Странно чукане при М52В20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- YOKOHAMA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-ки
- Детайли за колата: от ония старите, дето гледат намръщено и само душат за бензиностанций, Е30 май им викаха
Странно чукане при М52В20
Здравейте колеги. Имам нужда от консултация. Проблема е следния:
Наскоро купих на баща ми Е36 320 Седан М52В20 1995г. нов внос от Австрия.
Колата върви страхотно като за 320-ка, в супер заводско състояние е но като я понапъна и си почва едно цъкане и почукване от мотора като шевна машина става. От начало си помислих, че е маслото и затова го смених с някъв Тотал 7000, но шума отново се появява, дори и на свободна, след като позадържа в 5000-6000 оборота известно веме.
Незнам дали това не е така известното тракане на Ванус-а или пък повдигачите или може би несъм сложил подходящо масло, но след като поистине колата всичко си е ОК.
Моля дайте съвет, че хич не съм в час с тия *ануси
Наскоро купих на баща ми Е36 320 Седан М52В20 1995г. нов внос от Австрия.
Колата върви страхотно като за 320-ка, в супер заводско състояние е но като я понапъна и си почва едно цъкане и почукване от мотора като шевна машина става. От начало си помислих, че е маслото и затова го смених с някъв Тотал 7000, но шума отново се появява, дори и на свободна, след като позадържа в 5000-6000 оборота известно веме.
Незнам дали това не е така известното тракане на Ванус-а или пък повдигачите или може би несъм сложил подходящо масло, но след като поистине колата всичко си е ОК.
Моля дайте съвет, че хич не съм в час с тия *ануси

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ако си ванос, си премери маслото на поизстинал двигател въпреки че се отича за 15 минути при бмв, и гледай да е над половината че и почти на максимума.
иначе вероятно повдигачи, типично, но и на парзен ход като оставиш 2-3 минути да работи трябва да чуваш същото цъкане.
друго - търси тема за 'ваноса скапан тропа' в е36
оттам нататък ако не е това си отиваш на майстор който е в час и това е
п.с. това масло аз лично не съм го чувал, но ако е под 10 лева литъра задължително си го смени. има теми и за масла колкото щеш
иначе вероятно повдигачи, типично, но и на парзен ход като оставиш 2-3 минути да работи трябва да чуваш същото цъкане.
друго - търси тема за 'ваноса скапан тропа' в е36

оттам нататък ако не е това си отиваш на майстор който е в час и това е
п.с. това масло аз лично не съм го чувал, но ако е под 10 лева литъра задължително си го смени. има теми и за масла колкото щеш
- YOKOHAMA
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: от ония старите, дето гледат намръщено и само душат за бензиностанций, Е30 май им викаха
!
Ако са повдигачи, като кипне маслото и се усилва тракането така ли? А проблем ли е да се кара така и дали няма няква добавка или пък по подходящо масло с което да ги накарам да млъкнат?
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
С хубаво масло определено ще има разлика в работата. Ако имаш възможност си вземи пълна синтетика BMW, Castrol или Мotul.
Аз направих простотията да сложа полусинтетично масло, след пълна синтетика на Кастрол и са си блъскам главата щот определено двигателя не работи както с пълната синтетика.
Та ще го махна съвсем скоро, нищо че е на 3000км маслото...
Аз направих простотията да сложа полусинтетично масло, след пълна синтетика на Кастрол и са си блъскам главата щот определено двигателя не работи както с пълната синтетика.
Та ще го махна съвсем скоро, нищо че е на 3000км маслото...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
Re: !
YOKOHAMA написа:Ако са повдигачи, като кипне маслото и се усилва тракането така ли? А проблем ли е да се кара така и дали няма няква добавка или пък по подходящо масло с което да ги накарам да млъкнат?
ако е малко тръгнал, на обороти млъква. на загрял добре двигател ти казах пробвай да я оставиш сама да бачка 3-5 минути, дали се разцъква - ако е повдигач се обажда.
ако е много тръгнал - незнам но предполагам си трака яко. добавка има, не ти препоръчвам добавки обаче изобщо. ако изровиш от търсачката марката - имаше една около 12 лв която отлага тефлонов слой, точно за повдигачи. преди смяна на предното масло я пробвах за спорта за 500 км някъде, че единия ми потраква леко - и имаше ефект определено, след 30-50 км замлъкна зверски

първо пробвай с маслото, ако не стане си планирай смяна повдигачи - към 900 грубо тотална сметка, ако имаш човек да ти ги докара на по 30 лв от Германия. иначе на дару сайта справката показа 47 лева бройката

и като цяло - може и да е друго... а на конкурса в Хисаря беше до мен, що не пита за звук

- t0sh
- старши ентусиаст
-
при е36 серия двигателите за съжаление в зависимост от поддръжката и ръчката, над 200-300хил км повдигачи си се разтракват. че и вериги стават за смяна
АКО е повдигач, пробвай с мотул , 4100 6100 или нагоре серията, 10/40 или 15/50, като маслото ти е над средата на щеката - мисля че ще си доволен от затихването докато си планираш ремонта
не че не може да се кара с повдигач ако е _леко_ тръгнал, само дето мен лично като оставя на място и почне да поцъква и ми обръща нервите. но това си е мой психически проблем свързан с нередности по колата 
АКО е повдигач, пробвай с мотул , 4100 6100 или нагоре серията, 10/40 или 15/50, като маслото ти е над средата на щеката - мисля че ще си доволен от затихването докато си планираш ремонта

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
Роска най-вероятно са повдигачи
и при мен имаше потропване на повдигач и сега заради тия тъпи повдигачи месец и половина съм без кола
счупих единия шрик-вал при монтажа

и при мен имаше потропване на повдигач и сега заради тия тъпи повдигачи месец и половина съм без кола

счупих единия шрик-вал при монтажа

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
с 10W60 castrol rs млъкват завинаги
иначе са притенциозни от към масло тия м50/52 като ги понастъпиш малко

иначе са притенциозни от към масло тия м50/52 като ги понастъпиш малко

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
С 10W50 няма да се обадят,дори след 10-15 обиколки на Калояново.
Пробвано е
Обаче пък с такова масло потропват зимата при студен старт.Та пълна угодия няма.
Пробвано е

Обаче пък с такова масло потропват зимата при студен старт.Та пълна угодия няма.
- YOKOHAMA
- кандидат ентусиаст
-
!
Благодаря на всички за съветите, ще опитам със смяна на маслото и ще пиша какъв е резултата.
ПС Борко, Ице спецялни поздрави, не успях да ви видя на събора, ма то беше такава суматоха, че всичко ми беше на кинолента.
ПС Борко, Ице спецялни поздрави, не успях да ви видя на събора, ма то беше такава суматоха, че всичко ми беше на кинолента.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
12 мнения
• Страница 1 от 1