Проблем Парно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем Парно

Мнение от Di_Mitko » 30 Яну 2004, 23:42

Хи,
Сега пак нов проблем. Топлото на парното ми е много слабо на 1, а като усиля вентилатора съвсем студено духа. Какво пак и стана сега.
Вече почвам да се чудя дали не се набутах яко с това БМВ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUPETO » 31 Яну 2004, 0:34

И като подадеш гас и пак идва,а? :roll: Не се коркай толкова караш кола 92 и то БМВ,това най-вероятно е т.н. въздушна възглавница на охладителната система,и се появява при липса на достатъчно количество антифриз в системата,доливаш и си ТИ,а ако не е от това се тръгва по други тънкости ,но ти виш първо дали това не епричината и после давай нататък :twisted:
Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 31 Яну 2004, 0:50

напълно съм съгласен с купето. доливаш антифриз ако ти е малко, задължително обезвъздушаваш от клапата на радиатора и след това ако не се оправи, разглабяш парното и сменяш филтъра му. но последното е малко вероятно! 90% е някое от първите две !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 31 Яну 2004, 0:52

KUPETO написа:И като подадеш гас и пак идва,а? :roll: Не се коркай толкова караш кола 92 и то БМВ,това най-вероятно е т.н. въздушна възглавница на охладителната система,и се появява при липса на достатъчно количество антифриз в системата,доливаш и си ТИ,а ако не е от това се тръгва по други тънкости ,но ти виш първо дали това не епричината и после давай нататък :twisted:

съгласен съм и на мен ми се е случвало ,но ако все пак не е от малкото количество антифриз , значи е термостат 25 лева и пак си ти :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUPETO » 01 Фев 2004, 21:22

ludiagsm написа:
KUPETO написа:И като подадеш гас и пак идва,а? :roll: Не се коркай толкова караш кола 92 и то БМВ,това най-вероятно е т.н. въздушна възглавница на охладителната система,и се появява при липса на достатъчно количество антифриз в системата,доливаш и си ТИ,а ако не е от това се тръгва по други тънкости ,но ти виш първо дали това не епричината и после давай нататък :twisted:

съгласен съм и на мен ми се е случвало ,но ако все пак не е от малкото количество антифриз , значи е термостат 25 лева и пак си ти :)

то хубаво термостат,но си мисля че поне е ясно за всички че не стои ли на средата значи много неша не са в час :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от Di_Mitko » 01 Фев 2004, 22:43

А кое по точно да седи на средата? Дисплея за температурата на водата ли ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 01 Фев 2004, 22:58

Точно той. Това е прослувутото му положение на 1 мм вдясно от средата. Ако не се лъжа май отговаря на 91 или 95 градуса.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUPETO » 02 Фев 2004, 14:48

Освен че трябжа да е на средата засечи и за колко време ти загрява(долу-горе) :wink: То пак зазвиси и от външната температура,погледни примерно на 0 градуса,тябва да е между 5-10 минути да се качи на средата при нормално карене :!:

Потребител
Аватар

Мнение от Di_Mitko » 02 Фев 2004, 22:38

10000х на всички. Водата ми беше на мин. и като я долях парното си заработи нормално. B.T. Няма ли датчик за ниско ниво на водата.
А и явно нещата са май наред защото ми загрява за около 10 мин.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 02 Фев 2004, 23:08

евала и от мене колеги стра6ни сте спецове.аз не смея да се обадя да не ме наредите пак.ама кви сте гъзета без да я видите разбрахте какво и е на колата :bowdown:
BMW is the car...another cars are just traffic

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 04 Фев 2004, 0:22

koko_star написа:евала и от мене колеги стра6ни сте спецове.аз не смея да се обадя да не ме наредите пак.ама кви сте гъзета без да я видите разбрахте какво и е на колата :bowdown:
А ти не е лошо да спреш с тея изявлениа, че си станал бая досаден...(въздръж се от коментар ако обичаш..мерси предварително!!!) до сега не съм видял един умен пост от тебе...

та виж сега много е вероятно да е въздушна възглавница(мисла знаеш как се изкарва въздоха от системата има една врътка на радиатора при напълно загрял двигател я отвърташ внимателно и по-малко и въздоха излиза), виж до къде ти загрява ако е на средата това е нормалното(малко след средата по-горе са ти го написали е нормално)ако не загрява то е ясно термостатче, не казваш да не си го карал с вода и нали знаеш какво се получава....Замисли се да не се е получило запушване в системата има логика като дадеш гас водната помпа върти повече водата и духа топло: :lol: :lol: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 04 Фев 2004, 0:27

ок.няма6 проблеми,но не мисля 4е постовете ми са малоумни. :evil:
BMW is the car...another cars are just traffic

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 04 Фев 2004, 0:32

Приател това не е ЧАТ.... Моля администраторите да вземат отношение. :!: :!: :!:

Потребител
Аватар

Мнение от Di_Mitko » 04 Фев 2004, 18:14

Ми не сам го прегрявал според стрелката. Надявам се да не е имало проблем че водата беше малко на дъното на казанчето. А иначе като му долях антифриз и го обезваздуших вече не виждам никакав провлем.
А има ли смисъл да си промия охладителната система и как да го направя ?

Назад към E36