въпросче за климата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- miroslav_kn
- Потребител
-
въпросче за климата
Здравейте.
Климатика ми охлажда а електрическата перка дето е пред радиатора не работи. Какво може да е багясало за да не се върти въпросната перка. Някой може ли да каже ?
Климатика ми охлажда а електрическата перка дето е пред радиатора не работи. Какво може да е багясало за да не се върти въпросната перка. Някой може ли да каже ?
- Andronoff
- триногата
-
С риск да кажа глупост - скоро май четох тука, че тая перка сработвала в градски условия, по-точно, когато няма поток от въздух към нея, а в града е така - спри, тръгни, няма обдухване... Та в града работи, но при по-високи скорости май не...
Сякаш го четох тука наскоро, ама може и да съм сънувал

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Andronoff написа:С риск да кажа глупост - скоро май четох тука, че тая перка сработвала в градски условия, по-точно, когато няма поток от въздух към нея, а в града е така - спри, тръгни, няма обдухване... Та в града работи, но при по-високи скорости май не...

Колега остави я на място запалена ,с пусната клима и бегай отпред..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Andronoff
- триногата
-
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Le Transporteur написа:Andronoff написа:С риск да кажа глупост - скоро май четох тука, че тая перка сработвала в градски условия, по-точно, когато няма поток от въздух към нея, а в града е така - спри, тръгни, няма обдухване... Та в града работи, но при по-високи скорости май не...
...не си сънувал
![]()
Колега остави я на място запалена ,с пусната клима и бегай отпред..
и ако не ти работи, не пускай климата че ще прегрееш и/или спукаш разни неща

също и бърз тест - врътни с нещо перката (една отверка ил клечка внимателно през бъбреците примерно) дали се върти изобщо - ако не се върти свободно, е блокирала и е за смяна. ако не е блокирала, но не сработва, търси проблем по букси и електроника
- Andronoff
- триногата
-
абе да попитам аз...
конденза къде изтича?
днес след пътуване, кво ми дойде акъла да вдигна капака
и гледам под казанчето за чистачките имаше мокро
отначало помислих, че е пукнато
после се сетих, че може да е конденза...
идеи?
конденза къде изтича?
днес след пътуване, кво ми дойде акъла да вдигна капака
и гледам под казанчето за чистачките имаше мокро
отначало помислих, че е пукнато
после се сетих, че може да е конденза...
идеи?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
ина седана е такаStanchev написа:под купето, горе долу се пада между шофьорската и пътническата седалка, поне на купето ми е така.
- Andronoff
- триногата
-
ами отде туй мокрото под казанчето за чистачките?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Колеги здравейте.Перката пред кондензатора на климатика я включва датчика за високо налягане.Щом се повиши налягането значи се вдига и температурата на кондензация и тогава има нужда от охлаждане на фреона и датчика включва перката.Няма значение дали сте в движение или сте спрели,разликата в кондензацията е минимална.При тези температури трябва да работи постоянно за да е по ефективен климатика и да не се товари компресора.
Това е принципната работа на перката при условие,че сте сменили филтара на купето и климатика ви е зараден.
Това е принципната работа на перката при условие,че сте сменили филтара на купето и климатика ви е зараден.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
titoto написа:Колеги здравейте.Перката пред кондензатора на климатика я включва датчика за високо налягане.Щом се повиши налягането значи се вдига и температурата на кондензация и тогава има нужда от охлаждане на фреона и датчика включва перката.Няма значение дали сте в движение или сте спрели,разликата в кондензацията е минимална.При тези температури трябва да работи постоянно за да е по ефективен климатика и да не се товари компресора.
здрасти колега

първо електрическата перка се включва на първа степен, щом заработи компресора, без значение дали фреона има нужда от охлаждане или не

- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
Stanchev написа:под купето, горе долу се пада между шофьорската и пътническата седалка, поне на купето ми е така.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
stoni написа:Stanchev написа:под купето, горе долу се пада между шофьорската и пътническата седалка, поне на купето ми е така.там ли е бре мамка му и отводнител от 2 год. го тьрся,моя нешто е задрастен и кат спра климатика 5 мин. мирише на блато
не ти мирише от това.....
следващия път като сменяш филтъра на купето иди до някав магазин за авто козметика и има специални шпрейове за климатици - антибактериални и антимухълни

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2