Климатроник СПЕШНО !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Климатроник СПЕШНО !!!
днеска реших да си разглобя дигиталния климатроник и да си сменя въпросния кондензатор който прави проблеми но искам и да си почистя и вентилаторчето което го обдухва та въпроса ми е с каква смаска мога да го напръскам за да не бръмчи или някоя паста с която да го намажа или пък мога ли да го напръскам с WD40 или има опасност да изгори от него ? моля за дързи отговори че тукмо съм го разглобил и ми стои разпиляно по бюрото ! благодаря предварително за бързите отговори

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Ако си разглобил вентилаторчето на парчета може да го почистиш със ВД40, но после го смажи с моторно масло няколко капки. ВД40 много измива и не смазва добре.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- bace_martu
- ентусиаст
-
колеги май имам сериозен проблем смених си кондензатора но климата продължава да ми прави проблеми !
като го пусна и вентилатора не духа въобще колкото и да го усилвам и след време се оправя сам като го спра за малко , а понекога си работи перфектно ! от какво може да е според вас ? дали е от въпросния таралеж или от нещо друго ? къде мога да отида да ми го оправят или поне да установят какъв е проблема ?? ПОМАГАЙТЕ че стана много жега и така не се издържа

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
bace_martu написа:колеги май имам сериозен проблем смених си кондензатора но климата продължава да ми прави проблеми !като го пусна и вентилатора не духа въобще колкото и да го усилвам и след време се оправя сам като го спра за малко , а понекога си работи перфектно ! от какво може да е според вас ? дали е от въпросния таралеж или от нещо друго ? къде мога да отида да ми го оправят или поне да установят какъв е проблема ?? ПОМАГАЙТЕ че стана много жега и така не се издържа
![]()
![]()
сигурен ли си че си сменил правилното ?
че то до него има едно оранжево и да не е станала грешка
иначе за вентилаторчето ако продължи да ти бръмчи сложи 2 гумени шаибички на винчетата че те предават вибрация и бръмчи така гадно

- bace_martu
- ентусиаст
-
- bace_martu
- ентусиаст
-
bam-bam написа:bace_martu написа:колеги май имам сериозен проблем смених си кондензатора но климата продължава да ми прави проблеми !като го пусна и вентилатора не духа въобще колкото и да го усилвам и след време се оправя сам като го спра за малко , а понекога си работи перфектно ! от какво може да е според вас ? дали е от въпросния таралеж или от нещо друго ? къде мога да отида да ми го оправят или поне да установят какъв е проблема ?? ПОМАГАЙТЕ че стана много жега и така не се издържа
![]()
![]()
сигурен ли си че си сменил правилното ?
че то до него има едно оранжево и да не е станала грешка
иначе за вентилаторчето ако продължи да ти бръмчи сложи 2 гумени шаибички на винчетата че те предават вибрация и бръмчи така гадно
а кое е това оранжевото за което говориш аз смених точно това което е показано на схемата и е К470N колкото трябва да си е ! и има ли значение колко волта е че само това не можах да разбера и за това сложих по мощничко чя да нема проблеми
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
bace_martu написа:а къде се намира тая таралеж че нещо не ми стана ясно ?
и къде мога да отида да ми го оправят ?
просто питам да не си сменил грешното че и тфа се случва

иначе таралежа е до педала за газта като се наведеш и махнеш има една кора от дясно на него и е завит с няколко винта

- bace_martu
- ентусиаст
-
- changethegame
- младши ентусиаст
-
Същият проблем
Същия проблем с дигиталния климатроник имам, самоче като ми смениха кондензатора и въобще спря да работи и на мен са ми сложили най - мощния и си мисля че това играе някаква роля, ся го разглобих самостоятелно и ще пробвам утре с друг кондензатор... Напрао ми бактиса вече, ще утрепя някой монтьор накрая...
- bace_martu
- ентусиаст
-
- RAFF
- младши ентусиаст
-
ма тия кондензатори за нищо ги нямате. за щяло и не щяло ги сменяте.сменят се само когато има проблем със самото управление на климатроника /гасне дисплея, сам се усилва или намаля и тн/ а не когато не духа вентилатора. когато не върти вентилатора, инсталацията и предпазителите са наред, причините са две. спекъл вентилатор/по рядко/ или изгорял "таралеж" който НЕ се отремонтира. така че колега, викни някой приятел с такова бмв и пробвай с неговия таралеж и ако всичко е наред бегай на магазина. НЕ си прави експерименти с втора употреба.
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Недейте да слагате по големи кондензатори че ще си изгорите някоя намотка на вентилатора!Първо го пробвайте дали работи и тогава го сменяйте с друг!Най-лесния начин е кати го заредите(на едното караче +,на другото -).И после ги допрете с отверка. Ако е здрав ще излезне много малка искра!Може и с пръст да го барнете все пак не е много силен тока! 

- TheBlame
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше e34 520
- Мечтае да кара: E34 535
за проблема ти че работи пък после не ... виж за студена спойка иначе за смаската вд40 ... до колкото знам тя е измислена за M4-ката (тъпо аборигенско американско оръжие) така че ще ти свърши работа за смазване и няма как да ти даде късо някъде по платката
успех с платката
пп.ако не се справиш драсни лс познавам доста хора който се занимават с електроника и мисля че ще могат да ти помогнат

пп.ако не се справиш драсни лс познавам доста хора който се занимават с електроника и мисля че ще могат да ти помогнат

За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
Кондензатора е 470 нанофарада - няма как да го проверите със зареждане и разреждане. Или го мерите на уред , който може да мери капацитет или го сменяте с нов както е указано в линка. Моят на мерене си беше с точният капацитет, но въпреки това след като го смених климата заработи нормално.ТУРБО написа:Недейте да слагате по големи кондензатори че ще си изгорите някоя намотка на вентилатора!Първо го пробвайте дали работи и тогава го сменяйте с друг!Най-лесния начин е кати го заредите(на едното караче +,на другото -).И после ги допрете с отверка. Ако е здрав ще излезне много малка искра!Може и с пръст да го барнете все пак не е много силен тока!
changethegame написа:Същия проблем с дигиталния климатроник имам, самоче като ми смениха кондензатора и въобще спря да работи и на мен са ми сложили най - мощния и си мисля че това играе някаква роля, ся го разглобих самостоятелно и ще пробвам утре с друг кондензатор... Напрао ми бактиса вече, ще утрепя някой монтьор накрая...
Няма такова понятие " по-мощен кондензатор". Кондензаторите имат капацитет и работно напрежение...
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2