Проблем със пластмасовия водач на ел стъклото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Проблем със пластмасовия водач на ел стъклото

Мнение от Tender » 23 Апр 2007, 15:02

Здравейте,
Прецакал ми се е пластмасовия водач на ел стъклото. Историята е следната:
На нова година дядо Мраз ме изненада сас скъп подарък - разбита кола.
Счупиха ми предното пасажерско стъкло (да им изъхнат ръцете дано!) И след като ми го смениха във Кобра (с турско такова рабора се) имах проблеми със автоматичното вдигане но след като отидох при тях ми го регулираха и се оправи. Въпреки това явно не е съвсем така защото от известно време почна да пука много лошо като го вдигам и вчера пластмасовиа водач излезе от канала и стъклото се изкриви. Отворих вратата и успиях да го наглася вкарах го във уплътнението и вкарах пластмасовия водач във канала, но видях че водача е много изтъркан и не може да се задържи дълго в канала след 3-4 вдигания пак излиза. Та въпроса ми е от къде да взема този водач и може ли да се смени само той тай като ми се види че е занитен там (капсулован) и трябва май да се смени цялото рамо.
Второ: След като веднъж се е прецакал - предполагам от разликите между оригиналното и турското стъкло няма ли като го сменя пак да се прецака и какво евентуално мога да "побългаря" че да стане по здраво и дурако (мангалско-стъкло) устойчиво?

Благодаря ви предвартително!
SGV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 23 Апр 2007, 15:47

Здрасти колега,
това с водача на стъклото е една от "серийните екстри" на е36 ;) Значи водача се износва... просто го смени(не са скъпи) и смажи хубаво пистата, която се движи и няма да имаш проблем...поне скоро де :mhihi:
Водачите се продават в повечето магазини за авточасти щото са като консуматив(аз ги купих от АутоПлюс) ;) Успех

ПП : иначе във важната тема пише за този проблем , също и в търсачката изскачат темички ;) ;) ;)
Последна промяна kriso85 на 23 Апр 2007, 15:50, променена общо 1 път
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Апр 2007, 15:50

Ходи до Дару или Камор и си купи "оригинални".... по 2-3лв са, ако не се лъжа... аз скоро си взех.... като го слагаш не забравяй да го омажеш добре с грес.... че да се пързаля по-лесно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tender » 23 Апр 2007, 16:16

Honzik написа:Ходи до Дару или Камор и си купи "оригинални".... по 2-3лв са, ако не се лъжа... аз скоро си взех.... като го слагаш не забравяй да го омажеш добре с грес.... че да се пързаля по-лесно :)

Послушах те, веднага отидох и напазарувах набързо ( работиа на 100 м от Комор). Обаче тази ролка, която ми е "изядена" при тях струваше 18 кинта. Как да е прежалих ги, но въпроса е че нямаха за 3-ойка и ми дадоха за 5-ица и незнам дали ще стане :dunno: пича ми се кълнеше че били същите. Ще видя днес!
SGV

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Апр 2007, 17:40

Коя ролка бре? те са два плъзгача, съответно от ляво и от дясно... пластмасови с метален клип..... по 2-3лв са в Дару... аз от там си взех.... при теб да не е нещо друго счупено??

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tender » 23 Апр 2007, 18:11

Ще я снимам и ще покажа това е една пластмасова ролка която се движи във един метален жлеб когато стълкото се мърда нагоре надолу!
SGV

Назад към E36