Въпрос?!?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: остъклена тераса
Мечтае да кара: open wheeler

Въпрос?!?

Мнение от dobo-is » 18 Май 2007, 16:20

Колеги реших да си преработя изпускателната система.Вариант 1-заменям катализатора със тръба,средно гърне със резонатор и завършвам с крайно гърне.Вариант 2-два резонатора+крайно.Вариант 3-тръба+резонатор+крайно(изпразнено),та мисълта ми е някой правил ли е нещо такова?Аз съм се спрял на вариант 1 но ако имате други идеи или някой е правил нещо моля споделете.Искам да постигна по "агресивен"звук.
brillantrot team
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 18 Май 2007, 16:24

аз съм 4-2-1 с резонатор и крайно. Гледай да ги заварят добре че после да не се нервиш на пъдрежа

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 18 Май 2007, 17:27

Мисля, че вариант 1 е по добре , ако използваш 2-я май ще те боли глава после :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 18 Май 2007, 18:50

определено 1-вият. Поне аз бих постъпил така, макар че друго направих. Просто изкорубих катализатора :roll:

Потребител
Аватар
Кара: Е60 525i M54

Мнение от sleit_ » 18 Май 2007, 19:42

Pin2 написа:определено 1-вият. Поне аз бих постъпил така, макар че друго направих. Просто изкорубих катализатора :roll:

а как се отрази това "изкорубване" на звука и мощността на двигателя? използвам възможността да попитам понеже май караме коли с еднакви двигатели, а аз също се замислям за подобна интервенция.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 18 Май 2007, 21:39

определено 1-вият. Поне аз бих постъпил така, макар че друго направих. Просто изкорубих катализатора

а изкорубването отрази ли се на разхода на гориво?

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 18 Май 2007, 23:04

Определено при мен имаше ефект от към вървене. Не съм я засичал, но други които са правили тази операция казват, че сваля с малко разхода.
Определено след махането на катализатора колата се отпуши и се изфорсирва както си трябва. Преди все едно имаше тапа. Тествал съм на мотора като запуша за малко аспуха и мотора почва да приглъхва и да гасне... На практика това ме накара да го махна. От вътре извадих топка сажди и определено съм доволен. Шума не се промени. Те гърнетата (шумопретъпяващите) са след катализатора.

*изкорубване - с клещи се отваря гърнето където е катализатора, реже се , маха се катал. и после се пеква с оксижен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: остъклена тераса
Мечтае да кара: open wheeler

Мнение от dobo-is » 19 Май 2007, 1:43

Колеги,благодаря за отговорите.Реших да е първия-със тръба вместо катал.но със изпразнено крайно гърне(в гаража се търкаля един поизгорял"Босал"и требе да се опразни :mhihi: )ако не ми хареса ще търся друго крайно.На другите коли които съм имал,винаги изпразвах катал.(с помоща на 1/2 водопроводна тръба и тесла :mhihi: )колата наистина се отпушва(или поне усещането е такова)но при мен се получаваха неприятни звуци на кухо под колата и едно подпръцкване "под ск. лост"в купето.Решението е взето и другата седмица я започвам,после ще напиша какъв е резултата.
brillantrot team
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 19 Май 2007, 1:48

НЕ ПИПАЙ НИЩО!!! Ти ли си по добър от водещите в областта.Макар че колата си е твоя де.Купуваш РЕМУС или не пипаш Нищо!

Назад към E36