Бензин ниво ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Бензин ниво ?
Колеги, днес като пътувах и по едно време нещо ми светна на таболото. Оказа се че стрелката на бензина се е забила на минимум и лампата е светнала. Имах доста гориво но все пак спрях и заредих 10л. Но разлика няма. Като дам на контакт стрелката отива на максимум след което скача директно на минимум и светва лампата. Дали е заминал датчик за нивото на бензина, ако някой има предположения ще съм много благодарен.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Welcome to my world
При мен го направи 1-2 пъти и вече е само на мин....
Тъпото е, че всеки ден ми трябва колата и не мога да я оставя да я направят... Вероятна причина - нивомера.... не тоя в помпата.... ми простичкият нивомер
Временно решение - пълниш до дупка и следиш километрите.... 

- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
- Mollov
- Мародератор
-
Ае аз махнах седалката при мен и отдоле.... нищо..... лудия говори за някви капачета.... нещо не ги виждам при мен....
- bawarka
- Красива и екстремна
-
Зад дясната/лявата седалка има нещо като плат ,отлепяш го.Трябва да се покаже един кръг ...там са ти буксите...
- Mollov
- Мародератор
-
Не минах само с почистване.... и от двете страни разцъках буксите.... даже извадих и нивомера... ма по нищо не мога да го позная в кво състояние е 

.
Зареди догоре и виж, ако не се оправи, може да си смениш 2та поплавъка, но след като ги смениш пак догоре, едва тогава започват да показват верно. При мен така се оправи.
- Mollov
- Мародератор
-
Да заредя догоре? това (без да съм сменял нивомера) какво общо има? случи се 1-2 пъти да давам на контакт с едната букса изключена.... ма сега има ли вариант заради това да не показва отново???? т.е. пак си е като преди... стрелката мръдва лекичко в дясно (1мм) и как си показва мин. и свети лампата, че няма бензин 

- bawarka
- Красива и екстремна
-
виж на бензиновата помпа в горната част има 4 кабелчета за буксата. Те не са запоени, възможно е да са прекъснати?
...или сменяй 2та поплавъка..
- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
- Mollov
- Мародератор
-
bawarka написа:виж на бензиновата помпа в горната част има 4 кабелчета за буксата. Те не са запоени, възможно е да са прекъснати?
От към помпата не съм го отварял... само позачистих буксите (бяха си доста чисти и така).... тоя "нивомер" от другата страна се чудя дали не е било възможно да го направят и още по-сложно.... ебаси чудото...
- Mollov
- Мародератор
-
таблото си е ОК... чак и теста му пуснах, да съм сигурен... факт е, че стрелката "трепва" като дам на Контакт 2.... не е като напълно умряла... всичко стана след едно зареждане до горе, ама яко до горе... и зат'ва се чудя кой от двата нивомера може да е... че може да се окаже и другия..
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Honzik написа:таблото си е ОК... чак и теста му пуснах, да съм сигурен... факт е, че стрелката "трепва" като дам на Контакт 2.... не е като напълно умряла... всичко стана след едно зареждане до горе, ама яко до горе... и зат'ва се чудя кой от двата нивомера може да е... че може да се окаже и другия..
и при мен се получи 1 път ... аз винаги зареждам до горе но на другия ден се оправи от само себеси
вече ше зареждам по малко да не го прецакам пак

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2