Чукане в скоростния лост на 1-ва

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Чукане в скоростния лост на 1-ва

Мнение от Burningparis » 23 Авг 2007, 20:38

Здравейте колеги,
прегледах темите с търсачката но не намерих подобно нещо кат тва дет ме споходи...та ако някой има идея ще съм много благодарен:

Става дума за чукане, което се усеща в скоростния лост при по-рязко тръгване. Ако се тръгва леко на полусъединител няма проблем или като се кара колата на 1-ва бавно. Ако се деде повечко газ обаче почва да се усешта яко чукане в скоростния лост (мисля, че даже и се чува от някъде) докато не се смени на втора...на другите скорости го няма , даже вдига 210 и няма грижи :( идей , опит? предварително благодаря !

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

д

Мнение от krasi_bmw » 23 Авг 2007, 23:41

ако се чува отдолу тампони на ск-котия или тръбата на ауспуха е близо и бие като тръгнеш.Най-лесно в канал някой да гледа и на ръчна ще риташ съединителя на 1ва ..................нека по -умните кажат още........

ентусиаст
Аватар

Мнение от Burningparis » 24 Авг 2007, 2:10

ми аз днес я закарах да я погледнат и от скоростната кутия до дифа всичко си е ок, не е и от тръбата:( ... после се ядосах и понеже е без шпер я вдигах на крик и я мъчи на 1-ва да въти ту с едното ту с другото колело ...няма го чукането...появява се само на първа при натоварване, при тръгване ...има предположения за маховик, съединител или бог знае какво...ако някои се е сблъсквал .....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 24 Авг 2007, 8:59

виж си и карето и тампона на кардана

ентусиаст
Аватар

Мнение от Burningparis » 24 Авг 2007, 15:05

здрави са, тая сутрин на студено много слабо се усещаше, май е от съединител...

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

d

Мнение от krasi_bmw » 24 Авг 2007, 19:09

аве на канал и на колела ,а не на крик. ....... дръпната ръчна и само ще пускаш съединителя колко да зацепи не да тръгваш ....като е на ръчна ще има товар и ще видишп одкъде чука...........

ентусиаст
Аватар

Мнение от Burningparis » 13 Сеп 2007, 17:15

гуменото каре на кардана след скоростната кутия се беше скъсало (сменено преди 1 година точно) от което се гънеше и закачаше в лоста на скоростите отгоре.
1. не си даваите колите на смотани дебили дето като поправят всички марки коли се оказва че нищо не разбират от БМВ
2. не им / си позволявайте да купуват/е евтини части боклуци. така ще си облекчите живота и на този дето ви купи колата някой ден също.

Назад към E36