Къде се намира датчика за външна температура ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Къде се намира датчика за външна температура ?

Мнение от Ивайло Илиев » 20 Апр 2007, 14:24

Здравейте, закачих 325 TDS на комп и ми даде че външната температура е - 40 градуса, което очевидно не беше вярно.
Някой може ли да ми каже , къде се включва този датчик за външната температура, защото аз намерих къде трябва да е (като застанеш зад волана е във левия въздуховод към лявата гума ), но има само гнездото и няма букси които да го отвеждат към компютъра. Дали не е дно цяло със кабела, който отива в компютра и как да разбера къде да го включа като си го купя ??? Искам да си го сложа защото колата ми дава доста голям разход на гориво над 10 - 12 и то на смесен режим а не само градско, и се надявам че с този датчик може да ми падне разхода ...
Последна промяна Ивайло Илиев на 24 Апр 2007, 10:23, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 20 Апр 2007, 14:40

turbo написа:Фабричния датчик, който мери външна температура се намива във въздуховода, който обдухва преден ляв спирачен диск, :confused:

1.намираш го
2.сваляш го
3.и с него в магазина
;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 20 Апр 2007, 16:02

най-вероятно го няма ;) иначе седи -като отвориш капака отпред в дясно зад халогена се пада,жълт е

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 20 Апр 2007, 16:11

тоя датчик освен в дару и втора употреба по други магазими има ли го ? аз съм на -37 :mhihi: без него
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 20 Апр 2007, 16:50

сеа Ивайло седи пред нея и се чуди отде да иа зафане - отляво, или отдясно :mhihi: ...
имаше такава тема скоро...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 20 Апр 2007, 17:49

:mhihi: :mhihi: Като седнеш на шофьорската седалка се пада предна лява,а като застанеш пред колата и отвориш капака се пада дясно. Ама може и да не беше така :dunno: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 20 Апр 2007, 18:08

Владо написа:сеа Ивайло седи пред нея и се чуди отде да иа зафане - отляво, или отдясно :mhihi: ...
имаше такава тема скоро...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 20 Апр 2007, 19:03

Отпред вляво, спрямо шофьора има гнездо на въздуховода от бронята за тоя датчик. ;)
Последна промяна Valentin_Peev на 20 Апр 2007, 22:39, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Коцето » 20 Апр 2007, 22:37

ооооооо и аз съм на -37 градуса :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ама не съм седнал да го търся но тъй като сте започнали да обяснявате май и аз ще го потърся
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 20 Апр 2007, 22:57

Valentin_Peev написа:Отпред вляво, спрямо шофьора има гнездо на въздуховода от бронята за тоя датчик. ;)

то че е отпред отпред е,че е спрямо шофьора спрямо шофьора е.Ама твоето положение спрямо шофьора какво трябва да е-да го гледаш в очите или да му дишаш във врата? :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 21 Апр 2007, 0:15

Датчика се намира във въздуховода който седи между бронята и подкалника на предна лява гума.
Предна лява е гумата от шофьорската страна.
Сваля се най-лесно като извадите въздуховода. Въздуховода се сваля лесно през капачето което закрива дупката която се образува между подкалника и предната броня.
Най-лесно ще се ориентирате каде е въздуховода като завъртите пълен десен и погледнете пред предна лява гума. Там ще видите един отвор на подкалника. Е там е края на въздуховода, а началото е откъм бронята до халогена. Като видите каде е въздуховода ще видите и капачето под него откъдето може да го извадите.
А датчика за температурата се вкарва в един отвор на този въздуховод :) .Без датчика ще сте на -37 градуса винаги.
Като сложите датчик няма да започне веднага да отчита трябва му малко време. Ако искате да отчита веднага след поставянето просто след като сложите датчика откачете и закачете буксата на "компютара" ако може така да се нарече и ще захапе веднага

Потребител
Аватар

относно датчика

Мнение от Ивайло Илиев » 21 Апр 2007, 8:34

Намерих къде трябва да се намира датчика, но го няма както каза shnitzera :). Отвора се вижда добре, но няма букса. Дали този датчик не е едно с кабела който го отвежда към ел. системата или трябва да има поне букса до мястото където трябва да се намира ??? И ако не е със букса къде се включва датчика ???
Аз имам проблем със ниските, на 700 оборота има някакво прекъсване и става като резунанс - двигателя вибрира и се усеща дори в колата когато си. Търсих някакви проблеми с датчиците и предполагах, че някой датчик може да объкрва компа и да предизвиква този резунанс на 700 оборота. Като вдигна оборотите над 900 двигателя заработва идеално :). ... Дали някой може да каже нещо за проблема ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 21 Апр 2007, 10:49

Gottlos написа:
Valentin_Peev написа:Отпред вляво, спрямо шофьора има гнездо на въздуховода от бронята за тоя датчик. ;)

то че е отпред отпред е,че е спрямо шофьора спрямо шофьора е.Ама твоето положение спрямо шофьора какво трябва да е-да го гледаш в очите или да му дишаш във врата? :mhihi: :mhihi:

Хуморист :mhihi:
Предполага се че ти трябва да си шофьора :winky:

п.п. като трябва да смениш предна лява гума кво, почваш да се качваш и слизаш от колата чудейки се кое ляво беше :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 21 Апр 2007, 11:19

Valentin_Peev написа:
Gottlos написа:

Хуморист :mhihi:
Предполага се че ти трябва да си шофьора :winky:

п.п. като трябва да смениш предна лява гума кво, почваш да се качваш и слизаш от колата чудейки се кое ляво беше :mhihi:

А-а-а!За гумите съм открил по-лесен начин за ориентация-гледам коя е дефектната,слагам и един Х и сменям нея. :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Коцето » 21 Апр 2007, 11:21

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.

Изображение

Следваща

Назад към E36