масло компресор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
масло компресор
задължително ли се сменя. днес отидох да ми пълнят фреон. казаха 70лв с проверката, после каза че съм бил със старата газ и като ми напълни новата трябва и ново масло на компресора 80лв, та общо 150. даите мнения необходимо ли е. между другото манипулацията я правя защото едвам духа студено. може ли да не е от това.
Само дозареждане,не се задьлбочавай с излишни главоболия и харчене на пари по измислени майстори.Няма начин да ти сменят маслото освен ако има някоя тахника дето нея знам.От 8год. се занимавам с тази работа и няма начин ако няма пробка за маслото,или да ти свалят компресора.За 70лв.ти го зареждам и ти врьщам 40лв. ресто.Но избора си е твой,казвам ти го като на колега.От седмица цената на фреона падна с 20 лв.И 70лв.ми се вижда прекалено много,но всеки сам си определя цената.
Другото което ми направи впечетление,СТАРА ГАЗ.Няма стара газ,има лоши майстори.Зареждаш по указанията на табелата с фреон 134 А по налягане 1.8/2.0БАР.и може малко масло от 30 до 50гр.не поваче.
Ако имаш питания сьм насреща.
Другото което забравих,за всеки вид ФРЕОН си има и масло но ти си зареждай по указания на производителя.Ако
ти сменят фреон с друг вид (пример-R12)се слага масло за R12.
Другото което ми направи впечетление,СТАРА ГАЗ.Няма стара газ,има лоши майстори.Зареждаш по указанията на табелата с фреон 134 А по налягане 1.8/2.0БАР.и може малко масло от 30 до 50гр.не поваче.
Ако имаш питания сьм насреща.
Другото което забравих,за всеки вид ФРЕОН си има и масло но ти си зареждай по указания на производителя.Ако
ти сменят фреон с друг вид (пример-R12)се слага масло за R12.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Използвам темата да попитам след колко време след като е вкл. климатика на мах. трябва да почне да духа хубаво студено, не хладно?
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Space написа:Кажете някой добър сервиз за климатици, че и моя духа хладно и явно е за пълнене.
Казаха ми за някакви специалисти в Горубляне и тези дни ще ходя да ги посетя защото и моят климатик е за пълнене.
Радо, на ис-ката климатика до последно си духаше перфектно, но все пак не съм го ползвал цяла зима. Не съм забелязал да има течове от някъде, но все пак нека ти го погледнат. Не сменяй филтъра на климатика - смених го малко преди да ти я продам. До есента би трябвало да изкараш без проблем

X-citer написа:Space написа:Кажете някой добър сервиз за климатици, че и моя духа хладно и явно е за пълнене.
Казаха ми за някакви специалисти в Горубляне и тези дни ще ходя да ги посетя защото и моят климатик е за пълнене.
Радо, на ис-ката климатика до последно си духаше перфектно, но все пак не съм го ползвал цяла зима. Не съм забелязал да има течове от някъде, но все пак нека ти го погледнат. Не сменяй филтъра на климатика - смених го малко преди да ти я продам. До есента би трябвало да изкараш без проблем
Да, де нали говорихме, ама вчера щях да умра от жега.

_!_
6 мнения
• Страница 1 от 1