Ужас!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Ужас!!!
Колеги имам E36 320 Ci M52 преди известно колата се форсира страшно много сама скъса клапани и помля целия двигател.От още 2 места чух за този проблем но никой не ми каза от какво се е форсирала колата.Последствията от късането на клапаните са ясни но ако някой е имал този проблем и може да ми каже защо се е форсирала сама ще сам много благодарен 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
go play написа:Забравих да спомена че от високите обороти са се откачили 4-6 клапана от тарелките и е чукнала леко още 2 бутала.... "Обичам ги тия коли" Общата равносметка на щетите е 1 бутало 12 или 14 клапана .Главата ще се оправи.Надран цилиндър и май е това.
ау, колко неясно... както го полу-обясняваш за мен значи че по инерция със 120 примерно и си вкарал 2-ра вместо 4-та - става от задкормилното устройство. И не само при бмв са това последствията.
какво точно очакваш да те спаси при това положение?
п.с. отделно докато си на газ нямаш прекъсвач
п.п.с. и пак отделно е как е монтирана газовата, и дали не си преебал още тогава колата
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
go play написа:Всъщност с газов инжекцион съм и имам още един комп. под капака не знам дали може да е станало от това
ето, ти сам си отговори що са ти "забили" оборотите над 7000!
иди при газаджийте да ти платят за ремонта на мотора

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Моят педал на газта ми блокира веднъж в движение (по моя вина
) и на всичкото отгоре бях на една "детелина" и няколко стотин метра карах в прекъсвача на полу-инерция, че и съединителят позамириса малко ама това е друга тема. Моторът е с чип и нищо му нема от тая работа де.
П.П.: При Газовия инжекцион ограничителят на оборотите си остава действащ! Говоря за читав монтаж.

П.П.: При Газовия инжекцион ограничителят на оборотите си остава действащ! Говоря за читав монтаж.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Ако включиш на втора при 120, ако не си с дизел, най-лошото което съм виждал е да се счупи съединителя, не съм чувал да гърми двигател... странно 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
BFM написа:Ако включиш на втора при 120, ако не си с дизел, най-лошото което съм виждал е да се счупи съединителя, не съм чувал да гърми двигател... странно
Хммм... Аз обаче съм виждал М50Б20, който си е пробил буталото на шести цилиндър, а клапаните как бяха смлели главата не е истина просто. Точно това упражнение беше направил човекът - вместо пета хакнал втора и воала. Но това се е случило на скорост със сигурност!
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
е какво не тистана ясно, на е36 кола която не е чипосвана, няма газова, и не е тотална трошка няма такъв случай.
следва че вероятно ти е от газовата.
на 'разбирачите' по-горе, може и да не съм в час но:
1. как точно работи ограничителя с газовата? добавя се интерфейс към бордкомпа, прекъсващ притока на газ? аз лично не съм виждал такова, вероятно може да се сложи срещу по-сериозна сума - не е до монтажа.
2. как точно се ЧУПИ СЪЕДИНИТЕЛ от включване по погрешка на предавка, за която скоростта е висока и която би вкарала двигателя в 8000+ оборота примерно? ебати късмета, ремонт за 400 кинта вместо 2000+++
следва че вероятно ти е от газовата.
на 'разбирачите' по-горе, може и да не съм в час но:
1. как точно работи ограничителя с газовата? добавя се интерфейс към бордкомпа, прекъсващ притока на газ? аз лично не съм виждал такова, вероятно може да се сложи срещу по-сериозна сума - не е до монтажа.
2. как точно се ЧУПИ СЪЕДИНИТЕЛ от включване по погрешка на предавка, за която скоростта е висока и която би вкарала двигателя в 8000+ оборота примерно? ебати късмета, ремонт за 400 кинта вместо 2000+++
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4