CCFL Angel Eyes поставяне

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

CCFL Angel Eyes поставяне

Мнение от Maverick_VS » 15 Юни 2007, 22:49

Та знам, че има хиляди теми за очичките, но си мисля, че мойта ще е малко по-различна, а и не ми се четат теми по 10 страници, за да разбера дали евентуално има отговор на мойто питане :mhihi: ! Това, което изкопах из търсачката е за сваляне на фара, та в този ред на мисли Ви моля да не ми се карате много и може би да направим една полезна тема за цялостната технология на слагане ;) !
Аз, което разбрах от прочетеното за свалянето на фаровете е, че трябва да сваля пластмасата над бъбреците и че имало някъв винт под мигача - та ако има още нещо моля да ме осветлите :mhihi: !
И добре ако/като сваля фара - после какво следва - как се разглабя фара, как се слагат самите очи, как точно да ги вържа към габаритите (в смисъл режа някви кабели ли) и т.н. :roll: !
Абе направо един tutorial (на английски ми звучеше по-добре :mhihi: ) да си/ми направите ;) !
Мерси предварително :D !

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 16 Юни 2007, 9:15

Здравей 8) Ще започна подред:

1. Сваляш пластмасата над бъбреците.
2. В зависимост коя година ти е колата фаровете са захванати по малко по-различен начин. Ако е 91-92 е по-кофти, защото болтовете на фаровете са захванати за едни пластмасови болтови, които са хванати за купето. Оттам идва проблема, че когато развиваш болтовете на фаровете в повечето случай са клеясали и се развиват заедно с пластмасовите, а оттам почва едно голямо нагласяне на фаровете като ги слагаш, защото пластмасите играят роля и на правилното позициониране на фара. При по-младите баби болтовете са хванати направо за купето и тоя проблем го нямаш. Та имаш 4 или 5 болта на целия фар. Отгоре имаш 2 или 3, които са хванати за гредата в зависимост от фара. Имаш и по един болт вляво и вдясно, които са хванати за купето под фара. Ще ти трябва дълга гидория за тях и ако не е магнитна на накрайника сложи малко изолирбланд, за да може като развиеш болтовете да ги хваща и да ги вадиш, че иначе няма как да бръкнеш и да ги вземеш.
3. Ако нямаш вежди най-добре първо изкарай мигача, за да работиш по-лесно. Той се държи само на една щипка и лесно излиза.
4. Развил си болтовете и фаровете са свободни вече, разкачаш всички букси и го вадиш. Ако обаче имаш вежди, които хващат и мигача трябва да изкараш заедно фара с мигача. Трябва да вземеш някой да ти помага и се натиска ъгъла на маската, на която са бъбреците, за да може да стои малко надолу и тогава докато я държат почвай да вадиш фара. Не много лесно, но ще се научиш.
5. След като си свалил фаровете отгоре и отдолу имат по една метална щипка, която държи предната част със стъклата за задната част. Махаш ги и внимателно с отверката започваш да подпъхваш за да се разделят двете части, защото сигурно уплътнението е залепнало.
6. Вече фара ти е на две части. Трябва да махнеш кръглите стъкла. При ZKW фаровете мисля, че са на щипки само, а при BOSCH са залепени със силикон.
7. За връзването аз попринцип когато слагам режа кабела на габаритите и там ги връзвам, но CCFL не съм слагал и незнам при тях как са кабелите.

Това е от мен, надявам се да съм ти помогнал ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 16 Юни 2007, 10:16

:yes: :bowdown: ! Евала на такива колеги ;) ! Мерси много - ще се мъча след час-два и ще пиша ако има някакви проблеми :D ;) !

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 16 Юни 2007, 17:03

Ох мъка, мъка - единият ринг спря да свети :( :( :( ! Казвам спря щото при пробата си светеше слагам аз фара, сглобявам всичко и хоп - изненада :( !
Та въпросът ми е - имаше един колега от форума, който ги правеше - да ми каже колко ще ми струва един ринг да ми направи и да свети бяло - знам, че няма да е същото качество :( , но какво да се прави - ще сложа оригиналният на дългите, а този правения на късите - дано не си личи много :( !
Или по-малко вероятната възможност - някой да продава 2 или 1 ринг CCFL :roll: ?!

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 16 Юни 2007, 18:42

Колегата е furnata, но провери нещо кабелите и захранването да не са здали багажа ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 16 Юни 2007, 18:59

Значи направо съм се видял в чудо - кръга от трансформатора работи и подава ток - те нали са 2 букси от трансформатора за 2та ринга - включвам здравият ринг и работи и в 2те букси - този не ще в нито едната - откъдето си вадя извода, че е нещо по самия ринг - и почнах да го проверявам - жици, букси всичко си му е ОК и как да е като го извадих от кашона преди 2 часа - обаче не свети :roll: :( !
Някой знае ли какво да мери баща ми с мултицета, щото нито на здравите, нито на този отчита нещо - а той е наясно с тоците и вика, че като не са включени , пак като мери трябва да му отчита някво съпротивление ли какво там (аз не съм наясно :mhihi: )! А на къв принцип бачкат тия CCFL - какво свети в кръга - какво може да се преебе - възможно ли е да изгори от 1 пускане - направо ме направи луд тоя ринг :roll: ?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS, e84 X1 28i
Мечтае да кара: Луноход
Детайли за колата: '97 318TDS Touring
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i

Мнение от aboykov » 16 Юни 2007, 19:55

А ринговете къде ги постави след капаците на фаровете ли? Питам защото се чудя къде да поставя моите, пред капаците ще светят по-добре пък гледах на оригиналните фарове на бмв са така поставени, но за е36 :roll: :?:
There is nothing more beautiful than BMW and Gisele Bündchen ridin' it :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 16 Юни 2007, 20:06

aboykov написа:А ринговете къде ги постави след капаците на фаровете ли? Питам защото се чудя къде да поставя моите, пред капаците ще светят по-добре пък гледах на оригиналните фарове на бмв са така поставени, но за е36 :roll: :?:

Лепят ги върху кръглите стъкла..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 16 Юни 2007, 20:06

Пред лупите се слагат - те лупите ги натискат леко и пасват перфектно, не е нужно да ги лепиш даже - силиконът е излишен ;) !
Някакви предложения и предположения по моя проблем :roll: ?!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 18 Юни 2007, 12:03

Maverick_VS написа:Пред лупите се слагат - те лупите ги натискат леко и пасват перфектно, не е нужно да ги лепиш даже - силиконът е излишен ;) !
Някакви предложения и предположения по моя проблем :roll: ?!

Предполагам че ти е заминал колдкатодният-флуорисцентен елемент
няма кво да мериш като изгори дотук е!Не можеш ли да ги върнеш -рекламация нещо???
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 18 Юни 2007, 16:33

Ми аз си ги поръчах от един колега от форума и не искам да се заяждам, защото той с какво е виновен - и той ги поръча отнякъде - не ги прави :roll: !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 19 Юни 2007, 18:13

Дай на ЛС да се разберем да ги погледна :roll:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 21 Юни 2007, 12:07

Здравейте колеги, да не пускам нова тема за ангелските очи реших да питам тук, нещо което ми е интересно.
Става дума че има няколко "типа" очи, които светят и в различен отенък.
На първите два снимки ми харесват МНОГО повече
Изображение
Изображение

отколкото тези тук:
Изображение

Та въпроса ми е какви материали се използват за първите, и има ли такива (с този цвят) фаврични, примерно в ето този каталог тук: http://www.bgtuning.com/catalog/index.php?cPath=64_65

Благодаря предварително 8)
bmw

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 21 Юни 2007, 12:55

Ами за 1та снимка не знам, но за 2рата са CCFL като мойте ;) ! А на третата май са си оригинални фарове с Angel Eyes ;) ! В сайта, който си дал ги продават май само 3ят вариант, който не ти харесва ;) !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 21 Юни 2007, 13:33

Кво стана управи ли ги ангелските ? БТВ пробвай да ги размениш конекторите с другите устройства че мойте точно в определен ред проработиха ...
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

Следваща

Назад към E36