как да разбера дали катализатора ми е запушен?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
как да разбера дали катализатора ми е запушен?
като дам много газ на празни обороти и колата гасне
също май няма мощност както трябва
от какво може да е
опасявам се да не е катализатора, как да разбера дали съм прав?
също май няма мощност както трябва
от какво може да е
опасявам се да не е катализатора, как да разбера дали съм прав?
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
отиваш на някое майсторче
режеж гарнето и ще разбереш като го погледнеш на светлината да ли е запушен
...сменил ли си горивни филтер може и от него да се базика..при мен прекасваше и като го свалих се оказа, че е от филтера вътре беше като боза 

Според мен не е причината в катализатора.Отиди на диагностик и там ще се разбере.
Иначе запушения катализатор е голяма мъка.Имам Голф3 и вървеше-никак.Но след като му рязнах катализаторчето-започна да върви като обесняло.Зависи къде се е движила колата ти,но след 100х км пиши катализатора запушен.
Сигурен съм,че ще намериш разлока във вървенето.
А за филтъра-колегата е прав.И това може да е.
Иначе запушения катализатор е голяма мъка.Имам Голф3 и вървеше-никак.Но след като му рязнах катализаторчето-започна да върви като обесняло.Зависи къде се е движила колата ти,но след 100х км пиши катализатора запушен.
Сигурен съм,че ще намериш разлока във вървенето.
А за филтъра-колегата е прав.И това може да е.
БМВ-любов ли е или как да го опиша?!
Вие си знаете!
Вие си знаете!
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
аз моя катализатор го махнах на 150000 хил.км и в интерес на истината не беше запушен
...ама вече го бях свалил и реших да не го слагам повече...

братче това много ме съмнява да е от катализатора
но това лесно може да се провери
правиш една диагностика с газов анализ /мисля че така се казваше/ и за 10 минути ти казват веднага дали ти работи правилно катализатора
иначе това заглъхване на двигателя може да се получава по ред други причини може дюзите да не са ти в ред може... абе много неща не разбирам толкова
но това лесно може да се провери
правиш една диагностика с газов анализ /мисля че така се казваше/ и за 10 минути ти казват веднага дали ти работи правилно катализатора
иначе това заглъхване на двигателя може да се получава по ред други причини може дюзите да не са ти в ред може... абе много неща не разбирам толкова
5 мнения
• Страница 1 от 1