Кварталните ме поздравиха

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Кварталните ме поздравиха

Мнение от balien » 15 Мар 2007, 18:02

Днес сутринта си намерих колата без халогени, отключена със спряна аларма и натрупани счупени клони от съседното дърво !!!
Нищо от колата освен халогените не липсваше ...

Да е.....ааа и циганската държава и нещасните ни застрахователи и наркомани !!! :evil: :evil: :evil:
:wtf:

Иде ми да хвана да вляза в едно министерство или застрахователна компания и да стрелям наред

ПС /около площад славейков/
Последна промяна balien на 15 Мар 2007, 18:14, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 15 Мар 2007, 18:13

Жалко :evil:
В кой квартал си :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Коцето » 15 Мар 2007, 18:16

тука за груби псувни наказват ли ?? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 15 Мар 2007, 20:46

balien, добре дошъл в булгаристан :welcome:
чуството е ужастно нали, и аз преживях два подобни набеза наскоро

незнам какво друго да ти кажа, застрахователи те едва ли ще ти дадат някоя стотинка, освен да се пробваш да си намериш един счупен халоген и да го сложеш за огледа пред тях
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balien » 15 Мар 2007, 21:44

Zapa написа:balien, добре дошъл в булгаристан :welcome:
чуството е ужастно нали, и аз преживях два подобни набеза наскоро

незнам какво друго да ти кажа, застрахователи те едва ли ще ти дадат някоя стотинка, освен да се пробваш да си намериш един счупен халоген и да го сложеш за огледа пред тях

Ужасно е !!! ;(
Не ме е яд за халогените. Те и без това не бяха нови. Яд ме е, че дори и хела да си сложа сега пак ще ми ги дигнат и "застрахователите"/мутри/ ще ми се изхилят. В колата ли да спя какво да правя не знам ма..ка м му.

...Дайте някакво предложение какво да правя ? ДА си търся капачки за бронята и да демонтирам бутона халогени от таблото, да заварявам халогените за бронята ли какво ли ? Тъпо е колата да седи без халогени, но е тъпо и да стана спонсор на закъсалите дроги :bcry:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 15 Мар 2007, 21:57

изливаш една туба черен силикон в стойките на халогените и единствения начин да ги свалят е да отрежат около халогените бронята или да ти свият цялата броня,както стана в моя случай :mhihi: :mhihi: :mhihi: ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BaVaReC19 » 16 Мар 2007, 8:07

ми като си с БМВ-це кво за 40 лв . не месец ли се блазниж дръж го на некои платен паркинг :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KiIIeR » 16 Мар 2007, 10:04

Конкретно предложение!
аз преди писах тема за автокаско та ако имаш такова прочети си внимателно договора и ще видиш че всякакъв вид кражба се покрива от автокаското, но за да стане това е трябвало да извикаш полиция да направите протокол че е отваряна и че халогените липсват. В такъв случай закона е на твоя страна.
Българска работа.. като стане нещо попсуваме и след това нищо... никви мерки.. предполагам че колегата не е викал полиция.. а е направил точно това което написах.. нищо.. сългасил се е с крадците и даже им е помогнал.

сори за грубоста но си е така. докат сами не почнем да си тарсим правата няма да се оправим.. Аз питах моя застраховател примерно като ми свалиха емблемата.. могат ли да я покрият.. отговора беше не но ако има одраскване по боята + протокол от полицията.. могат да изплатят..
Има и друго нещо. От нашата полиция е доста трудно да се сдобиеш с такъв протокол.
аз имах случай с портмоне.. когато го гепиха и сигурно 1 час ме размотаваха по различни следователи но в крайна сметка подадох заявление и получих такъв протокол за кражба.. Колкото по добре знаеш законите толко по трудно им е да ти откажат...

Още веднаж четете си договорите за автокаско и ще видите че там поне при мен има и за кражба..
Едно е това което ще ти кажат приятели, служители и полицаи и друго е по право и закон и по ДОГОВОР!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M50B25,M50B30,S50B30
Мечтае да кара: M1 Procar
Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3

Мнение от bmw325ci » 16 Мар 2007, 10:40

:clap: на KiIIeR - много си прав. Аз още си седя без една лайсна, поне бъбрек си намерих

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balien » 16 Мар 2007, 11:22

KiIIeR написа:Конкретно предложение!
аз преди писах тема за автокаско та ако имаш такова прочети си внимателно договора и ще видиш че всякакъв вид кражба се покрива от автокаското, но за да стане това е трябвало да извикаш полиция да направите протокол че е отваряна и че халогените липсват. В такъв случай закона е на твоя страна.
Българска работа.. като стане нещо попсуваме и след това нищо... никви мерки.. предполагам че колегата не е викал полиция.. а е направил точно това което написах.. нищо.. сългасил се е с крадците и даже им е помогнал.

сори за грубоста но си е така. докат сами не почнем да си тарсим правата няма да се оправим.. Аз питах моя застраховател примерно като ми свалиха емблемата.. могат ли да я покрият.. отговора беше не но ако има одраскване по боята + протокол от полицията.. могат да изплатят..
Има и друго нещо. От нашата полиция е доста трудно да се сдобиеш с такъв протокол.
аз имах случай с портмоне.. когато го гепиха и сигурно 1 час ме размотаваха по различни следователи но в крайна сметка подадох заявление и получих такъв протокол за кражба.. Колкото по добре знаеш законите толко по трудно им е да ти откажат...

Още веднаж четете си договорите за автокаско и ще видите че там поне при мен има и за кражба..
Едно е това което ще ти кажат приятели, служители и полицаи и друго е по право и закон и по ДОГОВОР!

Здравей,

Първо благодаря за изчерпателния отговор.
След разговор със застрахователя - ДЗИ ми отговориха, че всякакви елементи по колата, който могат да се свалят НЕ се плащат. Ако имаш щети те се плащат, нищо друго. И е напълно безмислено дори и с протокол от Полиция няма да ти платят нищо. Не виках полиция защото закъснявах за работа, а и целия ден ми беше напълно зает. Ако бях останал да се разправям с полиция и застрахователи със СИГУРНОСТ щях да загубя повече пари от колкото вече ми бяха откраднали тъй като ... Времето = Пари ;)

Паркинга не е решение. Аз живея в центъра наоколо няма удобни паркинги. Пък и какво, един ден няма да я оставиш във паркинга и пак ще ти ги свият. Все пак идеята на колата е да ти върши работа, а не да се чудиш къде и как да я оставиш за да не ти свият нещо.

Извън темата: Имам и собствен гараж, който почти не ползвам защото редовно го запушват всякакви типове и нищо не помага ... колко чистачки и боя съм изпотрошил и надраскал и все се намирай някой тарикат да паркира отпред "само за няколко минути":
Както вече някой писа : "Добре дошъл с Булгаристан"
Май най-доброто решение за сега е, да си напълня халогените със силикон и да чакам да ми свалят цялата броня ..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KiIIeR » 16 Мар 2007, 12:12

Ми то какво да ти кажа. Според застрахователя тогава каското нищо не покрива.. Реално ако се замисли човек всичко се сваля по колата..
Ти застраховаш колата против кражба.. и др. работи и това по принцип самовключва и такива малки кражби. Аз съм към Булстрад и в договора им пише черно на бяло за кражбите... трябва да го взема и да ти напиша какво пише. Застрахователя винаги ще ти каже в своя полза.. а какво пише в дооговора.. е друг въпрос..

А и в нашта държава съм забелязал че трябва по малко да общуваш със разни малки служители щот те обикновенно нищо не знаят.. прилагат свойте примитивни знания..

Пример.. жена ми е чужденка. От нои разни тапачки казваха че няма право да се осигурява и да ползва здравната каса.. или каквото е там.
Да ама не докато не стигнахме до началниците им и те да кажат че да действително по закон има право мина 1 ден..
Прав си че времето е пари.. обаче в нашта реалност 2 халогена.. 120лв.. според мен определено си заслужава да се помотаеш и да стигнеш до истината. Предполагам че не печелиш 120 лв на ден;)

Пък и има една практика която се прилага в другите цив. страни. В нашата все още не предполагам защото няма цивилизация при нас.. ние сме си едно голямо село и сами сме направили така че всички да зависим от всички органи.. докато примерно в страна Х ако нещо не ти харесва отиваш в друга компания и напрактика компаниаята от която искаш да се махнеш почва да се бори за теб като клиент..

Аз примерно и тук така правя.. като не ми предлагат нещо отивам и си го тарся другаде там където ще е на моите условия.. Аз клиента.. следователно аз съм чичко паричко.. следователно производителя без чичко паричко умира прав.. и така е..

Много може да се напише..ама ако сами сме се настроили да ни е кофти значи ще си търпим..;) има и казано.. народа заслужава тези политици които сам си е избрал.. и това е общо понятие...

младши ентусиаст
Аватар

Re: Кварталните ме поздравиха

Мнение от bmw_e36_fen » 16 Мар 2007, 14:15

balien написа:Днес сутринта си намерих колата без халогени, отключена със спряна аларма и натрупани счупени клони от съседното дърво !!!

Да е.....ааа и циганската държава и нещасните ни застрахователи и наркомани !!! :evil: :evil: :evil:

Иде ми да хвана да вляза в едно министерство или застрахователна компания и да стрелям наред

и аз съм така но сега май ще ми го изплатят или ще ми сложат нови ,май съм единствения дето са му изплатили огледала и халогени ДЗИ ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Кварталните ме поздравиха

Мнение от balien » 16 Мар 2007, 14:55

bmw_e36_fen написа:
balien написа:Днес сутринта си намерих колата без халогени, отключена със спряна аларма и натрупани счупени клони от съседното дърво !!!

и аз съм така но сега май ще ми го изплатят или ще ми сложат нови ,май съм единствения дето са му изплатили огледала и халогени ДЗИ ?

Какви документи им представи, за да заведеш щетата ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balien » 16 Мар 2007, 14:58

KiIIeR написа:Ми то какво да ти кажа. Според застрахователя тогава каското нищо не покрива.. Реално ако се замисли човек всичко се сваля по колата..
Ти застраховаш колата против кражба.. и др. работи и това по принцип самовключва и такива малки кражби. Аз съм към Булстрад и в договора им пише черно на бяло за кражбите... трябва да го взема и да ти напиша какво пише. Застрахователя винаги ще ти каже в своя полза.. а какво пише в дооговора.. е друг въпрос..

А и в нашта държава съм забелязал че трябва по малко да общуваш със разни малки служители щот те обикновенно нищо не знаят.. прилагат свойте примитивни знания..

Пример.. жена ми е чужденка. От нои разни тапачки казваха че няма право да се осигурява и да ползва здравната каса.. или каквото е там.
Да ама не докато не стигнахме до началниците им и те да кажат че да действително по закон има право мина 1 ден..
Прав си че времето е пари.. обаче в нашта реалност 2 халогена.. 120лв.. според мен определено си заслужава да се помотаеш и да стигнеш до истината. Предполагам че не печелиш 120 лв на ден;)

Пък и има една практика която се прилага в другите цив. страни. В нашата все още не предполагам защото няма цивилизация при нас.. ние сме си едно голямо село и сами сме направили така че всички да зависим от всички органи.. докато примерно в страна Х ако нещо не ти харесва отиваш в друга компания и напрактика компаниаята от която искаш да се махнеш почва да се бори за теб като клиент..

Аз примерно и тук така правя.. като не ми предлагат нещо отивам и си го тарся другаде там където ще е на моите условия.. Аз клиента.. следователно аз съм чичко паричко.. следователно производителя без чичко паричко умира прав.. и така е..

Много може да се напише..ама ако сами сме се настроили да ни е кофти значи ще си търпим..;) има и казано.. народа заслужава тези политици които сам си е избрал.. и това е общо понятие...

Напълно си прав за всичко !
Ако ти е възможно копирай условията на Булстрад да видим дали се покриват халогени ...
За парите много зависи ... ако днес правиш сделка която ще те храни цяла година колко ти струва този ден ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KiIIeR » 16 Мар 2007, 16:10

ок. днес или утре ще го снимам и ще кача тук в таз тема.
аз тия дни.. ще подновявам каското и такмо ще сверя старите с новите условия ;) и мога пак да ги постна

то не е до покриване на халогени фарове и т.н. Номера е да четеш внимателно всичко което подписваш.. В договора няма да ти е написано какво ще правят ако ти свалят халогени или нещо друго.. а като кражба.. какво става в този случай.. и т.н.

ще ги кача на фтп..

А пак за парите;) пак е относително.. щот ако имах такива сделки дет година да хранят нямаще да карам е36.. ми поне една 6тица от 2006:) производство..

Следваща

Назад към E36