Парното духа топло само когато колата се движи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Парното духа топло само когато колата се движи

Мнение от Eratosten » 28 Мар 2007, 21:30

Като карам и пусна парното, всичко е ОК, като намаля скоростта или спра, започва да духа студено :dunno: Силата на струята не се променя.
Майстора казва, че вероятно парното е частично запушено. Дали това може да е проблема?
Ако е това, какви добавки може да се сипят за отпушване и крият ли риск. Пак според майстора, който ми се струва че не говори празни приказки, след сипването на такива добавки е възможно парното да протече, тъй като с разтварянето на накипа и отлаганията може да се отвори някоя дупчица.

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 28 Мар 2007, 21:37

А провери ли си нивото на антифриза в радятора :?: :roll:
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Eratosten » 28 Мар 2007, 21:43

Не, но скоро го проверявах, а и колата не ми загрява.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 28 Мар 2007, 22:50

Ми сменяй термостата.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 29 Мар 2007, 9:29

При мен имах същия проблем - оказа се термостат.
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Мар 2007, 10:04

Ako e термостат, по-скоро ще духа топло като е на място и в задръстване, а като се движи се преохлажда и духа студено... Колегата не е написал как му се движи стрелката на температурата? Ако си стои по средата, може и да е запушено парно.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 29 Мар 2007, 10:26

Имам същият проблем! Само че при мен духа топло когато колата се движи, спра ли на едно място почва студено! Вчера свалих филтъра на климатроника, но пак е така! Един майстор каза че може да не работели клапаните на парното? Термостат може ли да е? Запушено парно? Стрелката не мърда от половината! Антифриза ми намалява но по малко! Знам от къде изпуска - маркучето което е свързано с радиатора и казанчено, но не мисля че от това не работи парното!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 29 Мар 2007, 11:52

Някой може ли да каже нещо по въпроса ми? :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 29 Мар 2007, 14:10

Някой може ли да каже нещо по въпроса ми? :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i

Re: Парното духа топло само когато колата се движи

Мнение от divaneto » 29 Мар 2007, 17:17

Eratosten написа:Като карам и пусна парното, всичко е ОК, като намаля скоростта или спра, започва да духа студено :dunno: Силата на струята не се променя.
Майстора казва, че вероятно парното е частично запушено. Дали това може да е проблема?
Ако е това, какви добавки може да се сипят за отпушване и крият ли риск. Пак според майстора, който ми се струва че не говори празни приказки, след сипването на такива добавки е възможно парното да протече, тъй като с разтварянето на накипа и отлаганията може да се отвори някоя дупчица.

Имах същия проблем в началото на зимата, в движение има като спре на место духа хладно.Оказаха се клапаните на парното.Купих една добавка за антифриз каде чистела котлен камък , 20 минути работи с нея и след това нов антифриз, парното започна да духа по-добре, обаче на място пак намаляше.Закарах я в един сервиз за климатици удариха с обратното на една отвертка по клапаните и всичко тръгна.Казаха, че ако пак се случи ще трябва да ги отварят.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Парното духа топло само когато колата се движи

Мнение от bobolink » 29 Мар 2007, 17:21

divaneto написа:
Eratosten написа:Като карам и пусна парното, всичко е ОК, като намаля скоростта или спра, започва да духа студено :dunno: Силата на струята не се променя.

Имах същия проблем в началото на зимата, в движение има като спре на место духа хладно.Оказаха се клапаните на парното.Купих една добавка за антифриз каде чистела котлен камък , 20 минути работи с нея и след това нов антифриз, парното започна да духа по-добре, обаче на място пак намаляше.Закарах я в един сервиз за климатици удариха с обратното на една отвертка по клапаните и всичко тръгна.Казаха, че ако пак се случи ще трябва да ги отварят.

Абе дрънках ги аз тия клапани даже с по-тежко от отверка, ама нищо!!! Гледам че имат винтчета, предполагам че се разглобяват!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от divaneto » 29 Мар 2007, 17:24

От сервиза не ми дадоха особенни надежди че след отварянето ще работят както трябва.Буталцата били от цам износвали се и други глупости, а цената им била около 220лв.При мен тръгнаха с чукане, но след като работи 20 минути със добавка за чистене на отлагания по радиатори на Лики Моли

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 29 Мар 2007, 17:31

divaneto написа:От сервиза не ми дадоха особенни надежди че след отварянето ще работят както трябва.Буталцата били от цам износвали се и други глупости, а цената им била около 220лв.При мен тръгнаха с чукане, но след като работи 20 минути със добавка за чистене на отлагания по радиатори на Лики Моли

Искаш да кажеш "клапичките"?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от divaneto » 29 Мар 2007, 17:36

[ Искаш да кажеш "клапичките"?[/quote]

OK както искаш му казвай важното е че се разбрахме, че не става дума за клапаните на двигателя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 29 Мар 2007, 17:39

divaneto написа:[ Искаш да кажеш "клапичките"?

OK както искаш му казвай важното е че се разбрахме, че не става дума за клапаните на двигателя :mhihi:[/quote]

Следваща

Назад към E36