Добре познатите Катализатори...?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Добре познатите Катализатори...?
Колеги, имам нужда от помощ по един доста разискван въпрос, нареченКатализатор. Прочетох всичко тук
http://bmwpower-bg.net/forums/search.php?mode=results, което е от Е36 подфорума за ката/ри (общо 72 теми), и въпреки, че се сблъсках с противоречиви мнения, болшинството е за махане на катализатора, който се запушва след около 150-160 хил. км. Ако съм разбрал правилно, при мен (мотор М43) няма да има проблем след махането му с ламбда сондата, тъй като тя е преди въпросното устройство. Колата е на 218 доказани, усещам, че в момента не върви както преди 8 месеца, като я докарах (хубав ни е бензина, спор няма
), освен това вчера като паркирах усетих около колата мириз на газ или сяра не знам, нямам газово. Прочетох за вариянтите за замяната му с права тръба, резонатори - 1 или 2 (при мен май един би бил достатъчен, по 2 за 6-цилиндровите
). Но също така видях, че "Ем Комплект 33" предлагат нови катализатори, издържащи до 50-60 хил. км. на цени до 240лв. http://emk-33.com/www/index.php Дайте съвет моля:
1. С какво да заменя катализатора, предлаганото от Ем комплект 33
надеждно ли е или турски боклук? Търся най-доброто за колата като запазване на сток състоянието - работен режим и звук.
2. Къде във Варна могат да ми диагностицират колата с анализ на газовете и съответно да извършат дадената процедура професионално?

1. С какво да заменя катализатора, предлаганото от Ем комплект 33
надеждно ли е или турски боклук? Търся най-доброто за колата като запазване на сток състоянието - работен режим и звук.
2. Къде във Варна могат да ми диагностицират колата с анализ на газовете и съответно да извършат дадената процедура професионално?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
От опит на 318 ис мога да напиша (сигурно си и прочел някъде), че замяната на катализатора с резонаторно гърне в Ем комплект ми се отрази чудесно на колата. "Отпуши" се малко, промяна в разхода не забелязах, за година и половина не съм имал никакви проблеми. Катализатори така и така ще трябва да сложим като въведем официално Евро-нормите и контрола стане строг, така че не бързай с това. Сложи един резонатор и си ок. 

Never mistake motion for action...
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
Благодаря ти Леон, но все пак очаквах повече мнения, още повече, че проблема не е рядък? Катализатор ще трябва да се сложи при затягане на мерките, но и тогава ще има по-голямо търсене
по-висока цена най-малкото, а и защо да си отварям работа два пъти, да слагам сега резонатор, а после ката/р, знам ли 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
купи си нов катализатор или ако е поправим твоя,занеси го на ремонт..в София знам къде има такова място,но във Варна не 

- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Преди 2-3 седмици и аз смених катализатора с някво гърне за 35лв.Върви си прилично колата,разхода си е същия,но от промяната в звука не съм много доволен.Имах желание да си сложа катализатор,но единствено при условие,че имам някаква гаранция,че е редовен.А да дам 200-250лв за някоя пръчка,която струва 20-30лв не съм навит.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не мисля, е е възможен "ремонт" на катализатор... може да сменят питата вътре, което на практика си е нов катализатор...
Never mistake motion for action...
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Моя катализатор не съм го барал, но скоро на едно Ауди 100 му шибнах катализатор, защото неговият беше издънен още в Италия преди вноса, беше кух изцяло вътре и имаше един досаден дрънчащ звук при високи обороти. Колата направо утихна и от ауспуха вместо на кюмбе взе да мирише на пролет
Операцията беше към 240-250 кинта с труда.
П.П.: Ламбда сондата винаги е преди катализатора.

Операцията беше към 240-250 кинта с труда.
П.П.: Ламбда сондата винаги е преди катализатора.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
10 мнения
• Страница 1 от 1