BMW 316
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ivan_Ivanov
- Потребител
-
BMW 316
Харесал съм си BMW 316 1.6 1993 г. Какво ще ме посаветвате?Къде са му слабите и къде са му силните страни?Или кое е добро и лошо в него?Имам нужда от помощ ще съм ви благодарен 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Не искам да прозвучи грубо, ама... пиши в търсачка, влез в е36, чети..... Това мога да те посъветвам аз.

- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
Година кола не кара, гледай състоянието на колата. Всеки лошо поддържан автомобил после създава ядове. Аз имам 316-ка и съм доволен, купих я на скоро от познат(роднина) и за това съм доволен. Не харчи много и съм доволен как върви. Ако си любител на скоростното каране си купи 318-ка или 320, но ще ти гълта доста кинти за бенз(до някъде зависи и от начинана каране).
Гледай много хубаво преди да си дадеш кинтите 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Като цяло на години и километри не се връзвай...тези автомобили издържат много,стига да са поддържани както трябва...Но не очаквай от кола "Нов Внос" за 4500лв
Хубавите неща винаги са стрували парите си;)
Карам и 316 и 320 и да ти кажа с моя стил на каране 16-ката ми дава по-голям разход,но това си зависи изцяло от зад кормилното устройство;)
Когато харесаш някой автомобил,закарай го в оторизиран сервиз да го прегледат!В дару кар даже имало пакет за преглед "покупка на автомобил"
Е36 си имат различните белези,по който лесно може да се познае коя година са пройзведени.
Примерно:Различни волани,втори еър бег над жабката,климатик с врътки и дигитален,трети стоп,маска с широк и тесен бъбрек,както и страничните мигачи-на тези преди 96 са широки,на тези след са тесни..но за тези неща доста трябва да почетеш,за да започнеш да ги познаваш
Спрял си се на 316,гледай задължително да е мотора с веригата(М43Б16),който се пройзвежда от края на 93 ако не се лъжа..със стария мотор,който се слага в 16-ките ще береш ядове със разпределителния вал след време(М40Б16)...в общи линии е това
Пожелавам ти успех и дано скоро да се похвалиш с покупка на читав екземпляр.
П.П. Добре дошъл сред нас

Карам и 316 и 320 и да ти кажа с моя стил на каране 16-ката ми дава по-голям разход,но това си зависи изцяло от зад кормилното устройство;)
Когато харесаш някой автомобил,закарай го в оторизиран сервиз да го прегледат!В дару кар даже имало пакет за преглед "покупка на автомобил"

Е36 си имат различните белези,по който лесно може да се познае коя година са пройзведени.
Примерно:Различни волани,втори еър бег над жабката,климатик с врътки и дигитален,трети стоп,маска с широк и тесен бъбрек,както и страничните мигачи-на тези преди 96 са широки,на тези след са тесни..но за тези неща доста трябва да почетеш,за да започнеш да ги познаваш

Спрял си се на 316,гледай задължително да е мотора с веригата(М43Б16),който се пройзвежда от края на 93 ако не се лъжа..със стария мотор,който се слага в 16-ките ще береш ядове със разпределителния вал след време(М40Б16)...в общи линии е това

Пожелавам ти успех и дано скоро да се похвалиш с покупка на читав екземпляр.
П.П. Добре дошъл сред нас

///MapTo написа:Като цяло на години и километри не се връзвай...тези автомобили издържат много,стига да са поддържани както трябва...
Добре дошъл и от мен и успех

Колкото до годината на производство най-сигурна се проверява по VIN-а (последните 7 знака от номера на шасито) Вкарваш го в полето Serial number в линка отдолу и ще видиш доста информация за колата вкл. месец и година на производство в колоната Prod Month:
http://www.realoem.com/bmw/select.do
И слушай МарТо за диагностиката преди да я платиш - някой лев сега може да ти спести бая пари и ядове после...
- Ivan_Ivanov
- Потребител
-
Благодаря ви много така или иначе вземам автомобила няма спор влюбих се в него веднага и на първо "четене" няма забележки но все пак бих се радвал на повече мнения не забравяйте че тепърва прохождам в света на BMW но ми се струва че това ще е марката която ще карам през живота си

- Ivan_Ivanov
- Потребител
-
Вече взех колата всичко и е наред закарах я при мой приятел който има автосервиз прегледа я основно и каза че колата е 6+
с изключение на единия спирачен диск който е крив и се получава едно тресене във волана при натискане на спирачките но това не е проблем днес я оставих да престържат и 2-та диска и се надявам да нямам проблеми 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Честито и само хубави моменти.
Едно съветче , ако не сега след обслужването , вкарай едни нови дискове да ти е мирна главата и на всички около теб, 93 набор ако е със заводските дискове няма да е останало много за стъргане...
Едно съветче , ако не сега след обслужването , вкарай едни нови дискове да ти е мирна главата и на всички около теб, 93 набор ако е със заводските дискове няма да е останало много за стъргане...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Честито и от мен! но както колегата по горе беше споменал наистина си смени дисковете около 120лв е нов комплект , че с тия престърганите по едно по екстремно спиране и са отново криви недай си боже и счупени/дупчат калниците като шрапнели са/
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Re: BMW 316
Ivan_Ivanov написа:Харесал съм си BMW 316 1.6 1993 г. Какво ще ме посаветвате?Къде са му слабите и къде са му силните страни?Или кое е добро и лошо в него?Имам нужда от помощ ще съм ви благодарен
не го купувай.. ма като гледам под аватара ти май е късно

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2