Оригинална аларма retrofitting
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Оригинална аларма retrofitting
Здравейте имам бърз въпрос.
Моята кола оригинално няма аларма, само централно - '93 е36 320i coupe
Какво трябва да взема от същата кола същата година която има оригинална аларма за да я внедря в моята? Някой правил ли го е? В моята дали ще има инсталация и куплунги и само да трябва да ги влкюча??
Нещо схеми ако имате някъде? Изобщи колко и какви компоненти включва оригиналната аларма? И най важното на кола без аларма има ли някаква заготовка да се включи оригинална аларма от същата кола?
благодаря ви предварително..
Моята кола оригинално няма аларма, само централно - '93 е36 320i coupe
Какво трябва да взема от същата кола същата година която има оригинална аларма за да я внедря в моята? Някой правил ли го е? В моята дали ще има инсталация и куплунги и само да трябва да ги влкюча??
Нещо схеми ако имате някъде? Изобщи колко и какви компоненти включва оригиналната аларма? И най важното на кола без аларма има ли някаква заготовка да се включи оригинална аларма от същата кола?
благодаря ви предварително..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- b2
- старши ентусиаст
-
И още един по-лесен въпрос:
имам ей такова нещо пред лоста:
Но никви други следи от аларма. Нито сирена нито нищо. Да не би заводски да го слагат на всички дори и тези без аларма ?
Има ли още някой, което е заводски без аларма а има такова нещо?
А това по принцип свети като е пусната алармата нали?
имам ей такова нещо пред лоста:

Но никви други следи от аларма. Нито сирена нито нищо. Да не би заводски да го слагат на всички дори и тези без аларма ?
Има ли още някой, което е заводски без аларма а има такова нещо?
А това по принцип свети като е пусната алармата нали?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
значи не набивай пари за заводска аларма - пълен шит е за 80-150 лв можеш да си вземеш перфектна аларма с включен монтаж!
заводската аларма максимум има обемни датчици и комфорт модул
няма шок, имобилайзер, скачащи кодове и т.н.
отностно диода за алармата не всички имат такъв, и той свети само като е включена алармата.
ако няма да го ползваш тоя диод може да ми го продадеш
заводската аларма максимум има обемни датчици и комфорт модул

няма шок, имобилайзер, скачащи кодове и т.н.
отностно диода за алармата не всички имат такъв, и той свети само като е включена алармата.
ако няма да го ползваш тоя диод може да ми го продадеш

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
n_dinkov написа:на моята уж оригинална /италианска/ сирената беше под кутията на акумулатора
Тоже-тоже ,няма страшно много сме ...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- b2
- старши ентусиаст
-
Значи оказа се, че колата ми си има фабрична аларма ето това номер 1 от картинакта го имам на място всички букси си влизат в него имам и диода до скоростния лост, нещо сирената/клаксона неможах да видя под капака, но може би и него го имам, но колата я взех без никакво дистанционно за алармата, а централното си работи ОК. как трябва да изглежда дистанционното за този вид аларма?
И още един по-важен въпрос:
ако взема от друга кола със същия тип аларма т.1 - контрол юнит-а заедно с дистанционното и го сложа на моята кола ще сработи ли с дистанционното от другата кола? Интересното е че никъде няма антена за дистанционното? Да не би да има нещо друго към алармата, което не е описано в тази схема?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=60
И още един по-важен въпрос:
ако взема от друга кола със същия тип аларма т.1 - контрол юнит-а заедно с дистанционното и го сложа на моята кола ще сработи ли с дистанционното от другата кола? Интересното е че никъде няма антена за дистанционното? Да не би да има нещо друго към алармата, което не е описано в тази схема?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=60
- b2
- старши ентусиаст
-
Kris написа:Е тоя диод ти е за фабричната алармата, която няма сирена а нещо като клаксон (абе направо клаксон), но отделно от клаксоните за "свиркане"и се включва като заключиш с ключа и направиш още четвърт оборот надясно.
т.е. това е само аларма и няма дистанционно а се включва само като завъртиш ключа повече? А как да я изпробвам дали работи? щото при мене се завърта повече но нищо не се случва - дори диода пред лоста не светва. Трябва ли да светне или да писне или мигачите да светнат?
- b2
- старши ентусиаст
-
Какво се оказа в крайна сметка:
Имам си аларма оригинална даже си работи!
Проблема беше че в бравите/ключалките на вратите има едни малки бутончета - които следят за това допълнителното заключване, при което завърташ ключа още малко за да включиш алармата. Е при мен бяха малко поспекли, защото е стояла колата без да се кара. Като ги оправихме всичко е перфектно, алармата си работи-пищи, свети ламбата отпред абе всичко 6
Разминах се с най-големия ми кошмар - някой БЪЛГАРСКИ майстор да ми слага КИТАЙСКА аларма
А оригинално ли е тая аларма без дистанционно или бабата 70годишна германка
го е изгубила щото го кара 1път в месеца до магазина
? И се активира само през ключалката? Щото ми се ще да я отключвам с дистанционно, ама ако се налага побългаряване ще си я карам така..
Благодаря на Крис и поздрави!
Имам си аларма оригинална даже си работи!

Проблема беше че в бравите/ключалките на вратите има едни малки бутончета - които следят за това допълнителното заключване, при което завърташ ключа още малко за да включиш алармата. Е при мен бяха малко поспекли, защото е стояла колата без да се кара. Като ги оправихме всичко е перфектно, алармата си работи-пищи, свети ламбата отпред абе всичко 6

А оригинално ли е тая аларма без дистанционно или бабата 70годишна германка

Благодаря на Крис и поздрави!

Малко да ъпна темата. Моята също е с такава аларма - няма дистанционно, а се пуска с 1/4 оборот след заключването. Колата е имала само един собственик преди мен (мой близък) и съм сигурен, че никога не е имала дистанционно.
Въпросът ми е дали самата аларма има приемник за сигнал от дистанционно или ако няма, може ли да се добави такова.
Питам тези неща, защото предпочитам тази аларма вместо някоя китайка...
Въпросът ми е дали самата аларма има приемник за сигнал от дистанционно или ако няма, може ли да се добави такова.
Питам тези неща, защото предпочитам тази аларма вместо някоя китайка...
RTFM
Горещо ти препоръчвам да смениш предпочитанията си в полза на някоя китайка. Много по-добри са от оригиналния боклук, който са слагали на колите от завода. Важи за всички марки автомобили от началото на 90те с фиксиран код и обемни датчици.
Ако е въпроса да се ползва фабричния "Alarm LED", нищо не ти пречи да го вържеш вместо евтиното светодиодче, което идва в комплекта.
Ако сам ще го правиш, то е още по-добре, защото можеш да си вържеш сам повечето функции на алармата, за разлика от бай Цецо алармаджията от Надежда, който ще ти пойне кабелчето за шоковия датчик и това е.
Не че една аларма ще те спаси, но ако е вързана като хората и й е пуснато автономно захранване, заедно с добре настроени шокови датчици, има по-голям вариант да я чуеш, ако решат да я пипат.
Моята свиреше на умряло, докато ми крадяха огледалата, но докато се наканя да си вдигна задника от леглото и да се разсъня, хванаха пътя. Като обеца на ухото ми е.
Ако е въпроса да се ползва фабричния "Alarm LED", нищо не ти пречи да го вържеш вместо евтиното светодиодче, което идва в комплекта.
Ако сам ще го правиш, то е още по-добре, защото можеш да си вържеш сам повечето функции на алармата, за разлика от бай Цецо алармаджията от Надежда, който ще ти пойне кабелчето за шоковия датчик и това е.

Не че една аларма ще те спаси, но ако е вързана като хората и й е пуснато автономно захранване, заедно с добре настроени шокови датчици, има по-голям вариант да я чуеш, ако решат да я пипат.
Моята свиреше на умряло, докато ми крадяха огледалата, но докато се наканя да си вдигна задника от леглото и да се разсъня, хванаха пътя. Като обеца на ухото ми е.

- BMWMafeto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 5ххI 24V
- Мечтае да кара: Винаги и само BMW
- Детайли за колата: NightRider-NR....AttrRacer-AR
добре,..една нова хубава аларма какви пари е и колко взимат за слагането на алармата...

"Нашият дрифт е ненаказуем"... 
BMW Club Bulgaria...The Real World!!!

BMW Club Bulgaria...The Real World!!!

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Аз имам оригинална аларма и май само ми заключва вратите и ми затваря прозорците. Като е пусната и клатя колата не се пуска изобщо... Абе централно заключване с дистанционно общо взето
Здравейте,
значи аз имам фабрична аларма, с обемни датчици, комфорт модул, сирена и шок датчика , но нямам дистанционно.
Вчера като махах акумулатора да си чиста МПХто
след слагането на акумулатора алармата се разсвири, имобилайзера пречеше да запаля и прочие.
Та сега въпроса - има ли начин да се активира фабричната аларма без дистанционно, примерно като я заключвам колата с ключа?
Ако няма - в сервиз на БМВ може ли да ми обучат ново дистанционно?
значи аз имам фабрична аларма, с обемни датчици, комфорт модул, сирена и шок датчика , но нямам дистанционно.
Вчера като махах акумулатора да си чиста МПХто

Та сега въпроса - има ли начин да се активира фабричната аларма без дистанционно, примерно като я заключвам колата с ключа?
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Amorphis написа:Здравейте,
Вчера като махах акумулатора да си чиста МПХтослед слагането на акумулатора алармата се разсвири, имобилайзера пречеше да запаля и прочие.
Това с обучението на ново дистанционно си е голяма мъка, аз ходих няколко пъти до сервиза на BMW, но нямаше никакъв резултат.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2