Добре познатите Катализатори...?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Добре познатите Катализатори...?

Мнение от Enslaving_Lecher » 07 Мар 2007, 4:56

Колеги, имам нужда от помощ по един доста разискван въпрос, нареченКатализатор. Прочетох всичко тук :arrow: http://bmwpower-bg.net/forums/search.php?mode=results, което е от Е36 подфорума за ката/ри (общо 72 теми), и въпреки, че се сблъсках с противоречиви мнения, болшинството е за махане на катализатора, който се запушва след около 150-160 хил. км. Ако съм разбрал правилно, при мен (мотор М43) няма да има проблем след махането му с ламбда сондата, тъй като тя е преди въпросното устройство. Колата е на 218 доказани, усещам, че в момента не върви както преди 8 месеца, като я докарах (хубав ни е бензина, спор няма :evil: ), освен това вчера като паркирах усетих около колата мириз на газ или сяра не знам, нямам газово. Прочетох за вариянтите за замяната му с права тръба, резонатори - 1 или 2 (при мен май един би бил достатъчен, по 2 за 6-цилиндровите :roll: ). Но също така видях, че "Ем Комплект 33" предлагат нови катализатори, издържащи до 50-60 хил. км. на цени до 240лв. http://emk-33.com/www/index.php Дайте съвет моля: :help:
1. С какво да заменя катализатора, предлаганото от Ем комплект 33
надеждно ли е или турски боклук? Търся най-доброто за колата като запазване на сток състоянието - работен режим и звук.
2. Къде във Варна могат да ми диагностицират колата с анализ на газовете и съответно да извършат дадената процедура професионално? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Мар 2007, 12:35

От опит на 318 ис мога да напиша (сигурно си и прочел някъде), че замяната на катализатора с резонаторно гърне в Ем комплект ми се отрази чудесно на колата. "Отпуши" се малко, промяна в разхода не забелязах, за година и половина не съм имал никакви проблеми. Катализатори така и така ще трябва да сложим като въведем официално Евро-нормите и контрола стане строг, така че не бързай с това. Сложи един резонатор и си ок. ;)
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Enslaving_Lecher » 08 Мар 2007, 1:03

Благодаря ти Леон, но все пак очаквах повече мнения, още повече, че проблема не е рядък? Катализатор ще трябва да се сложи при затягане на мерките, но и тогава ще има по-голямо търсене :arrow: по-висока цена най-малкото, а и защо да си отварям работа два пъти, да слагам сега резонатор, а после ката/р, знам ли :help:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Мар 2007, 10:58

купи си нов катализатор или ако е поправим твоя,занеси го на ремонт..в София знам къде има такова място,но във Варна не :confused:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 08 Мар 2007, 11:51

Преди 2-3 седмици и аз смених катализатора с някво гърне за 35лв.Върви си прилично колата,разхода си е същия,но от промяната в звука не съм много доволен.Имах желание да си сложа катализатор,но единствено при условие,че имам някаква гаранция,че е редовен.А да дам 200-250лв за някоя пръчка,която струва 20-30лв не съм навит.

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Мар 2007, 13:00

моята е на 160 000км реални и аз вече съм се засилил да ги махам
все пак карам дизел с турбина :uups:
чудя се какво ще стане с тези норми, дали въобще ще ги въведат?
къде ги ремонтират в София катализаторите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Мар 2007, 13:36

Не мисля, е е възможен "ремонт" на катализатор... може да сменят питата вътре, което на практика си е нов катализатор...
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sith » 08 Мар 2007, 14:09

Слагай резонатор при кадърен майстор, трябва да се внимава с лабда сондата, ем-к33 са добри!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 08 Мар 2007, 19:44

Моя катализатор не съм го барал, но скоро на едно Ауди 100 му шибнах катализатор, защото неговият беше издънен още в Италия преди вноса, беше кух изцяло вътре и имаше един досаден дрънчащ звук при високи обороти. Колата направо утихна и от ауспуха вместо на кюмбе взе да мирише на пролет :mhihi:
Операцията беше към 240-250 кинта с труда.

П.П.: Ламбда сондата винаги е преди катализатора.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от Enslaving_Lecher » 09 Мар 2007, 0:50

Май ще се идва до София-та, така като гледам :mhihi:

Назад към E36