проблем при парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем при парното

Мнение от st_piskov » 17 Май 2007, 20:43

здравейте колеги!незнам дали се изразявам точно в заглавието на темата,но проблемът ми е следния:при пускане на парното,ниама значение(топло или студено)самата струя въздух,която влиза в купето е много слаба-почти не се усеща,независимо на коя степен е пуснато!незнам нормално ли е това или имам някакъв проблем!прави ми и впечатление,че и при пускане на климатроника ситуацията е същата!и другият въпрос,влияе ли този проблем на работата на климатроника?благодаря ви предварително!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 17 Май 2007, 20:52

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от st_piskov » 20 Май 2007, 3:13

братчеде,благодаря ти за инфото!за съжалемие си ужасно прав!схемата много ми помогна за демонтажа,но......за цял дем обикаляне из Пловдив не можах да намеря нито един филтър!наслушах се на моабети от сорта -имаме по принцип,но в момента го нямаме в наличност!колеки от Пловдив-помагайите!къде мога да намеря въздушен вилтър за климатроника за Е36!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 20 Май 2007, 10:46

За да закърпиш положението докато си намериш нов филтър можеш да го изчистиш с прахосмукачка и да го измиеш с вода. Определено ще усетиш разлика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от герги » 20 Май 2007, 13:15

Много се извинявам на колегата само едно въпрошче. Ако може някои да ми отговори ще съм много благодарен. Значи при мен не точно така както е описано на картинките вече пет пъти го разглобих и немоа да го намеря тоя филтър ако може някои да ми каже ков става. Защо при мен е различно. Междо другото моя климатроник е слаган допълнително във Италия. Можели да немам филтър МОЛЯ КАЖЕТЕ АКО ЗНАЕТЕ НЕЩО ПО ВЪПРОСА МЕРСИ :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 20 Май 2007, 13:36

герги написа:Много се извинявам на колегата само едно въпрошче. Ако може някои да ми отговори ще съм много благодарен. Значи при мен не точно така както е описано на картинките вече пет пъти го разглобих и немоа да го намеря тоя филтър ако може някои да ми каже ков става. Защо при мен е различно. Междо другото моя климатроник е слаган допълнително във Италия. Можели да немам филтър МОЛЯ КАЖЕТЕ АКО ЗНАЕТЕ НЕЩО ПО ВЪПРОСА МЕРСИ :help:

Казваш ,че там нямаш филтър или направо няма място за филтър... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от герги » 20 Май 2007, 13:46

ДА бе нещо не се вързва

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 20 Май 2007, 13:50

герги написа:ДА бе нещо не се вързва

Щом от завода е излязла без клима ,филтрите трябва да са откъм двигателният отсег(там където постъпва въздуха),от двете страни на турбината (моторчето за парното),ДВА броя конусовидни,като на компакта......

Сега на снимки видях че на компактите(явно по-новите)има и плоски филтри,но това при теб не е толкова от значение,важното е да намериш при теб къде са.. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105684
Последна промяна Le Transporteur на 20 Май 2007, 14:05, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от герги » 20 Май 2007, 14:04

Мерси колега отивам да проверя веднага :confused:

Потребител
Аватар

Мнение от bratlari » 20 Май 2007, 20:58

Le Transporteur написа:

Щом от завода е излязла без клима ,филтрите трябва да са откъм двигателният отсег(там където постъпва въздуха),от двете страни на турбината (моторчето за парното),ДВА броя конусовидни,като на компакта......

Сега на снимки видях че на компактите(явно по-новите)има и плоски филтри,но това при теб не е толкова от значение,важното е да намериш при теб къде са.. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105684

Тоя снимков материал, и обясненията към него ме изкефиха :D . Пич ше изядеш леба на монтьорите, още една две такива анимации, за накладки, амортесьори и прочие, и са свършени :mhihi:
Мойта кочинка 316 96г. без клима пак ли там се крият гадовете?
И този дето е в салона и той ли?
Последна промяна bratlari на 20 Май 2007, 21:09, променена общо 1 път

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 20 Май 2007, 21:05

а сега някой да даде акъл откъде да купя такива филтри за кола без клима(в двигателния отсек 2 броя),защото във всеки магазин вдигат рамене и казват "за пръв път виждам такова чудо" а в дару са 106лв бройката с поръчка 2 седмици.... :help:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 20 Май 2007, 21:18

bratlari написа:
Le Transporteur написа:

Тоя снимков материал, и обясненията към него ме изкефиха :D . Пич ше изядеш леба на монтьорите, още една две такива анимации, за накладки, амортесьори и прочие, и са свършени :mhihi:

Ето на кого http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 32&start=0 трябва да благодариш,момчето се е постарало,макар че нещо ти е смешно ,а и помощ търсиш...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 20 Май 2007, 21:21

///MapTo написа:а сега някой да даде акъл откъде да купя такива филтри за кола без клима(в двигателния отсек 2 броя),защото във всеки магазин вдигат рамене и казват "за пръв път виждам такова чудо" а в дару са 106лв бройката с поръчка 2 седмици.... :help:

Марто,конусните ли търсиш.. :?:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 20 Май 2007, 21:26

Le Transporteur написа:Марто,конусните ли търсиш.. :?:

ъхъ... :help:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Потребител
Аватар

Мнение от bratlari » 20 Май 2007, 21:34

Le Transporteur написа:
bratlari написа:
Le Transporteur написа:

Ето на кого http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 32&start=0 трябва да благодариш,момчето се е постарало,макар че нещо ти е смешно ,а и помощ търсиш...

Казах че много ме кефи как мераклииски е направен, и наистина е така, нещо не ми е ясно защо ми се палиш!!!

Следваща

Назад към E36