Откачена ламбда сонда
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Откачена ламбда сонда
Вчера ходих да ми сменят маслото.Вдигнаха ми я на подемник и един от майсторите видя случайно че едната букса на ламбда сондата е откачена от буксите и едната букса я няма.Въпроса ми е може ли да работи нормално двигателя и без нея и ако не какви проблеми ще прави.
Последна промяна katev на 24 Юни 2007, 12:41, променена общо 1 път
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
Пише се "лаМБда" сонда- от гръцката буква ламбда с която се бележат променливи коефициенти...бахти то бива ама чак пък толкоз "ланда"...

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Стига бе хора човека пита за проблем в колата а не в правописа така че ако не можеш да му помогнеш е по добре да не спамишVENBO написа:Пише се "лаМБда" сонда- от гръцката буква ламбда с която се бележат променливи коефициенти...бахти то бива ама чак пък толкоз "ланда"...![]()

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Може да попадне гориво в маслото ,после за катализатора не е добре... 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Le Transporteur написа:Може да попадне гориво в маслото ,после за катализатора не е добре...
Пич карай спокойно 1 месец няма проблем... Аз мойта я откачих понеже въоще не работи и ще я сменя когато мога, а за гориво в маслото може да е възможно ама... когато можеш сменяй или я оправи, ако можеш.
Последна промяна Mr.President на 21 Юни 2007, 18:27, променена общо 1 път
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC
VENBO написа:Пише се "лаМБда" сонда- от гръцката буква ламбда с която се бележат променливи коефициенти...бахти то бива ама чак пък толкоз "ланда"...![]()
Добре че са такива като тебе да поправят непросветените като нас.Аз вчера за пръв път разбрах че има такова нещо камо ли да знам как се пише.Такива чукундури като тебе дето всичко знаят съм виждал много.Ама щом си се сетил за кво става въпрос не си чак толкова кух.Толкова за теб.Повече не мисля да си губя времето да ти обяснявам щото едва ли ще ме разбереш.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Не съм аз човека ....,ама хайде по-спокойно за да вървят работите.. 

Se7ven написа:Работи но ще ти е завишен разхода.
При мене стана точно обратното. Ходих вчера в Юве за едно прегледче и пичовете като си мериха на компютъра викат "Ламбдата ти е дала фира"... Откачиха релето (там при бушоните където е) и сега вече дебитомера започна да показва по-богоугоден разход.
Иначе си поръчах нова ... 173лв.

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
[Georgi] написа:Se7ven написа:Работи но ще ти е завишен разхода.
При мене стана точно обратното. Ходих вчера в Юве за едно прегледче и пичовете като си мериха на компютъра викат "Ламбдата ти е дала фира"... Откачиха релето (там при бушоните където е) и сега вече дебитомера започна да показва по-богоугоден разход.
Иначе си поръчах нова ... 173лв.
Не дебитомера ,а разходомера(но това не е атестат,гледай какво има в резервоара)
Ако ламбдата е отчитала бедна смес ,няма какво да се чудиш ,ако си имал завишен разход...
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2