Проблем с ABS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с ABS
Колеги, нов съм във форума моля дайте някакъв съвет за следният проблем. Проблема е в това ,че когато подам на контакт лампата на ABS понякога не гасне и дори и да запаля мотора тя остава да свети ,но когато върна ключа и подам няколко пъти отново контакт след 2-3 секунди тя изгасва.Колата е BMW 325td 1995god.
PS: Преди да се получи този проблем сменях филтъра на климатика и разкачих един клемен блок с много кабелни обувки,който седи под жабката.Възможно ли е някоя обувка да се е разместила и от там да идва проблема?
PS: Преди да се получи този проблем сменях филтъра на климатика и разкачих един клемен блок с много кабелни обувки,който седи под жабката.Възможно ли е някоя обувка да се е разместила и от там да идва проблема?
- asi_tulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 Turbo
Ако си откачил някои кабел който е за аирбега и не си откачил акумолатора, компа може да е натрупал грешки. На диагностика ще ги изчистят, ако е от това.

Проблем с ABS
Когато я купих лампата на аербега си светеше.Човека, от който я взех ми каза, че е сменял волана и е дал на контакт и за това свети, но и аз намерих един датчик под пасажерската седалка и не знам къде да го включа.
Еми точно там седи компа за ABS-а и ако си го разкачил може и да не си успял да го закачиш като хората и от там да ти прави проблеми.
P.S.
При сменянето на филтъра на климатика не се разкачат никакви компютри и каквото и да било. При някои коли с повечко кабели само се премества един сноп кабели, но никъде няма разкачане - научете се и няма да имате проблеми. Пробвайте първия път да се набутате като платите на майстор и вижте как се прави и после си го правете сами.
P.S.
При сменянето на филтъра на климатика не се разкачат никакви компютри и каквото и да било. При някои коли с повечко кабели само се премества един сноп кабели, но никъде няма разкачане - научете се и няма да имате проблеми. Пробвайте първия път да се набутате като платите на майстор и вижте как се прави и после си го правете сами.
колкото знам управлението на АБС е точно под жабката (където е филтъра на климатика). Отвори го пак и огледай внимателно да ли всичко е наред с кабелите. Другото е че може да ти е заминал накой датчик и да е съвпаднало точно по това време когато си сменял филтъра.
п.п. то аз дакато пратя съобщението колегата крис ти е обяснил

п.п. то аз дакато пратя съобщението колегата крис ти е обяснил

Проблем с ABS
Когато сменях филтъра не съм вадил кабели просто целия куплунг го преместих.Снощи когато тръгнах да запаля дадох на контакт и всичко изгасна оказа се, че "-" на акумулатора се е извадил ,а + беше много хлабав .Да ли проблема с ABS не е свързан с това,че са били хлабави клемите на акумулатора.
8 мнения
• Страница 1 от 1