Когато тромбите замлъкнат...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Когато тромбите замлъкнат...

Мнение от vehement » 06 Юни 2007, 19:22

Днес излизам сутринта - времето мрачно, сърдито, аз още повече... Живея в Младост, много е трудно сутрин между 07:00 и 09:00 да излезеш от тоя квартал, късане на нерви яко сутрин за разгрявка, особено ако караш 325tds и гледаш някоя лелка/кака как вместо да си гледа пътя и да следи светофара по иначе задръстения булевард "Малинов", тя спи или още по-зле се гримира... :shock: И ПО СЪЩЕСТВО - Обичам да подсказвам с иначе слабия ми клаксон(само 1 тромба от 2 бачка) на такива субекти, че в движението има и други хора, но днес установих, че нямам клаксон :( :help: . Кажете колеги, къде да ида утре да си купя и колко горе-долу струват едни тромби нови :) Благодаря, предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balien » 06 Юни 2007, 19:55

Използването на клаксон в населени места е забранено!
Искам да ти кажа, че аз живея на малка уличка в центъра и всеки ден умствено застрелвам един двама като тебе.
Айде със здраве

Потребител
Аватар

Мнение от vehement » 06 Юни 2007, 20:05

Те много неща са забранени, ама използването на клаксон много често се НАЛАГА и е неизбежно. Та някой друг знае ли тромби силнички отде да взема и на какви пари? :)

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 06 Юни 2007, 20:17

От "Италианеца" на кило :idea:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 06 Юни 2007, 20:19

balien написа:...

Ти като голям моралист,човек спазващ стриктно закона искаш да ми кажеш,че караш на цариградско с 80 ли? :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от battery83 » 06 Юни 2007, 20:55

И аз обичам да подсказвам с клаксона, ама един път щяхме да са бийм с един за тази работа. Много са изнерви тоз полудя направо показа си главата и са разкрещя изтерично що съм свирил, селсва му работа,че беше в квартала умрях си от срам. Оня беше със голф тройка. Че има си и рискове това подсвирване. Оня стоеше на путя с още една кола и задръстваха пътя и не ги е**ше за другите , че ги чакат :) :help: :twisted: :D

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 07 Юни 2007, 0:06

Винаги адски много се дразня на тия с клаксоните. Няма такава селяния. Аз никога не го ползвам като се замисля, може да премигна на някого но да свиркаш за щяло и нещяло е много лош навик.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 07 Юни 2007, 3:45

Аз съм против тромбите,звука на БМВ клаксон е перфектен :yes: ,другото е цигания.Братовчед ми монтира отвреме навреме такива тромби и от опит твърди ,че нямат много живот... :!:

За бибиткането няма да коментирам,само ще кажа че някои ползваме клаксона за обществено полезни цели, напомняме на девойките че се движат в градската пътна мрежа и да бъдат внимателни... :mhihi:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от vehement » 07 Юни 2007, 13:48

Именно, за подсказване, като заспи и не тръгне на зелено "водачът" пред теб, започват да те хранят кой кви тромби има отзад, така че клаксон си трябва, моя започна да дава ядове след пустите абитуриентски балове :roll: , кажете ми сега законоспазващи ми колеги, че сте спазвали закона да не свиркате по време на баловете :P :winky: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 07 Юни 2007, 14:29

Братле, вземи си от някой магазин за Москвич и Лада има един комплект клаксони двутонални на мнооого атрактивна цена ;)
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 07 Юни 2007, 14:35

balien написа:Използването на клаксон в населени места е забранено!
Айде със здраве

Не помня точно кой член или алинея от правилника(или закона) за движение по пътищата е написано,че е забранено да се използва клаксона в и извън града освен,ако чрез използването му можеш да предотвратиш ПТП,а използването му за да подскажеш на по заспалите,че наближаваш си мисля че е напълно основателно. А по темата мисля,че за клаксона имаше бушон,проверявал ли си го?

Потребител
Аватар

Мнение от vehement » 07 Юни 2007, 14:39

Братле, аз ако ще слагам нещо от старата генерация имам 3-тонални от IFA, само дето искат 5-6 бара въздушна струйка :) Клаксонче ново,нормално, БМВ-съвместимо търся да си купя, та затова питах :shock: ;) Ще ходя май до Италианеца. 10х на всички и извинявайте ако има нещо :)

P.S. Проверих го бушона наред си е, просто тоя клаксон на мойта прелест беше някаква куче марчица - двутонален, но свиреше само едната тромбичка и то много слабо, докато не млъкна, не е от бушон, а от старост :)...
Последна промяна vehement на 07 Юни 2007, 14:53, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 07 Юни 2007, 14:41

vehement написа:Братле, аз ако ще слагам нещо от старата генерация имам 3-тонални от IFA, само дето искат 5-6 бара въздушна струйка :) Клаксонче ново, БМВ-съвместимо търся да си купя, та затова питах :shock: ;) Ще ходя май до Италианеца. 10х на всички и извинявайте ако има нещо :)

колега сега се сетих продават се такива тромби,ефекта от които е като на тези,които ти имаш от Ифа ама не им трябва въздух за кола са си на 12в, около 30лв струват,в Разград знам къде има ама в София нз.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balien » 07 Юни 2007, 14:44

///MapTo написа:
balien написа:...

Ти като голям моралист,човек спазващ стриктно закона искаш да ми кажеш,че караш на цариградско с 80 ли? :mhihi: :mhihi:

89 ... максимум. Не съм моралист а принципен. Не вярвам, че 5-те спестени минути си заслужават риска.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 07 Юни 2007, 20:28

balien написа:89 ... максимум. Не съм моралист а принципен. Не вярвам, че 5-те спестени минути си заслужават риска.

риск ли е някой да ми кара с 50 в бързото платно на широкия булевард,риск ли е да чакам девойката пред мен да тръгне от светофара,просто защото се гримира,риск ли е да карам както искам,стига да не застрашавам околните :evil: на цариградско ограничението ти е 80,щом си с 89 значи си над него,така че не ми обяснявай колко си принципен...във форумите всеки се изкарва света вода ненапита,а после на улицата се прави на герой.Не отричам,че карам с 200 на магистралата,но го правя на собствен риск и то единствено,когато съм сам :idea: ,но отричам поведение на "кисел" да се движиш в най-бързото платно на оживен булевард с 50,просто защото ти е кеф...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Следваща

Назад към E36