прегрява мама му и прасе!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
прегрява мама му и прасе!?
Живо-здраво колегията!
Направо по темата: миналата неделя при кротко каране по "магистрала" Тракия посока София колата нещо се прецака. Взе че взе да прегрява. Това всичко става при скорост 130-140км/ч някъде. Верно че беше и жегаво .Към 30° да е било. Обаче въпроса е следния! Установих че го прави тоя номер само при пуснат климатик. Сега верно е, признавам си, че не съм сменял филтри и т.н. на климатика но ме съмнява много да е от туй . Инак си бачка безпроблемно самия климатик. Нямам забележки!
Дайте сега идея на майстор климатик
ли да я карам или незнам и аз къде..? От кво може да е туй и как може да се отстрани и прочее?
Айде чакам акъл
тенкю в аванс !!!
инак колицата : Touring 318i m43 '97 - зелена
Направо по темата: миналата неделя при кротко каране по "магистрала" Тракия посока София колата нещо се прецака. Взе че взе да прегрява. Това всичко става при скорост 130-140км/ч някъде. Верно че беше и жегаво .Към 30° да е било. Обаче въпроса е следния! Установих че го прави тоя номер само при пуснат климатик. Сега верно е, признавам си, че не съм сменял филтри и т.н. на климатика но ме съмнява много да е от туй . Инак си бачка безпроблемно самия климатик. Нямам забележки!
Дайте сега идея на майстор климатик

Айде чакам акъл

инак колицата : Touring 318i m43 '97 - зелена

- GUFF
- кандидат ентусиаст
-
Re: прегрява мама му и прасе!?
grayscale написа:...Дайте сега идея на майстор климатикли да я карам или незнам и аз къде..? ... инак колицата : Touring 318i m43 '97 - зелена
офф във връзка с това по-горе:
нема да е лошо да кежеш и от кой град си, ако съдим по посоката на пътуване - София ??? за да могат колегите да те упътят към някое сервизче...
- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
В мегалополиса София се местонахождам аз
Ама аз сервизи знам и то доста, ти мани ми май и читав серивиз най-накрая открих !
Идеята ми беше някой има ли идея или случвало ли му се е, или чувал ли е за такъв вид преграване от климатика и аджеба от какво става и евентуално за какъв майстор е тоя проблем.
Та рекох преди да налазя сервизите да се допитам тука до хората. Нали е затуй тоз форум.

Ама аз сервизи знам и то доста, ти мани ми май и читав серивиз най-накрая открих !

Идеята ми беше някой има ли идея или случвало ли му се е, или чувал ли е за такъв вид преграване от климатика и аджеба от какво става и евентуално за какъв майстор е тоя проблем.
Та рекох преди да налазя сервизите да се допитам тука до хората. Нали е затуй тоз форум.

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Перката на климатика работи ли и само за да не стане объркване, ти с виско ли си или с електрическа перка за водният радиатор!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
titikaka написа:Перката на климатика работи ли и само за да не стане объркване, ти с виско ли си или с електрическа перка за водният радиатор!!!
titikaka всичко си работи добре. Ел. е перката на радиатора отпред. Климатикът духа достатъчно силно и студено демек работи си пИрфектно, затова и още не съм ходил на профилактика, но и това ще го направя при 1ва възможност...
Брех мама му стара аз затуй я купих таз кола преди няколко месеца, щото старата ми прегряваше (от фабрично недобре оразмерен радиатор!)..та затуй се изнервих да не би да почнат пак зорове със спиране по магистралите и кафета и блеене да чакам да изтива ....
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Колега ако всичко и е наред ако искаш и само на първа да я караш пак не загрява, не можех да разбера с виско ли си и ли НЕ!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Така, както го описваш прегряването, виждам две причини :
1. Перката на климатика не включва на втора скорост, работи само на първа.
2 - ра и по-вероятна според мен причина,
водната помпа е почнала да си заминава (има окъртени витла вече )
и недава достатъчно дебит при високи обороти.
1. Перката на климатика не включва на втора скорост, работи само на първа.
2 - ра и по-вероятна според мен причина,
водната помпа е почнала да си заминава (има окъртени витла вече )
и недава достатъчно дебит при високи обороти.
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
carmanf1 при скоростта,която е написал колегата 130-140км/ч перката на климатика няма за какво да се включва,защото от скоростта температурата на въздуха намалява и фреона така се охлажда сам, перката на климата се вкл. най често в градски условия когато няма необходимото обдухване на радиаторите. Според мен това че загрява колата може да се дължи или на проблем с водната помпа или отпред радиаторите са замърсени с кал,мушички и т.н, а една профилактика на радиаторите няма да е излишна. Мен ме посъветваха да не си продухвам радиаторите на водоструйка или пароструйка щото налягането, което излиза водата може направо да пропука някой радиатор, по добре било да с прави с компресор за въздух
- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за бързите отговори. Ще взема да сменя аз 1во термостата (+ водна помпа евентуално), че като я купувах зимата един екс-Дару разбирач я закача по некви копютри и умозаключи че термостата отварял рано демек бил незнам си кво южно
изпълнение. Не че зимата ми е загрявала бавно или ми е правила проблеми ама нейсе : 100лв съм му дал за диагностика ше требе да му вярвам
titikaka по-горе писах че виско нямам, и че е ЕЛ. ПЕРКАта на водния радиатор

titikaka по-горе писах че виско нямам, и че е ЕЛ. ПЕРКАта на водния радиатор

батка, едва ли колата ти загрява само на пуснат климатик, обикновено проблемите могат да се търсят на няколко места, първо виж дали ти включва преката, т.е. да не се е прецакал температурния датчик, второ си провери термостата дали отваря, трето водната помпа често прави проблем и е хубаво да се отвори и да се види, но ако не се установи дефект в някое от тези неща е най-неприятното- крива глава, което води до скъсване на гарнитурата и смесва вода, изгорели газове и масло /зависи каква е дупката в гарнитутара т.т. м/у кои канали/. има тестове с които се проверява за изгорели газове в охладителната течност правят ги в дару кар, но те твърдят, че ефикасността му е 70%. успех с този проблем щото е много шибана история
- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
ruvanov написа:батка, едва ли колата ти загрява само на пуснат климатик, обикновено проблемите могат да се търсят на няколко места, първо виж дали ти включва преката, т.е. да не се е прецакал температурния датчик, второ си провери термостата дали отваря, трето водната помпа често прави проблем и е хубаво да се отвори и да се види, но ако не се установи дефект в някое от тези неща е най-неприятното- крива глава, което води до скъсване на гарнитурата и смесва вода, изгорели газове и масло /зависи каква е дупката в гарнитутара т.т. м/у кои канали/. има тестове с които се проверява за изгорели газове в охладителната течност правят ги в дару кар, но те твърдят, че ефикасността му е 70%. успех с този проблем щото е много шибана история

Абе чакай малко 'батка' ти хептен удари гъза у тавана

Аз закво питам,па ти де ме прати. Какви криви глави и вода в бензина и прочее

Аз газов анализ на охладителна течност съм правил още като я купувах и не го и правят само в Дару. Не е от туй. Мисля че е излишно повторно да пиша че загрява само при включен климатик щото явно според тебе не е така.
най-вероятно водна помпа или термостат...сменяй ги и двете и повече да знаеш че няма да отваряш капака...виското не играе роля като тръгне колата..само когато е спряла или ако я пържиш на 2ра и 6300 оборота за бая време...и така ако е читава системата няма да вдигне температурата...за Е34ката се бръкнах около 1100 лв за нов радиатор на нисенс,водна помпа от Мкар и термостат на 88 градуса на бер и даже се чудех дали виското ми работи...пробвах го с включен климатик стоях около 4-5 мин и включи ...като прахосмукачка огромна виеше и под колата смерч! ама като форсирах 2 пъти до 3000 оборота спря виското количката ми беше 6+ от тема охлаждане
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Колега, можеш ли да пробваш дали като пуснеш климатика и ел. перката се включва? Че много странни тея симптоми при тебе. 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
из4истете си радиаторите от кал и мухи и продухаите.от неработещ добре радиатор,виското неможе да вклю4и.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2