какво е това на радиатора???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
какво е това на радиатора???
Привет на всички
преди време бях пуснал тема за това че периодично ми изчезват по 300-400 милилитра течност на седмица от охладителната система и не можах да я хвана от къде изчезва. Днес като доливах за пореден път и отвартях тапичката за обезваздушаване при запален двигател и хоп взе да капе от една джаджа на радиатора.......Часта от която капе се намира под долния маркуч на разширителния съд (или поне така мисля че си казва чудото кадето се налива водата) и е направено за малко по голям ключ, мисля че трябва да е пробка но не съм сигурен........някой знае ли какво точно представлява тая част и как мога да спра теча от там..........
мерси предварително
преди време бях пуснал тема за това че периодично ми изчезват по 300-400 милилитра течност на седмица от охладителната система и не можах да я хвана от къде изчезва. Днес като доливах за пореден път и отвартях тапичката за обезваздушаване при запален двигател и хоп взе да капе от една джаджа на радиатора.......Часта от която капе се намира под долния маркуч на разширителния съд (или поне така мисля че си казва чудото кадето се налива водата) и е направено за малко по голям ключ, мисля че трябва да е пробка но не съм сигурен........някой знае ли какво точно представлява тая част и как мога да спра теча от там..........

мерси предварително
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Става дума за номер 13,предполагам http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05 една голява врътка под казанчето,отделна от тази за източването.
Решението е да изпразниш състемата,свали радиатора за по удобно и виж там какви гарнитури или О-пръстени има и сменяй ,дано нямаш спукано..
Решението е да изпразниш състемата,свали радиатора за по удобно и виж там какви гарнитури или О-пръстени има и сменяй ,дано нямаш спукано..

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Това е тапа, когато колата ти е с чек-контрол там има датчик който следи нивото на антифриза. 

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;