstrelqm'

Blagodarq predwaritelno,
Wesel
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
отг::Neshto za dizelowite modeli na BMW?
Добре дошъл при БМВ манията. Първи признак за това е фикс идеята. И аз започнах така
Но да оставим шегата на страна.
Хм. Истината е че имам почти нулев опит с дизелите на БМВ. Това което знам е че първите 324td E30, 524td E28/E34 като че ли доста често пукат глави: не че са нещо кофти, но просто не са толкоз дурако-устойчиви и при прегряване най-често се стига дотам. Това е което съм чувал. Иначе БМВ с оригинални части за Бг стандарта на живот си е малко скъпо, било то бензин, било дизел. Е, дизела поне ще харчи по-малко... Иначе въпреки че обикновено и аз съм от тези които препоръчват 320i-ските, не искам да бъда разбиран погрешно: 318iS е един страхотен автомобил, като всяко БМВ. Но все пак смятам че истинското удоволствие започва с шестцилиндровите Баварци. 325tds макар и дизел пак е шестак. 143 коня не са малко, а и еластичността му е добра. Но за по-практични впечатления от този модел ще се надявам някои друг да се включи...
LandShark
'89 "316"

Хм. Истината е че имам почти нулев опит с дизелите на БМВ. Това което знам е че първите 324td E30, 524td E28/E34 като че ли доста често пукат глави: не че са нещо кофти, но просто не са толкоз дурако-устойчиви и при прегряване най-често се стига дотам. Това е което съм чувал. Иначе БМВ с оригинални части за Бг стандарта на живот си е малко скъпо, било то бензин, било дизел. Е, дизела поне ще харчи по-малко... Иначе въпреки че обикновено и аз съм от тези които препоръчват 320i-ските, не искам да бъда разбиран погрешно: 318iS е един страхотен автомобил, като всяко БМВ. Но все пак смятам че истинското удоволствие започва с шестцилиндровите Баварци. 325tds макар и дизел пак е шестак. 143 коня не са малко, а и еластичността му е добра. Но за по-практични впечатления от този модел ще се надявам някои друг да се включи...
LandShark
'89 "316"

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Мога дати кажа със сигурност,че за подръжка на дизел си е доста по-скъпо удоволствие от бензиновите двигатели.Иначе каквото и БМВ да вземеш няма да сгрешиш препоръчвам ти ако е дизел да е tds А според мен Е36 320i 92-94г. е най-доброто 150hp не са малко! Като привърженик на дизелите съм доста радостен от напредъка на БМВ в производството и разработките на новите диз.мотори но те са значително по-скъпи:) Така че Е36 325tds Е34 525tds са най-доброто решение! Частите сравниние с безиновите са доста по-солени тези по мотора само разбира се.
BMW-DIESELPOWER
BMW-DIESELPOWER
10x za infoto.
Qwno ot po-starite modeli BMW benzinowite sa za predpochitane pred dizelowite - i kato cena, i kato poddryvka. Taka kato se porowih iz mobile.de & faircar.de ostanah s wpechatlenie che 325tds & 318iS sa dosta po skypi ot 320i & 520i
.
Oshte malko wyproscheta
. Dwigatelite na 3-kite i 5-cite pri ednakwo oboznachenie (da rechem 320i E36/520i E34) ednakwi li sa? Mevdu 3 i 5 koe izliza po-ewtino za poddryvka (bez goriwoto razbira se)? Shtoto taka kato gledah cenite 520i sa naj-ewtini i pochwam da si mislq che ima neshto gnilo...
Dosega kolkoto i kartinki da namerih na 318iS wsichkite bqha s dwe wrati (coupe) - ima li 318iS s chetiri wrati?
Ami towa e zasega,
Oshte wednyv - blagodarq
Wesel
Qwno ot po-starite modeli BMW benzinowite sa za predpochitane pred dizelowite - i kato cena, i kato poddryvka. Taka kato se porowih iz mobile.de & faircar.de ostanah s wpechatlenie che 325tds & 318iS sa dosta po skypi ot 320i & 520i

Oshte malko wyproscheta

Dosega kolkoto i kartinki da namerih na 318iS wsichkite bqha s dwe wrati (coupe) - ima li 318iS s chetiri wrati?
Ami towa e zasega,
Oshte wednyv - blagodarq
Wesel
mdaaaa - qwno ako sybera pari za BMW shte e benzinowo. Sega w momenta se opitwam da sybera '+' i '-' za 320i E36 i 520i E34. Pone otnosno cena zasega 520 maj e po-izgodno.
Blagodarq za infoto.
Wesel
Blagodarq za infoto.
Wesel
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Da 520i sa po evtini zashtoto modela E34 izleze dosta predi E36 i 520i ima i sus motor M20 koito sa napravo za bez pari a E36 sa s M50!!! Trudno e da ti kaja koe e po dobro i koe da izberesh:) zavisi ot mnogo nesta az li4no sum fen na E34 no da e s M50B20 klasika vuv vsiako otnushenie koito go poznava kato oka4vane,motor,vozia,i t.n. ste me razbere:)))
BMW-DIESELPOWER
BMW-DIESELPOWER
A nqkakwa informaciq otnosno razhoda na goriwo za 320i & 520i movesh li da mi dadesh?
Wesel
Wesel
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
to4na ne - za tova pitai LandShark neshto po katalog da ti kaje sus sigurnost moga da ti kaja 4e M50 har4i pove4e ot M20:)) a troikata po malka izglejda moje i po malko da har4i:):):)
BMW-DIESELPOWER
BMW-DIESELPOWER
от личен опит мога да коментирам разликите в харчелъка на е30 и е34 с М20. тройката е значително по-икономична, а петицата с автоматични скорости и харчи като за танк
за М50 някой друг да вземе думата

за М50 някой друг да вземе думата

Дизела по-принцип като поддръжка е по-скъп от бензина.. Малката подробност е, че харчи 2 пъти по-малко от бензина! Също и последните дизели са доста сериозни двигатели не отстъпващи по нищо от бензиновите им варианти! Навремето бях върл противник на дизела .. е сега 3та година карам TDi, което ми гори 4,5л./100км., е гори и 7 но като го карам до ограничител и не падам под 160км/ч. Сам си направи сметката като си купуваш кола - първоначалната инвестиция е малко по-голяма, но пък се възвръща с течение на времето. Хората си купуват коли с двигатели, които немогат да поддържат или немогат да им насмогнат на разхода и веднага се минава на газ?! Като немогат да издържат финансово няма да карат хубави коли с големи двигатели ами ще си търкалят полски Фиатчета?! Една кола не иска само еднократна сума да я купиш и оттам нататък почва побългаряване, това няма да го оправям, че скъпо, дай да сложим от това, че тънко ... Много ме дразни кола за 20 000лв. да кажем с гуми Lassa 2 броя по 50 лв. и другите 2 по 30лв. употребявани от гумаджията зад блока! За мен това е обида към автомобила от страна на мърляча собственик - като няма кинти - велосипед! По въпроса за Е34 и Е36 - карал съм и двете, 5цата изглежда голям автомобил, а всъщност има доста тясно купе?! Поне на мен ми е адски тясно вътре?! 3ката определено е по-добре сметната от ергономична гледна точка!
---------------------------------------------
You don't need eyes to see, you need vision!
Samo da popitam TDi ne e li neshto kato tyrgowska marka na VW group?
Inache towa che dizelowite dwigateli harchat dwa pyti po-malko ot benzinowite - dokolkoto az sym informiran e samo za po-nowite, ili move bi gresha. Dokolkoto razgledah spec-a na 325tds mu dawat okolo 7/100, a na 525tds(E39) okolo 12/100.
Lichnoto mi mnenie e che slaganeto na gazowa uredba ne e pobylgarqwane - ima zawodski BMW (i oshte mnogo drugi modeli/marki) s gazowa uredba. Koga ima pari she karam na benzin, koga nqma na gaz i plytno wdqsno
.
A inache i az sym syglasen che chowek kato si kupuwa kola trebe da se syobrazqwa s towa dali shte move da q poddyrva. Az i na segashnata si kalqska gledam wsichko da i e shto gode originalno (ili pone ot izwestni firmi) - nali az se wozq w neq naj-mnogo
.
Wesel
Inache towa che dizelowite dwigateli harchat dwa pyti po-malko ot benzinowite - dokolkoto az sym informiran e samo za po-nowite, ili move bi gresha. Dokolkoto razgledah spec-a na 325tds mu dawat okolo 7/100, a na 525tds(E39) okolo 12/100.
Lichnoto mi mnenie e che slaganeto na gazowa uredba ne e pobylgarqwane - ima zawodski BMW (i oshte mnogo drugi modeli/marki) s gazowa uredba. Koga ima pari she karam na benzin, koga nqma na gaz i plytno wdqsno

A inache i az sym syglasen che chowek kato si kupuwa kola trebe da se syobrazqwa s towa dali shte move da q poddyrva. Az i na segashnata si kalqska gledam wsichko da i e shto gode originalno (ili pone ot izwestni firmi) - nali az se wozq w neq naj-mnogo

Wesel
Ами аз карам Vw?!
А за Е36 325tds 7л./100км. разход да не би да е много?

Nikak dave
.
Samo deto cenite im sa dosta wisoki i chestno kazano ne moga da precenq ako tazi kola q karam 2-4 godini (15000--25000 km godishno) dali shte se pokrie razlikata w cenata.
Wesel

Samo deto cenite im sa dosta wisoki i chestno kazano ne moga da precenq ako tazi kola q karam 2-4 godini (15000--25000 km godishno) dali shte se pokrie razlikata w cenata.
Wesel
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
318is е само купе с две врати, всички останали видове 318is обикновено са транспланти. Сполучлив и търсен модел, което се отразява и в цената. Освен това купетата винаги са били по-скъпи от седаните.
520-ските са по-евтини в Германия основно поради това че като по-големи коли трябва да се плащат по-големи данъци за тях, отколкото за 3-ка на същите години.
За двигателите: на Е36 320i е слаган само по-новия двувалов двигател М50, 150 к.с. Е34 520i-ските до '89-'90 са със стария шестак М20 цените на тези коли трябва да са по-ниски. Вече петиците с М50 са по-скъпи. Определено разхода на гориво при 5-цата ще е по-голям, тъй като е по-тежка кола. За сметка на това лично за мен возията на петицата е по-комфортна. Най евтиния вариант е Е34 520i/М20 - двигател който е старичък, до болка познат и доказал се като изключително издръжлив. М50 е доста по-модерен двигател, с по-добри динамични характеристики, а разхода на гориво е същия. За газова уредба обаче направо забрави за М50, освен ако не си готов да хвърлиш още някоя друга хилядарка за АГУ без изпарител.
LandShark
'89 "316"
520-ските са по-евтини в Германия основно поради това че като по-големи коли трябва да се плащат по-големи данъци за тях, отколкото за 3-ка на същите години.
За двигателите: на Е36 320i е слаган само по-новия двувалов двигател М50, 150 к.с. Е34 520i-ските до '89-'90 са със стария шестак М20 цените на тези коли трябва да са по-ниски. Вече петиците с М50 са по-скъпи. Определено разхода на гориво при 5-цата ще е по-голям, тъй като е по-тежка кола. За сметка на това лично за мен возията на петицата е по-комфортна. Най евтиния вариант е Е34 520i/М20 - двигател който е старичък, до болка познат и доказал се като изключително издръжлив. М50 е доста по-модерен двигател, с по-добри динамични характеристики, а разхода на гориво е същия. За газова уредба обаче направо забрави за М50, освен ако не си готов да хвърлиш още някоя друга хилядарка за АГУ без изпарител.
LandShark
'89 "316"

Mnogo izcherpatelen otgowor. Mnogo blagodarq
.
Samo za AGU-to - towa naistina li e taka za M50, zashtoto mislq che mernah nqkyde nqkakwa statiq che imalo AGU-ta deto ne sa s ceni do nebesata i stawali za M50 (wsyshtnos stawali za wsichki dwigateli deto imali nqkakwa plastwasowa dvadva na tqh).
Wesel

Samo za AGU-to - towa naistina li e taka za M50, zashtoto mislq che mernah nqkyde nqkakwa statiq che imalo AGU-ta deto ne sa s ceni do nebesata i stawali za M50 (wsyshtnos stawali za wsichki dwigateli deto imali nqkakwa plastwasowa dvadva na tqh).
Wesel
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2