Проблем с централното след поредната вандалска проява :(

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Проблем с централното след поредната вандалска проява :(

Мнение от Tender » 24 Сеп 2007, 16:09

Здравейте,
Вчера станах жертва на поредната вандалска проява - разбиха ми колата за кой ли път вече. Просто ми писна. Както и да е този път малко утешение е, че са счупили триъгълното стъкло на задната дясна врата. След вече добре отработената схема Застрахователи -> сервиз Кобра си взех колата със направено стъкло.

Проблема обаче е следния. Когато отключа колата с дистанционното на алармата тази врата не се отключва. Иначе от вътре ръчно се отваря. Та въпроса ми е въпрос на настройка ли е или има нещо счупено вътре. Защото ако нещо е счупено съм 100% сигурен че ония от Кобра са виновни тъй като вчера това нещо си работеше.
SGV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 24 Сеп 2007, 16:44

изгоряло моторче?
освен ако с ключа не се отключва, от другата страна. Тогава е прекъснат кабел на некадърно вързана аларма.

иначе 2 неща: стъклата от кобра са някви турски и подобни полу-долнопробни, незнам какво толкова им се кефите освен на цената. това по принцип, не че задното триъгълно е много важно, но гледам и за предни се пише....

второто, ако ти сменят моторчето, има някви по 15 лева които обаче нямат двойно заключване. А и като те слушам, вероятно алармата ти е вързана некадърно и затова или просто по принцип нямаш двойно заключване, с което не биха могли да ти отворят с дръжката вратата след счупено стъкло.

п.с. кой тоя квартал, що не финансираш счупени ръце на наркоманчетата от района?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tender » 24 Сеп 2007, 17:14

t0sh написа:....

Алармата ми е оригинална. Изгориало моторче много ме съмниава да е по скоро някяква част е счупена, защото като опитам да отключа и то тръгва да се отключва (мръдва малко) но не успява до горе, днес ще го отворя и ще видя какво е. Иначе стъклата на кобра не ги харесвам още по малко пък майсторите обаче мойте застрахователи работят само с тях и съм със вързани ръце. А що се отнася за пребиването на наркоманчетата е слжен въпрос и много дискутиран принципно съм за но трябва някой да направи организацията/.
SGV

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 24 Сеп 2007, 17:24

Най-вероятно майсторите от Кобра са ти оплескали нещата с машинката, затова най добре се върни при тях и ги накарай да си сърбат попарата която са ти надробили. Може би като са ти слагали стъклото се е наложило да я изключат или са ти скъсали кабела някъде. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 24 Сеп 2007, 17:52

има едно алуминиево лостче , което позволява да се отвори вратата отвън,щом се счупи вратата само отвътре се отваря ,на цветна заварка се прави, за да си сигурен ,че е това махни кората и ще видиш със сигурност ;) ПП аз имах тоя проблем и причината беше това...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Сеп 2007, 18:53

Колега при оригинална аларма (а и при кадърно монтирана не-оригинална) чупенето на съклото не води до нищо повече освен ядове и въртели за собственика - вратата би трябвало да не може да се отвори от вътре.
При теб вратата беше ли отваряна, защото ако е така нещо има бъгаво със свързването на алармата или сложено не-оригинално моторче :?: :?: :?:
Ако вратата не е била отваряна значи нещо са осрали при монтажа на стъклото - откачили/изкривили/счупили щанга или просто механично задържа някъде по кората или във вратата

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 24 Сеп 2007, 19:42

В кой квартал се случва нещастието, да им изсъхнат ръчичките ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Сеп 2007, 22:09

Tender написа:
t0sh написа:....

Иначе стъклата на кобра не ги харесвам още по малко пък майсторите обаче мойте застрахователи работят само с тях и съм със вързани ръце.

ДЗИ... Вероятно точно в Кобра са ти счупили нещо като са отваряли/ затваряли/разглобявали вратата.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tender » 25 Сеп 2007, 14:06

zBoost написа:В кой квартал се случва нещастието, да им изсъхнат ръчичките ?

Редута.
Застрахован съм в Армеец и досега това е единствения им недостатък, че ме принуждават да работя със тия нещастници от Кобра.
SGV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tender » 05 Окт 2007, 13:19

spower написа:има едно алуминиево лостче , което позволява да се отвори вратата отвън,щом се счупи вратата само отвътре се отваря ,на цветна заварка се прави, за да си сигурен ,че е това махни кората и ще видиш със сигурност ;) ПП аз имах тоя проблем и причината беше това...

Отворих вратата и видях проблема веднага и си го оправих с помоща на една отверка :) При мен проблема беше че въпросното лостче се хваща към лостчето с което се отключва вратата с помощта на един съединител и двете лостчета се стягат към този съединител с обиккновен болт. Та този болт беше разхлабен. Нагласих правилно двете лостчета и затегнах болта и сега всичко е 6 :)
SGV

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Окт 2007, 11:46

Така е, всички застрахователи работят с такива турски/китайски мизерии ако колите са над 10 години. Кво да кажа снощи бях до мола и паркирах в 1 пресечка, като се върнах лявото стъкло ми беше разбито и панела ми го бяха взели @*$%*&@&! циганите мръсни :evil: :evil:

Имам връзки при застрахователя и по изключение ще си взема оригинално стъкло от камор, което струва 200лв, а това в мустанг/кобра струва 35-85лв. Можете сами да си представите разликата каква е.

Назад към E36