Малък проблем със 318TDS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Малък проблем със 318TDS

Мнение от HA_PEMOHT » 08 Апр 2007, 22:46

Здравейте...имам малък проблем със мойта "печка"...

Карам BMW 318 TDS '95 г. Проблема който съм забелязал напоследък е че в момента в който достигна границата от 3000 оборота зад мен се пуска няма толкова огромна димна завеса - може да се скрият 2 ТИР-а...Заедно с това имам доста завижен разход за градко каране някъде към 12-15 на 100 ми дава което за "печка" си е адски много...

Ходих на сервизи, прегледи диагностики и т.н...общо взето най разумното което ми казаха беше да отида в Камор или в Дару за да видят дали електрониката за сместа ми работела правилно....

Ще се радвам да ми дадете някакви идеи от какво може да се дължи това...

Коментари от рода на "От ламбда сондата е" не ми ги пробутвайте плс ;)

За позналия проблема обещавам 2 каси бира по избор и то съвсем сериозно.

Просто нищо не ми идва наум като конкретен проблем...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 09 Апр 2007, 1:09

Единственото което ми идва наум са износени сегменти. Масло гори ли доволно ?!??! Един приятел има подобен проблем (димна завеса) и е от сегментите. Но при него не е повишен разхода, но колата не е БМВ. Има едни добавки за уплътняване ( слагат се в маслото). Не съм много сигурен дали ги препоръчват за този мотор, но при други дизелови агрегати помагат поне за пушеците. 8) Но за тез добавки се консултирай с некой майстор :!: :!: :!: Айде късмет , дано се оправи колицата
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Gushterov » 09 Апр 2007, 2:50

бате не слагаи никакви добавки, може да ти замине турбината... според мен също са сегменти... аз имам подобен проблем само че когато натисна гаста до краи... ходи някъде да ти замерят компресията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Re: Малък проблем със 318TDS

Мнение от laary » 09 Апр 2007, 16:46

HA_PEMOHT написа:Здравейте...имам малък проблем със мойта "печка"...

Карам BMW 318 TDS '95 г. Проблема който съм забелязал напоследък е че в момента в който достигна границата от 3000 оборота зад мен се пуска няма толкова огромна димна завеса - може да се скрият 2 ТИР-а...Заедно с това имам доста завижен разход за градко каране някъде към 12-15 на 100 ми дава което за "печка" си е адски много...

Ходих на сервизи, прегледи диагностики и т.н...общо взето най разумното което ми казаха беше да отида в Камор или в Дару за да видят дали електрониката за сместа ми работела правилно....

Ако ти прави мазен пръстен на аспуха 100% сегменти , ако не може да минеш и само с гумички на клапаните.В никъкъв случай не слагай разни гадости :arrow: ПОДОБРИТЕЛИ,УПЛЪТНИТЕЛИ :twisted:

Хапва ли ти маслото малко по малко?

К :arrow: Ъ :arrow: С :arrow: М :arrow: Е :arrow: Т

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 10 Апр 2007, 0:21

Абе тая димна завеса не е ли черна? Ако е масло, че е синкава ми се струва... :roll:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 10 Апр 2007, 1:38

махни си катализатора ше изчисти малко ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Малък проблем със 318TDS

Мнение от Spiro_Буцуняка » 10 Апр 2007, 3:46

HA_PEMOHT написа:Здравейте...имам малък проблем със мойта "печка"...

Колата не е при мен за да ти кажа какво е...Но по признаците мисля,че си за смяна на сегменти...В никакъв случай не слагай такива П*тки майни добавки и разни други уйовини нема ефект от тех ;)
Давай Гочо нещастна съм....

Потребител
Аватар

Мнение от Spiro_Буцуняка » 10 Апр 2007, 3:48

Oпа извинявам се,че се повтарям двама човека преди мен са ти казали за сегментите ;)
Давай Гочо нещастна съм....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 11 Апр 2007, 13:48

turbo написа:Абе тая димна завеса не е ли черна? Ако е масло, че е синкава ми се струва... :roll:

:conf:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 13 Апр 2007, 12:35

Дам...оказа се че сегментите били дали фира...по съвет на човека който ми оправи колата си оставих катализатора....каза че и с него и без него е все тая...kristo85 печели касите бира....

само кажи каква бира и къде да ти я доставя :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 13 Апр 2007, 14:00

HA_PEMOHT написа:Дам...оказа се че сегментите били дали фира...по съвет на човека който ми оправи колата си оставих катализатора....каза че и с него и без него е все тая...kristo85 печели касите бира....

само кажи каква бира и къде да ти я доставя :)

По-добре с касата полей с приятели оправянето на колата ;) ;) ;)
Радвам се че е вече е О.К. колицата .
Дано вече не ти създава никви проблеми ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

ОК

Мнение от bader » 13 Апр 2007, 16:51

Щом ще играем гатанки да не е помпата ти за смяна ако имаш познат с същия двигател караи малко с неговата помпа ,ако не друго ще се обедиш дали е от това проблема.

Назад към E36