Това климатик или климатроник е?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic.php?pic_id=7127
Ако е климатроник,тогава какво представлява климатика на БМВ?
http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic.php?pic_id=7127

Ако е климатроник,тогава какво представлява климатика на БМВ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Климатроник е
Има и климатроник с дигитално управление.
Климатика е с копче долу пред скоростния лост има копче за включване на компресора и копче за въртене на въздуха в купето.

Има и климатроник с дигитално управление.
Климатика е с копче долу пред скоростния лост има копче за включване на компресора и копче за въртене на въздуха в купето.

!
ОК мерси за отговора...
... а кръгчето и копчето за нагреватела на задното стъкло са ясни,има ги на всяка кола 

- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
Айде пак се почна, ама когато снежинката не свети, пък вентилатора си духа(степен 1, 2, 3...), компресора включен ли е???
Рециркулацията е ясна, не бъркай щатите!
Рециркулацията е ясна, не бъркай щатите!
пичове,това е климатик.какво му е троника,след като функция автоматично поддържане на температурата няма.това отличава климатика от климатроника(което е търговско наименование на ауди-май).дори в упътването на едното му викат климатик,а на другото климатик с цифров дисплей въпреки че има автоматичен режим.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
води се климатроник но поддържа зададените градуси само на отопление не и на охлаждане( защо са го направили така след като си има всички датчици за това не знам) така че за мен си е чист климатик .. а дигиталния поддържа ли зададените градуси на охлаждане ? или само панела е различен ...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
значи по принцип ако не греша, разликата в _дефиницията_ на климатика и климатроника е, че на едното само въртиш 'духай студено/топло' и се чудиш кога какво да слагаш за да постигнеш примерно 20 градуса. а на другото задаваш конкретно градуси и той си ги мери и поддържа.
а 'баш климатроника' т.е. с автоматичния режим, просто може да управялва и _силата_ на духалките, плюс откъде духа, а не само температурата която духат.
та за мен това на снимката си е климатроник абсолютно, след като задаваш _градуси_ които да поддържа (и го прави), просто без автоматичен режим на духалките
не съм забелязал като му задам градуси да съм недоволен нещо, просто автоматичния сам ги постига по-бързо като в началото услива духалките, а на този трябва да цъкнеш настепен 2-3 за няколко минути ако 'бързаш'.. голямата работа.
п.с. ако този с врътките лятото не взимаше впредвид температурата, а си духа винаги еднакво, щях да съм усетил определено
поддържа си спокойно зададеното както на топло така и на студено
а 'баш климатроника' т.е. с автоматичния режим, просто може да управялва и _силата_ на духалките, плюс откъде духа, а не само температурата която духат.
та за мен това на снимката си е климатроник абсолютно, след като задаваш _градуси_ които да поддържа (и го прави), просто без автоматичен режим на духалките

п.с. ако този с врътките лятото не взимаше впредвид температурата, а си духа винаги еднакво, щях да съм усетил определено

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
T0sh е прав!!! Аз съм с такъв климатик (по-скоро климатроник) и на колко градуса да регулира работи и на студено ина топло. Когато е вкл. "снежинката" се усеща как се вкл. компресора на климата, и като достигне темп. се изкл. сам. По този начин поддържа темп. в купето.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
компресора изключва когато темп. на изпарителя падне до определени градуси ,аз за 5 години не забелязах да влияят тези врътки на работата му .. виж на отопление си работят 100%( мисля че и в книжката на български качена тука някъде пишеше че са само за отопление)
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4