Проблем със скоростите?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем със скоростите?
Пичове, имам следния проблем със скоростите- Като включа на първа, при потегляне ми изключва, прави го само на първа и изключва с ритане, като бутна лоста втори път и обикновено няма проблем. Някой имал ли е такъв проблем, дали е от самата скоростна кутия, или знам че 124-ката имаше едни фиксиращи щангички на лоста, БМВ-то има ли нещо подобно което да създава този проблем?
Сега видях че има подобна тема, но при мен не мога да задържа лоста ако се опитам рита яко. Течове на скоростите нямам но колата е стояла доста дълго на автокъща а а още не съм имал възможност да сменям маслото по диференциал и скорости та може да се е поразсъхнло това онова
Сега видях че има подобна тема, но при мен не мога да задържа лоста ако се опитам рита яко. Течове на скоростите нямам но колата е стояла доста дълго на автокъща а а още не съм имал възможност да сменям маслото по диференциал и скорости та може да се е поразсъхнло това онова

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
и аз го имам същия проблем мн е дразнещ направо , като го изрита и се стряскам понякога... сега работим по въпроса и ше пиша от какво е ...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54464
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54464
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bratlari написа:Да, като я покарам малко мисля че не го прави толкова често, но пак го прави
Може би синхронизатора на първа ти е заминал

Пробвай да вкарваш първа хубаво с докрай натиснат педал ,наложи си го да му обръщаш внимание и пиши дали има ефект

При мен понякога като не бутна лоста до край го прави тоя номер.

vld написа:bratlari написа:Да, като я покарам малко мисля че не го прави толкова често, но пак го прави
Може би синхронизатора на първа ти е заминал![]()
Пробвай да вкарваш първа хубаво с докрай натиснат педал ,наложи си го да му обръщаш внимание и пиши дали има ефект![]()
аз когато го вкартам хубаво напред лоста никога не ми е зиключил , но защото карам и др. коли и съм свикнал да я вкарвам леко и когато не я мисля и не я вкарам хубаво изключва . Но винаги когато я вкарам хубаво всичко си е ОК . дали е синхронизатор ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
visipe написа:vld написа:bratlari написа:Да, като я покарам малко мисля че не го прави толкова често, но пак го прави
Може би синхронизатора на първа ти е заминал![]()
Пробвай да вкарваш първа хубаво с докрай натиснат педал ,наложи си го да му обръщаш внимание и пиши дали има ефект![]()
аз когато го вкартам хубаво напред лоста никога не ми е зиключил , но защото карам и др. коли и съм свикнал да я вкарвам леко и когато не я мисля и не я вкарам хубаво изключва . Но винаги когато я вкарам хубаво всичко си е ОК . дали е синхронизатор ?
Ибали го не съм стигнал до него все още

Ма няма какво друго да е,щото тя като че ли запъва малко в положение "не добре влезнала" и като я натиснеш си влиза до край.

- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
съшия проблем е и при мен, но един колега от форума каза че като върви колата с 5-10km/h и първа си влиза без да изкача лоста, днес го направих същото и при мен не изкача, много е дразнещо
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
vld написа:Ибали го не съм стигнал до него все още
Ма няма какво друго да е,щото тя като че ли запъва малко в положение "не добре влезнала" и като я натиснеш си влиза до край.
Тва явно е широко разпространено, и при мен го има - като я оставиш на средата, изключва. Аз си мислех, че е нормално?

Rudisan написа:съшия проблем е и при мен, но един колега от форума каза че като върви колата с 5-10km/h и първа си влиза без да изкача лоста, днес го направих същото и при мен не изкача, много е дразнещо
Точно, и при мен така, ма като включваш първа обикновено си на място и проблема е на лице

Мнооо капризни госпожици тия тройки бе дееба

- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
няма ли кой да каже какво се случва с тези скорости, един колега ми каза за някакъв тампон, имало долу но при него вобще не е влизала първа
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2