Проблем със скоростите?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със скоростите?

Мнение от bratlari » 17 Май 2007, 9:03

Пичове, имам следния проблем със скоростите- Като включа на първа, при потегляне ми изключва, прави го само на първа и изключва с ритане, като бутна лоста втори път и обикновено няма проблем. Някой имал ли е такъв проблем, дали е от самата скоростна кутия, или знам че 124-ката имаше едни фиксиращи щангички на лоста, БМВ-то има ли нещо подобно което да създава този проблем?

Сега видях че има подобна тема, но при мен не мога да задържа лоста ако се опитам рита яко. Течове на скоростите нямам но колата е стояла доста дълго на автокъща а а още не съм имал възможност да сменям маслото по диференциал и скорости та може да се е поразсъхнло това онова :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 17 Май 2007, 11:07

а ако изчакаш да позагрее малко преди да тръгнеш :)
или го прави и на загряла кола
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bratlari » 17 Май 2007, 11:30

Да, като я покарам малко мисля че не го прави толкова често, но пак го прави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от visipe » 17 Май 2007, 11:44

и аз го имам същия проблем мн е дразнещ направо , като го изрита и се стряскам понякога... сега работим по въпроса и ше пиша от какво е ...

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54464

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Май 2007, 11:45

bratlari написа:Да, като я покарам малко мисля че не го прави толкова често, но пак го прави

Може би синхронизатора на първа ти е заминал :roll:
Пробвай да вкарваш първа хубаво с докрай натиснат педал ,наложи си го да му обръщаш внимание и пиши дали има ефект ;)
При мен понякога като не бутна лоста до край го прави тоя номер.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bratlari » 17 Май 2007, 11:53

Абе кво ли не му бая, къса ми нервите, на светофар седя на съединител за да тръгна нормално. Дано колегата visipe обади ква му е болката и да го лекувам :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от visipe » 17 Май 2007, 11:58

vld написа:
bratlari написа:Да, като я покарам малко мисля че не го прави толкова често, но пак го прави

Пробвай да вкарваш първа хубаво с докрай натиснат педал ,наложи си го да му обръщаш внимание и пиши дали има ефект ;)

аз когато го вкартам хубаво напред лоста никога не ми е зиключил , но защото карам и др. коли и съм свикнал да я вкарвам леко и когато не я мисля и не я вкарам хубаво изключва . Но винаги когато я вкарам хубаво всичко си е ОК . дали е синхронизатор ?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Май 2007, 12:01

visipe написа:
vld написа:

аз когато го вкартам хубаво напред лоста никога не ми е зиключил , но защото карам и др. коли и съм свикнал да я вкарвам леко и когато не я мисля и не я вкарам хубаво изключва . Но винаги когато я вкарам хубаво всичко си е ОК . дали е синхронизатор ?

Ибали го не съм стигнал до него все още :uups:
Ма няма какво друго да е,щото тя като че ли запъва малко в положение "не добре влезнала" и като я натиснеш си влиза до край.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 Coupe 325tu
Мечтае да кара: Shelbi GT 500

Мнение от Rudisan » 17 Май 2007, 13:14

съшия проблем е и при мен, но един колега от форума каза че като върви колата с 5-10km/h и първа си влиза без да изкача лоста, днес го направих същото и при мен не изкача, много е дразнещо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 17 Май 2007, 13:44

vld написа:Ибали го не съм стигнал до него все още :uups:
Ма няма какво друго да е,щото тя като че ли запъва малко в положение "не добре влезнала" и като я натиснеш си влиза до край.

Тва явно е широко разпространено, и при мен го има - като я оставиш на средата, изключва. Аз си мислех, че е нормално? :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bratlari » 17 Май 2007, 13:58

Rudisan написа:съшия проблем е и при мен, но един колега от форума каза че като върви колата с 5-10km/h и първа си влиза без да изкача лоста, днес го направих същото и при мен не изкача, много е дразнещо

Точно, и при мен така, ма като включваш първа обикновено си на място и проблема е на лице :D ако беше втора няма проблем :mhihi:

Мнооо капризни госпожици тия тройки бе дееба :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pezano » 20 Май 2007, 2:24

и при мен отскача писал съм и в другите теми но още няма отговор.Вече 1 година и половина карам така и само по светофарите ми прави проблем щото когато колата се движи и включиш на 1-ва проблеми няма както каза колегата :)

Потребител
Аватар

Мнение от bratlari » 20 Май 2007, 21:17

Ми който го оправи първи да свирка какво е, и колко кинта му е струвало.

pezano, не си ли изронил зъбите като я караш толкова дълго време така?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 Coupe 325tu
Мечтае да кара: Shelbi GT 500

Мнение от Rudisan » 21 Май 2007, 1:22

няма ли кой да каже какво се случва с тези скорости, един колега ми каза за някакъв тампон, имало долу но при него вобще не е влизала първа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от visipe » 21 Май 2007, 8:30

начи оня ден питах майстора и каза че много вероятно да е синхронизатор а той трудно се сменял ...преди правил един такъв и вика ти слагаш едно то друго се разваля и няма смисъл направо нова скоростна сложили , май ше трябва да свиквам да я вкарвам докрай всеки път :confused: :(

Следваща

Назад към E36