Стабилизираща щанга на предницата на БМВ 318 тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Стабилизираща щанга на предницата на БМВ 318 тдс
Здрасти на всички,
наскоро си купих бмв 318 тдс компакт 96-та, машинката варви добре но е закарах на сервиз и ми казаха че и липсвала стабилизираща щанга отпред.Разказах на някои мои приатели - някои ми казаха че било невазможно,други не ми повиарваха,трети само се учудиха,други ми казаха просто да внимавам на завоите
ниакои спортни коли ниамали,други с ниско окацхване не можело да им се сложи,слагало се спортна такава....изобщо доста сам обаркан,някой има ли информациа по вапроса?
Благодаря предварително!
наскоро си купих бмв 318 тдс компакт 96-та, машинката варви добре но е закарах на сервиз и ми казаха че и липсвала стабилизираща щанга отпред.Разказах на някои мои приатели - някои ми казаха че било невазможно,други не ми повиарваха,трети само се учудиха,други ми казаха просто да внимавам на завоите

ниакои спортни коли ниамали,други с ниско окацхване не можело да им се сложи,слагало се спортна такава....изобщо доста сам обаркан,някой има ли информациа по вапроса?
Благодаря предварително!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: Стабилизираща щанга на предницата на БМВ 318 тдс
abstream написа:Здрасти на всички,
наскоро си купих бмв 318 тдс компакт 96-та, машинката варви добре но е закарах на сервиз и ми казаха че и липсвала стабилизираща щанга отпред.Разказах на някои мои приатели - някои ми казаха че било невазможно,други не ми повиарваха,трети само се учудиха,други ми казаха просто да внимавам на завоите![]()
Благодаря предварително!
А в сервиза нещо за удар не ти ли казаха.Ето тук http://realoem.com/bmw/partgrp.do?model ... g=31&fg=10 ,тази щанга я има като детаил...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Victor Stefanov
- Потребител
-
- Кара: e39 525da touring
Да не са се объркали с тази - номер 6 на седана - http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=31&fg=10, щото това го няма при компакта... 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Victor Stefanov написа:Да не са се объркали с тази - номер 6 на седана - http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=31&fg=10, щото това го няма при компакта...
Компакта вероятно е с късата биалета номер 7...
- Victor Stefanov
- Потребител
-
Мдааа... като се зачетох по-подробно, се оказва, че и на седана го няма - "Items pictured but not listed are not installed on your vehicle.", а номер 6 не е в листата 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Le Transporteur написа:Компакта вероятно е с късата биалета номер 7...
На синия седан и аз съм с къси биалетки

сас или без щанга
Колата е удряна вляво и има ремонт на коша на двигателя.
За щангата ми казаха че уж са забравили да е сложат при саответния ремонт.Ремонтирана е и ходовата част отляво в тази вразка.
Та казаха ми да си купя стабилизираща щанга,тампони и скоби за нея и бийлети(не поясниха каси или далги).
Виктор, ти твардиш че при компакта няма такава щанга?
Тази щанга нали е за стабилност на колата при завой, защо при компакта да е няма?
Как мога да разбера дали трябва да имам такава щанга защото може просто да сам отишал в калпав сервиз.
Мерси за отговорите.
За щангата ми казаха че уж са забравили да е сложат при саответния ремонт.Ремонтирана е и ходовата част отляво в тази вразка.
Та казаха ми да си купя стабилизираща щанга,тампони и скоби за нея и бийлети(не поясниха каси или далги).
Тази щанга нали е за стабилност на колата при завой, защо при компакта да е няма?
Как мога да разбера дали трябва да имам такава щанга защото може просто да сам отишал в калпав сервиз.
Мерси за отговорите.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: сас или без щанга
abstream написа:Колата е удряна вляво и има ремонт на коша на двигателя.
Мерси за отговорите.
Ами огледай я на канал ако имаш възможност,по рогата трябва да си личи там където са лежали планките.Определено си със късите биалети,хващат се към носача,а дългите се монтират към амортесьорите.Мое мнение Виктор не си го разбрал правилно.Слагай си щанга и си карай колицата ...

То пък един с компакт не се обади ,да те успокои..

- Victor Stefanov
- Потребител
-
abstream, извинявай за обърквацията, но реших, че твоите майстори са помислили, че липсва детайла с номер 6 на тази схема: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=31&fg=10 (дългата биалетка), но той всъщност се монтира само на М3 - нито компакта, нито останалите освен М3 седани го имат...
Щанга,преглед на сервиз
Виктор, грешката е моя, не сам те разбрал.
Казаха ми че някои коли с по ниско окачване можело да нямат такива щанги.Моята е с правена броня - един вид свалена е по нисо,прагът сащо и колата като цяло изглежда ниска но бронята и прагът лажат понякога.Маи ще е наи-добре да е закарам на сервиз на бмв да кажат за тази щанга.
Мерси отново, ще ви даржа в течение
Казаха ми че някои коли с по ниско окачване можело да нямат такива щанги.Моята е с правена броня - един вид свалена е по нисо,прагът сащо и колата като цяло изглежда ниска но бронята и прагът лажат понякога.Маи ще е наи-добре да е закарам на сервиз на бмв да кажат за тази щанга.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Щанга,преглед на сервиз
abstream написа:Виктор, грешката е моя, не сам те разбрал.
Има стабилизираща щанга на компакта и тя е с късите биалетки

А относно за ниско окачване до сеха не съм видял някой да си я махне след като сложи по ниски пружини (спортни).

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
щанга за компакт или серията с 4 врати
Здравейте отново, предложиха ми щанга от бмв 318 тдс но не компакт а с 4 врати, дали ще стане на компакт-а.
Отидох на bmwfans.info - потарсих в категориите и открих щангата за компакта, но как се нарича модела на далгата серия - Saloon,Touring?
Sorry,но ниамам идея
Отидох на bmwfans.info - потарсих в категориите и открих щангата за компакта, но как се нарича модела на далгата серия - Saloon,Touring?
Sorry,но ниамам идея

- Victor Stefanov
- Потребител
-
14 мнения
• Страница 1 от 1