Батериите на таблото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Батериите на таблото
Привет.Някой знае ли къде се намират тез батериики и как се стига до тях.От къде се сваля таблото.Благодаря ви!
- ivopicha
- ентусиаст
-
Не се смей така
Защо трябва да се мъча и да развалям нещо, което да сега не съм правил.Нали за това е форума, за обмяна на опит и за помощ.Ако няма какво да кажеш поне не пускай празни постове.

- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
табло
таблото се сваля лесно стига да знаеш, темата ти не за основен форум и ще бъде преместена по-кусно от админите
сваляш кората по волана
има две врътки алуминиеви отвиваш ги, те са от вътр. страна до превклювателя на фаровете
сега ти излиза предната пластмаса над волана
отвиваш другите винтчета които се виждат
вадиш леко настрана и откачаш кабелите
разглобяваш самото табло ( 10 винта)
ще видиш платка, която трябва да издърпаш
там са батериите....
при е30 е така, при е36 сигурно е подобно......
сваляш кората по волана
има две врътки алуминиеви отвиваш ги, те са от вътр. страна до превклювателя на фаровете
сега ти излиза предната пластмаса над волана
отвиваш другите винтчета които се виждат
вадиш леко настрана и откачаш кабелите
разглобяваш самото табло ( 10 винта)
ще видиш платка, която трябва да издърпаш
там са батериите....
при е30 е така, при е36 сигурно е подобно......
Последна промяна Любо Мегов на 04 Фев 2004, 15:00, променена общо 2 пъти
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
ivopicha написа: ...
бате, наско не се изсмя на теб:) не му се сърди:) просто твойта тема му върна някои спомени или по-конретно му напомни за някой...

- ivopicha
- ентусиаст
-
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
- ivopicha
- ентусиаст
-
Сега отивам да видя ще се справя ли с това таббло:)Още въднъж- извинявам се на Наско.Тук всички сте готини пичове!
- batDancho
- младши ентусиаст
-
Според мен не е така.
На Е36 таблото се държи на 4 болтчета, които можеш да развиеш без да махаш никакви кори - те са достъпни откъм купето, после би трябвало да излезе напред - към шофьора. Гледах едно в една автоморга такова табло извадено и после разгледах и моето - същото е. Не съм пробвал да го махам обаче. Питай ludiagsm, той със сигурност е махал табло на Е36
На Е36 таблото се държи на 4 болтчета, които можеш да развиеш без да махаш никакви кори - те са достъпни откъм купето, после би трябвало да излезе напред - към шофьора. Гледах едно в една автоморга такова табло извадено и после разгледах и моето - същото е. Не съм пробвал да го махам обаче. Питай ludiagsm, той със сигурност е махал табло на Е36
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
аз съм го махал и наистина не е като при Е30, а е с 2 винтчета, които се намират в горната част на таблото, не се разглабят никакви кори. След като ммахнеш въпросните болтчета, остава да издърпаш таблото към себе си, но внимателно, защото отзад са закачени 4 снопа кабели. Тяхното махане и слагане е много лесно (има някаква заключваща пластмасова скоба, която я завърташ по единствения възможен начин и кабела си се откача). Самата батерия не съм я виждал там, но може би трябва да се разглоби още малко самото табло (и това изглежда лесно). Чувал съм че има особеност при затварянето на таблото и по-точно обратното свързване на кабелите- аз ги свързвах от ляво на дясно и нямаше проблеми, иначе можело да се шашне компютъра и панела да показва глупост, ама след откачане и закачане отново (по различен ред на свързване) нещата пак се оправят без повече кахъри.

let the BMW be with you
- batDancho
- младши ентусиаст
-
val написа: Чувал съм че има особеност при затварянето на таблото и по-точно обратното свързване на кабелите- аз ги свързвах от ляво на дясно и нямаше проблеми, иначе можело да се шашне компютъра и панела да показва глупост, ама след откачане и закачане отново (по различен ред на свързване) нещата пак се оправят без повече кахъри.
Ако го откачаш и закачаш на откачен акумулатор, няма ли да избегнеш този проблем ?
- val
- младши ентусиаст
-
много е възможно... даже това се препоръчва в дебелите книги, но аз не съм го откачал и не е емало проблеми 

let the BMW be with you
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Аз съм се пробвал по-много начини но най-накрая се наложи да свалям волана....Не казвам, че така се сваля....но според мен няма друг начин...технически погледнато то няма такова място през което да излезе това табло...

- val
- младши ентусиаст
-
доколкото знам при 316 и 318, наистина трябва да се сваля волана, но от 320 нагоре, това не е нужно, защото има възможност за регулиране на волана във височина, а това се оказва достатъчно за да излезе таблото.
let the BMW be with you
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3